Vraag

Wispelturing wifi signaal in huis

  • 23 October 2022
  • 34 reacties
  • 425 Bekeken

Reputatie 5
Badge +1
  • Motivator
  • 679 reacties

Sinds enkele weken hebben we problemen met de werking van onze tv die via wifi-bridge verbonden is .

Geen signaal bij opstarten, beeld dat bevriest, blokjes enz. … Telkens wij onze tv avond starten is het afwachten op het zal lukken .

Situatie  : we hebben twee tv’s . Eentje is verbonden met plc’s van Proximus . Geen problemen met werking ervan. De tweede , zoals hierboven aangegeven, staat in verbinding met decoder via wifi-bridge van Proximus.

Gezien de slechte werking, nu al een tweetal weken, deden we de proef en maakten de verbinding met de wifi booster van Proximus . Zelfde resultaat. Storingen en geen contact…

Momenteel testen we met een wifi repeater, die we met de tv verbonden hebben … afwachten.

Wat ons opvalt : het wifi signaal is zeer wispelturig bij ons . Dit merken we aan de sterkte indicatoren op ons smartphone, ipad en digitale radio, en de wifi repeater. Het signaal varieert van zwak naar sterker. En dat gaat zo continu op en neer … er is geen constante in de optimale sterkte van het signaal.

Eigenlijk hebben we maar wifi een gedeelte van het huis, het andere gedeelte zeer zwakke ontvangst, vandaar dat we met plc’s werken in die slecht afgedekte zone.

Als we dit vergelijken met de wifi dekking die door Telenet bij mijn zoon gegeven wordt, dan hebben we hier het nakijken. Gans het huis, tot aan de overkant van straat ( 30 m ), tot achter in de tuin.

Is er iets veranderd aan ons profiel sedert enkele weken ? Waarom is ons wifi signaal/dekking zo slecht en wispelturig ? Dit is sinds enkele weken geen plezier meer om tv te kijken .

Kan er voor ons een oplossing gegeven worden ? Ter info : kabel leggen kan niet …

En wifi dient te werken en de dekking in een huis dient goed te zijn.

Hopelijk reageert er iemand van Proximus en wordt er een oplossing gegeven om het wifi signaal toch een maximale sterkte te geven, zodat ofwel via de wifi-bridge of via de wifi-booster, onze tv optimaal kan  werken.

ro


34 reacties

Reputatie 5
Badge +1

Martin,

 

configuratie die we zelf zien is : 1 plc aan modem die dan contact heeft met plc1b aan tv1 en plc2b aan tv2. Welk devolo systeem is hiervoor aangewezen.

Of is het technisch beter jou configuratie te volgen met 2 plc’s aan modern, die elk respectievelijk met plc aan tv verbonden wordt. Welk devolo systeem ?

 

Mijn vraag, omdat de hierboven aangereikte oplossing, door WiFi bridge te vervangen door :

 

https://www.devolo.be/dlan-1200-wifi-ac-powerline

 

niet meer kan. Dit systeem wordt blijkbaar niet meer verkocht. Ook bij devolo niet meer te bestellen. Wel aangegeven daar , maar geen mogelijkheid om te bestellen.

 

ro

Reputatie 5
Badge +1

@M_016  de aanpassing van Daisy zijn we nog aan het experimenteren. Wat opvalt nu is, dat overal waar we de systeemsterkte kunnen nagaan, dit momenteel stabiel blijft Dwz 4 streepjes blijven 4 streepjes . Dus geen schommelingen in deze sterkte. Wat wel opvalt dat bij een toestel dat verder opgesteld stond, digitale internet radio, signaalsterkte fel vermindert is …

 

We gaan nog wat afwachten en ervaring opdoen, wat betreft beeld op tv .

ro

@Ro deze opstelling met elk 2 aparte PLC’s per decoder :

B--------PLC1a~~~PLC1b----------------decoder1 ---- TV1     <<<<@LOKAAL 1
B
O--------PLC2a~~~PLC2b----------------decoder2 ---- TV2    <<<<@LOKAAL 2
X

Dit in geval je PLC’s geen igmp snooping zouden ondersteunen

Maar het wordt wel een ander verhaal als als je Powerline adapters gebruikt met een wifi extender aan boord dan moeten die wel IGMP snooping ondersteunen en dan heb je aan de bbox maar één vandoen ipv 2.

De Devolo Magic 2 ondersteunt wel IGMP snooping 

cfr: »  Beste powerbank - Top 10 powerbanken 2022 | BestGekozen 

B--------PLC1a~~~PLC1b(+wifi)----------------decoder1 ---- TV1     <<<<@LOKAAL 1
B
O                     ~~~PLC1c(+wifi)----------------decoder2 ---- TV2    <<<<@LOKAAL 2
X

Reputatie 7
Badge +4

Op basis van de info van Martin hierboven zouden Devolo Magic 2 PLC’s blijkbaar ook IGMP snooping ondersteunen (vreemd evenwel dat dit niet in de Devolo productbladen vermeld wordt)

 

Het gebruik van 2 PLC paren lijkt mij (zeker) niet nodig (en biedt mijns inziens geen IGMP snooping oplossing)

IGMP snooping - Wikipedia

maintain a map of which links need which IP multicast transmission. Multicasts may be filtered from the links which do not need them, conserving bandwidth on those links.

= IGMP snooping vermijdt enkel dat toestellen die de IPTV multicaststream niet overgemaakt worden aan “niet-decoders”  

toegegeven IGMP snooping is geen “absolute noodzaak” inden de “niet-decoders” niet onderuit (kunnen) gaan door het betrokken “multicast”-verkeer

Het gebruik van 2 PLC paren lijkt mij (zeker) niet nodig (en biedt mijns inziens geen IGMP snooping oplossing)

als je plc’s zonder wifi extender gebruikt wel (en dus alleen decoder aangesloten wordt op de plc’s), dan doet de bbox het igmp werk (!min of meer verglijkbaar met twee utp kabels die je zou gebruiken tussen bbox en decoders.)

en als je er maar één gebruikt aan de bron (bbox) dan moeten de plc’s  daarvoor zorgen

Als je er gebruikt met wifi exender dan moeten die wel igmp ondersteuenen of er nu één aan de bron staat of twee apart.

Reputatie 7
Badge +4

Martin inderdaad indien er enkel decoders aangesloten worden op een PLC LAN poort (en een PLC LAN poort niet voor andere doeleinden gebruikt wordt of van een PLC WiFi mogelijkheden gebruik gemaakt wordt); maar zoals reeds aangestipt indien het multicast verkeer “de niet decoders” niet “overspoeld” is er niet noodzakelijk een behoefte aan IGMP snooping (= een beveiliging die wel opportuun/wenselijk is) 

 

Best Powerline Adapters 2022: Improve your home network speeds - Tech Advisor

Best Powerline Adapters Of 2022 | TechRadar

Inderdaad in feite komen we tot het zelfde besluit, maar voor mij altijd vervelend om powerline adapters aan te bevelen, aangezien het niet altijd tot een goede feilloze werking leidt,  en voor de mesh systemen heb je er ook altijd die nog miserie hebben met decoders, maar ook anderen die er geen miserie mee hebben, persoonlijk heb ik met het mesh systeem  in verband met decoders geen praktische ervaring. beste powerline adapters van 2022 - Google Zoeken

Reputatie 5
Badge +1

@DaisyS  - privébericht verstuurd aan jou

@Martin@M_016  in de topic was ergens de vraag op Devolo magic 2 wifi 6 multiroom IGMP ondersteunde. We kregen antwoord van Devolo support team ( Debbie Jansen ) dat deze ondersteuning er is .

 

Groeten.

ro

 

 

 

@Ro Dit is dan een bevestiging dat het klopt wat ook aangegeven werd op die andere site:
zie mijn eerder bericht hier → Wispelturing wifi signaal in huis | Proximus Forum

 

Reageer