V5 compact (mini) enige verkrijbare decoder in de toekomst!


Dit betekent het einde van de decoder met harde schijf en zullen alle opnames op server moeten gebeuren!

Of is dit een verkeerde veronderstelling?


http://oi60.tinypic.com/xc3wv9.jpg" target="_blank

■ http://www.allekabels.nl/spdif-kabel/5807/1097210/spdif-omvormer-digitaal-naar-analoog.html" target="_blank


■ Bij de decoder steekt ook een kabel mini-din-scart naar gewone euro-scart, waar je ook met

een overgang kunt werken naar tulp stekkers, om er bv je audio uit te halen.


100 reacties

Dan zal je voor deze ronde scart steker naar tulp stekker ook wel een adapter vinden, als je genoeg zoekt (googelt)zal je wel een oplossing vinden op internet
Reputatie 2
Badge +1
Heb even zoeken naar een 'standaard' voor mini-din scart aansluitingen, maar helaas zijn er diverse pin-layouts.

Maar in principe zou analoge audio er dus bij kunnen inzitten op de mini din scart aansluiting.

Kwestie van dan een verloopje mini din naar L/R audio op cinch te vinden.

Zit er trouwens geen verloopje van de mini din naar gewone scart in de doos?
@Lawrence, waarom liefst een nieuwe versie van modem, de laatste versie ondersteunt zelf al wifi ac !


Als je het max uit kan wilt halen (zelf alle mogelijke instellingen wilt doen) zal je, zelf al komt er een nieuwe uit, dan best zelf een router achter je bbox hangen zoals de meesten nu al doen die wat meer willen of professioneler werken, want je moet er volgens mij niet op rekenen dat ze meer zullen vrij geven zoals expert en admin paswoord, 't zal eerder omgekeerd zijn dat prox zoveel mogelijk zelf wilt onder controle houden en de klant zo weinig mogelijk net zoals bij TN trouwens.

Zit er trouwens geen verloopje van de mini din naar gewone scart in de doos?bij mij toch niet, of ze zouden het nu ondertussen wel moeten doen!
Reputatie 7
Badge +1
De nieuwe decoders zonder HDD zullen allicht een ingebouwde swipebox hebben, en best ook nog een interne Wifi-bridge, zodat je in combinatie met een bbox-3 geen externe Wifi-bridges meer nodig hebt.
Daar is inderdaad al sprake van geweest maar officieel werd dit toch nog niet bekend gemaakt.
Naar verluid zit er wel degelijk bij de V5 compact een kabel mini-din naar euro-scart bij.


Dus kan je via deze weg ook met euro-scart naar tulip overgaan om de audio er uit te halen.
Bij mijn gebuur eens vlug geweest die maandag een v5 compact gekocht heeft en inderdaad er steekt een (min-din scart)/(euro-scart) kabel bij.ja
Reputatie 7
Badge +1
Da's toch al iets.....toch zijn er nog teveel geruchten en allicht kwakkels in omloop. Hoog tijd dat ze spijkers met koppen slaan! Deze topic wordt hiervoor druk genoeg gezocht, en het onderwerp is wél cruciaal voor het TV-gebeuren in de toekomst!
Reputatie 2
Badge +1
Ik gok vooral op heel veel kwakkels en geruchten... gevoed met de launch van een 'network only' decoder.


Al zou het me niet verwonderen in de toekomst de focus gaat liggen op cloud opnames en dat om diverse redenen.

Of de gewone decoder daarmee verdwijnt en of men beperkt gaat zijn id tijd voor het herbekijken van opnames zal enkel de tijd uitwijzen.Logisch dat Proximus hierop (nog) niet wil reageren via een forumberichtje, aangezien dit iets zal zijn dat correct in de markt dient gepositioneerd te worden door marketing.

Des te meer omdat er nog geen andere TV provider dit momenteel gecommercialiseerd heeft of wil/kan commercialiseren.Laten we het dus maar voorlopig gewoon houden op roddels en zien wat de toekomst brengt.

Als het zover is, zullen jullie het zeker wel vernemen ;)Deze topic wordt hiervoor druk genoeg gezochtDat is wel heel weinig hé sinjoor t.o.v. 1.692.000 TV klanten !!


Het aantal daarvan die echt weet dat er veranderingen op komst zijn dat zal ook heel laag zijn.


Maar zoals we hier al zolang gewoon zijn, is het beste nog altijd afwachten wat Proximus ons in de toekomst zal brengen.


NB: dat ze aan al de v5-mini huurders de kans gegeven hebben hem te kopen voor 50€, wil mss ook al iets zeggen !!!
Reputatie 2
Badge +1
Gebaseerd op de afbeelding van de meegeleverde accesoires, ga je blijkbaar wel een FEMALE scart naar cinch nodig hebben.
Ben ook niet 100% zeker dat het analoge audiosignaal ook effectief beschikbaar is op de mini din, maar dat kan misschien iemand testen?
als ze die scart er eens uit halen hé .... ik denk dat de meerderheid nu stilaan wel een HDMI aansluiting hebben.
We zijn hier met een shaker bezig zeker knipoogde voorgaande posts gaan hier wel over de eventuele oplossing om de scart te kunnen gebruiken om audio over tulp stekkers naar de versterker te krijgen. en als er geen scart meer opzit moet het dan wel via s/pdif.
Reputatie 7
Badge +1
Dat ze die scart-uitgang er nog maar aanlaten. Ik heb die nog nodig om te verbinden naar een nog steeds werkende DVD-HDD-recorder, die wél een HDMI-uitgang heeft, maar slechts een scart-ingang. Ik heb zelfs nog een nog 2 jaar oudere DVD-HDD-recorder, die nog een scart in- en uitgang heeft, maar nog zeer goed werkt (die hangt nu aan mijn digicorder van Telenet). De digicorders van Telenet hebben trouwens ook nog een scart-uitgang; mijn Samsung Smart TV heeft nog één scart-ingang en 4 HDMI-ingangen (ook 3 USB-ingangen).
Reputatie 3
Die scart doet bij mij eveneens nog dienst en de HDMI ook natuurlijk
Reputatie 7
Badge +1
Ik heb de sterke indruk dat ze het serieopnamesysteem van PVR al aan het saboteren zijn. Als je bij het programmeren kiest voor 'aanpassen instellingen' 'ja', en iets aanpast, dan wordt er dikwijls niks geprogrammeerd. Ook wordt bij dagelijkse programma's de opname van een aantal dagen overgeslagen, je moet die dan bijprogrammeren dag per dag?.Lijkt me niet normaal. Heb daar vroeger nooit last van gehad! Het rare is, dat die bijgeprogrammeerde dagen apart in de lijst van geprogrammeerde opnames komen, maar wél elk gecatalogeerd als serie....
mss moet je de decoder eens resetten of FacR !
Reputatie 7
Badge +1
Resetten heb ik al gedaan FacR geeft teveel werk, want dan staan al mijn online geprogrammeerde nPVR-opnames weer dubbel in de lijst. En ik heb die juist weer voor een hele week bijgeprogrammeerd; dan moet ik die weer zowel op de decoder als online wissen en online herprogrammeren om het weer in orde te krijgen. Ik ben daar dan zeker meer dan een half uur zoet mee. Ik pas!duivel
Ik kan het natuurlijk niet meer uittesten met de nPVR programma's die na een FacR terug in de lijst verschijnen heb ik wel nog altijd niet voor, dus ik kan nog factory resetten naar hartenlust knipoog
het zou makkelijk zijn als je een gewone V5 hebt en in een andere kamer een V5mini dat je dan de opnames die op de hdd staan ook beschikbaar zijn op de decoder in de andere kamer.
Reputatie 7
Badge +1
Bij Telenet is dat zo geloof ik. Je kunt die in netwerk zetten, maar ik denk wél dat je dan ook Telenet internet moet hebben

opnames die op de hdd staan ook beschikbaarals dit toch in de toekomst gaat wegvallen (wel officieel nog niks bekend gemaakt) heeft dat nog weinig zin hé !


maar bvb je nPVR opnames ook via TVO bvb dat zouden ze nog kunnen mogelijk maken, dit moet niet zo moeilijk zijn om dit te bewerkstelligen.
Ik ga een van de volgende weken nog een de decoder bijhalen, hopelijk kan ik er nog een krijgen met HDD.


Maar kan iemand mij nu eens uitleggen wat mvr npvr en tvo is? Ik ben nieuw op het forum :-S zou fijn zijn als ik dit ook ken :-D
Reputatie 7
Badge +1
Het zou de logica zelve zijn de nPVR-opnames ook op TVO of via de website http://www.proximustv.be/nl" target="_blank


op smartphone/tablet of PC/laptop.µ afspeelbaar te maken. Met de TV replay functie kan het toch ook al? Het is gewoon een VOD-uitbreiding, maar dan gratis. nPVR ,TVO en TVR zijn nu ook al gratis, en mijns inziens moeten ze nu nog volop aan het onderhandelen zijn met een hoop buitenlandse zenders om die uitgesteld online beschikbaar te mogen stellen. Zonder uitbreiding van nPVR naar alle beschikbare zenders zou het uitsluitend aanbod van nPVR niet verdedigbaar zijn en concurrentiëel een zware handicap..

Reageer