Sticky

Doe mee aan de Pickx beta op Android en iOS

  • 29 September 2021
  • 64 reacties
  • 1270 Bekeken

Hey,

Ik maak deel uit van het team dat verantwoordelijk is voor de mobiele app Proximus Pickx (smartphone/tablet).

Om te zorgen voor een ontwikkeling die beter aansluit bij de behoeften en problemen van de gebruikers van onze applicatie, willen wij een kleine oproep doen:

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers om deel uit te maken van onze groep van beta testers!
 

- Wat houdt dit in?

We zijn op zoek naar regelmatige gebruikers van de Pickx mobiele app (iOS/Android) die de betaversie van onze app zouden willen gebruiken.
 

- Wat is een "beta" versie?

De bètaversie is de allernieuwste versie van de app, ontwikkeld door ons team en goedgekeurd door ons interne testteam, alvorens ze beschikbaar gemaakt wordt voor het grote publiek. Ze bevat een mix van nieuwe features die we willen lanceren alsook verbeteringen aan de algemene stabiliteit van de app.

Het is dus een versie die wat ons betreft zo goed als klaar is om als nieuwe update aan alle gebruikers vrij te geven. Het zou alleszins een verbetering moeten zijn ten opzichte van de vorige versie, tenzij natuurlijk enkele details aan onze aandacht zijn ontsnapt.
 

- Ik ben geïnteresseerd! Hoe meld ik me aan?

Geweldig! Om ons te vergezellen op onze reis, stuur een e-mail naar mobile.applications@proximus.com met de titel 'Join the Pickx beta' en de volgende informatie

Type apparaat: Smartphone / Tablet op Android / iOS

Contactinformatie: Een e-mail adres

ID: De google-account / Apple ID die u gebruikt op het apparaat waarop u Pickx gebruikt.
 

Alvast bedankt!

We horen graag van u.


64 reacties

ofwel snap ik er op den duur niks meer van ofwel is de titel van het topic dan verkeerd “Doe mee aan de Pickx beta op Android en iOS”? 

Dus als je meedoet aan een beta  is dit toch logisch dat er nog hier en daar fouten kunnen opduiken, en uit der reacties van deze die mee doen aan deze beta, om dan weer aanpassingen te doen, anders hebben ze toch geen beta testers vandoen, nee? 

Reputatie 2
Badge

Je snapt het helemaal Martin: Je doet mee aan een Beta versie om die Beta te testen VOOR de release van de update. Anders heeft het natuurlijk helemaal geen zin.

Knoei rustig verder, hou geen rekening met de testers en zet fouten life.

Maar ik vraag me steeds meer af wat jouw relatie met Proximus is ?

Ik kan natuurlijk niet weten of ze al dan niet rekening houden met de beta testers hier in dit geval van Pickx, want ik doe er niet aan mee, ik heb wel vroeger met de v6 testers meegedaan en dan geef je inderdaad input wat niet goed werkt en wordt dit dan bijgewerkt en komt er terug een aangepaste beta release uit maar dan duiken er uiteraard nog andere problemen op en ga je zo verder, maar het blijven beta releases tot alle fouten er uiteindelijk uit zijn of toch met bijna 100% zekerheid er uit zijn, want er kunnen nog altijd achteraf problemen opduiken die door de testers ook niet naar boven gekomen zijn, dat heb ik persoonlijk vastgesteld met de v6 waar er bij sommigen problemen opduikten waarvan ik zelf totaal geen probleem had ondervonden enz…..
Dus mijn vraag was gewoon bedoelt om beter te begrijpen wat je juist bedoelde, moest het natuurlijk zo geweest zijn dat het uiteindelijk al om een definitieve release ging waarover je het had, dan zou dit een heel ander verhaal zijn. 

En om nog op je vraag te antwoorden omtrent welke relatie ik heb met Proximus?
Dit antwoord is heel simpel dat ik alle maanden mijn proximus facturen moet betalen net als u en vele anderen niet meer en niet min als dat!

 

NB: voor de  testers zouden ze eigenlijk een  aparte pagina moeten voorzien waar alleen de testers hun bevindingen en problemen kunnen posten, zodat de testers kunnen volgen wat bv andere als problemen ondervinden om zo vast te kunnen stellen dat er veel gemeenschappelijk problemen zijn wat natuurlijk het meest logische  lijkt, maar ook als er soms complexere  probleem zijn dat de ene zal ondervinden en andere tester dan weer niet en vice versa.

 

Reputatie 2
Badge

Exact een maand geleden meldde ik het probleem van de tv gids hier op dit topic. Ondertussen werd de update gelanceerd en schrift Hade vandaag dat er aan gewerkt wordt. Aan jouw dus de vraag houdt men rekening met de opmerkingen van de testers??? 

Het gaat waarschijnlijk over verschillende en verscheidene problemen die moeten aangepakt worden.

Ter verduidelijking de volgorde van aanpakken en aanpassen van gemeld problemen ging daar ook niet altijd in de volgorde van meldingen van het probleem als er af en toe tussentijdse releases uitkwamen, dus veronderstel ik dat dit bij de pickx problemen ook het geval wel zal zijn, maar wat zeker niet betekent dat ze niet moeten aangepakt worden verre van en dat bedoel ik ook niet.

Het voornaamste eigenlijk is dat je stap per stap vooruitgang/verbeteringen ziet in de evolutie van releases om uiteindelijk tot de eindrelease te komen.
Enfin als het eindresultaat het er uiteindelijk komt zal het natuurlijk het best duidelijk worden of er rekening gehouden werd met al de problemen die aangebracht werden. 

Reputatie 2
Badge

Ik zie geen verbetering integendeel

Reputatie 7
Badge +2

Na de update deze avond ( na volledige deinstalatie en herinstalatie van de beta versie) , kan ik melden dat de Pickx App perfect functioneert. Live kijken, replay kijken, casten, opgenomen programma's  geen probleem.    Werkt perfect via wifi , mobile data . Enige minpunt is dat je locatie als permanent bij de Pickcx App  moet ingeschakeld zijn zowel via wifi als mobiel ook al ben je in België.

Reputatie 2
Badge

Na de update deze avond ( na volledige deinstalatie en herinstalatie van de beta versie) , kan ik melden dat de Pickx App perfect functioneert. Live kijken, replay kijken, casten, opgenomen programma's  geen probleem.    Werkt perfect via wifi , mobile data . Enige minpunt is dat je locatie als permanent bij de Pickcx App  moet ingeschakeld zijn zowel via wifi als mobiel ook al ben je in België.

ook ik verwijderde Pick app en installeerde de laatste verise : samengevat oude wijn in een nieuw vat. Nog steeds loading, nog steeds komen zenders meermaals voor en nog steeds ka ik geen progrmma uitkijken zonder dat het vast loopt . Het nieuws in episodes zou leuk zijn als de volgende episode start waar de vorige stopte maar dat blijkt ijdele hoop. Proximus doe je huiswerk aub !

Ik heb mij ingeschreven om de bèta app van Pickx te testen maar ik heb nog niets ontvangen over hoe ik dit kan downloaden?

Worden er dan nog nieuwe testers toegelaten? 

@SylvainB  Volgende zaken mogen DRINGEND aangepast worden:

 

  • Horizontale TV gids bij de Apple TV
  • Verder kijken op ALLE apparaten (Wanneer we starten via google TV, verder kijken via Apple TV) 

 

Dan lijkt me alles OK :)

 

Bedankt!

Reputatie 7
Badge +2

Dit is een oude topic die niet meer word opgevolgd! Er  toen gevraagd om Beta tester  te worden maar het werd een FLOP!!

Volgende zaken mogen DRINGEND aangepast worden:

 

  • Horizontale TV gids bij de Apple TV
  • Verder kijken op ALLE apparaten (Wanneer we starten via google TV, verder kijken via Apple TV) 

 

Dan lijkt me alles OK :)

 

Bedankt!

@Picow

Ter info: werd hier onlangs ook nog aangekaart : zie →  “Geen overzichtelijke (horizontale) TV gids

NB: Ook door u zelf :

TV-Gids Pickx | Proximus Forum  &  Apple TV - Pickx | Proximus Forum

Reputatie 7
Badge +4

@Pat52 @Picow Ik heb SylvainB getagd. Hij is 1 van de verantwoordelijken van de app en heeft het topic ook opgestart. Ik zal het ook intern nog eens doorgeven. 

Reageer