Vraag

Problemen met tv sinds overstap van Telenet naar Proximus

  • 27 December 2022
  • 10 reacties
  • 987 Bekeken

Hallo,

Afgelopen donderdag 22/12 zijn we overgeschakeld van Telenet naar Proximus. Er is die dag een technieker langsgeweest om alles te installeren. Er werd een V7 decoder geplaatst. Die is rechtstreeks via een kabel aangesloten op de modem. Sindsdien hebben we dagelijks, zonder overdrijven, volgende problemen.

  • Beeld valt zeer regelmatig 1 a 2 seconden weg (zwart beeld). Dit is zeer 
  • Geen geluid, wel beeld. Na een aantal keer opstarten is dit verholpen maar dat mag mijn insziens niet de bedoeling zijn.
  • Haperingen in beeld (raar geluid, blokjes in beeld,..)

Tot 2 jaar geleden waren we ook bij Proximus. Toen zelden of nooit problemen. De laatste 2 jaren bij Telenet ook niet. We krijgen al beetje spijt van onze overstap, zeker als ik dan nog de topics op dit forum lees.

@ Proximus: kunnen jullie dit verder opnemen aub?

Alvast bedankt!


10 reacties

Tip: ondertussen best zoveel mogelijk (privé) gegevens invullen/aanvullen in je → ForumProfiel (terwijl je ingelogd bent). De met "privé aangeduide tekstvelden kunnen enkel door Proximus medewerkers zelf gelezen worden. In het vak "Ticket (Privé)" kun je nog bijkomende informatie vermelden, (bv. specifieke/privé info m.b.t. uw vraag). Klik tenslotte onderaan links op "sla wijzigingen op" en meldt ook hier van zodra dit gebeurd is.
Zodat de Proximus forummedewerkers (moderators) hiermee direct aan de slag kunnen van zodra ze hier de draad opnemen.

Zij kunnen ook eens je lijn controleren op fouten.

Ik ga van de veronderstelling uit dat de technieker de originele HDMI kabel gebruikt heeft die bij de decoder geleverd wordt, gebruikt heeft. (HDMI kabel is van het type "Shielded High Speed HDMI Cable")

Bedankt voor de tip Martin, ik ga ermee aan de slag.

Reputatie 7
Badge +3

Dit moet me even van het hart en bovendien onbegrijpelijk dat Proximus niet heeft geluisterd toen deze Android  Decoder werd getest door klanten in 2019.

 

Zeer jammer dit weer te lezen. Ik heb de Android Decoder -V7- TV Box mogen testen alvorens deze werd  gecommercialiseerd. ( door Corona uitgelopen van Juli 2019 tot September 2020)

Ondanks de vele feedback die ik gaf via het toenmalige emailadres newdecoder@proximus.com stel ik vast dat dat de melding om meer bandbreedte te voorzien voor de Android Decoder -V7-TV Box , wat effectief helpt, nog steeds niet automatisch word toegepast.

Mijn vraag : Waarom wordt er geen rekening gehouden met dit bij het plaatsen, wijzigen van de TV Box met de Android Decoder. 

Hebben de personen bevoegd voor deze decoder bij Proximus dan niets geleerd uit de feedback van de 1250 testers destijds.

Zeer jammer en bedroevend hier elke dag te moeten lezen dat klanten altijd problemen hebben bij omschakeling naar de Android Decoder- V7 Decoder- TV Box .

 

@Pat52 Je spreekt nu over meer bandbreedte maar wat ik dan niet begrijp is dat dergelijk probleem soms ook gemeld wordt, zelfs van klanten die op glasvezel zitten en daar is de bandbreedte nog eens zoveel hoger t.o.v. VDSL koperlijnen.

PS: reeds vroeger voor de voorgaande decoders werd brandbreedte voorzien .

Reputatie 7
Badge +3

De bandbreedte gereserveerd voor de Android Decoder moet nu nog steeds manueel worden ingesteld bij Proximus . Deze decoder heeft een aparte brandbreedte nodig die stabiel moet zijn.

@Pat52 Je spreekt nu over meer bandbreedte maar wat ik dan niet begrijp is dat dergelijk probleem soms ook gemeld wordt, zelfs van klanten die op glasvezel zitten en daar is de bandbreedte nog eens zoveel hoger t.o.v. VDSL koperlijnen.

 

Reputatie 7
Badge +3

@Thomaski 

De metingen zijn goed.

Heb je de bbox en de android decoder al eens herstart?

 

Geert

Reputatie 7
Badge +3

@Pat52 

De bandbreedte stellen we niet mannueel in.

Je moet een bandbreedte hebben van minstens 30mbts en een internetaansluiting om gebruik te kunnen maken van een android decoder.

 

Geert

Reputatie 7
Badge +3

@Pat52

De bandbreedte stellen we niet mannueel in.

Je moet een bandbreedte hebben van minstens 30mbts en een internetaansluiting om gebruik te kunnen maken van een android decoder.

 

Geert

@GeertC  Dit kwam ook al ter sprake tijdens de testperiode van de V6 Decoder december 2017 en toen werd dit in overweging genomen naar de toekomst toe ( het testen via het speciaal kanaal voor 4K en Ultra HD en 3D ).

Werd dan opnieuw in Augustus 2019 bij het testen van de V7 -Android decoder ook in overweging genomen om een stabiele /aparte verbinding te hebben via internet voor de V7 Android Decoder. Dus als ik het goed begrijp wordt er geen aparte bandbreedte ingesteld . Ook niet nadat jullie een aanpassing doen bij de klanten in de modem? 

Eigenlijk werd hier dus niets aan verandert ondanks de feedback van de testers destijds als ik dit goed begrijp. De echte reden zullen wij nooit te weten komen , wat wel jammer is. Geen kritiek gericht aan jullie Proximus medewerkers hier actief op het forum voor alle duidelijkheid , maar wel aan de experts.

Vriendelijke groet,

Patrick

 

Reputatie 7
Badge +5

@Pat52 Wij hebben niet de mogelijkheid om van op afstand in te loggen in de modem dus kunnen ook geen aanpassingen doen. 

Er moet dus enkel minimum 30 mbps en een internetverbinding zijn om de V7 te laten werken. 

@GeertC @Martin 

Bedankt voor de metingen.

Wat betreft de HDMI kabel. De technieker had de meegeleverde HDMI kabel niet gebruikt. Deze zat nog in de doos. Hij had ook niet gemeld dat het gebruik van een andere oudere HDMI mogelijks voor problemen kon zorgen. Ik heb de mee geleverde kabel nu zelf aangesloten. Sindsdien lijken de problemen met het wegvallen en haperen van het beeld verdwenen. We hebben nog wel af en toe geen geluid bij het opstarten. 

Het probleem lijkt hier dus meer bij de technieker te liggen dan bij de decoder zelf. Hij had ook wifi niet getest waarvoor ik naar klantendienst heb moeten bellen (en zeer goed en snel geholpen ben).

Reageer