Beantwoord

Wifiproblemen met B-box2

  • 22 februari 2018
  • 2 reacties
  • 872 Bekeken

Wifi valt regelmatig weg. Of dikwijls wel Wifi maar geen internetverbinding, terwijl pc toch verbinding blijft hebben. En tv blijft ook spelen.
Apllicatie van PhilipsHue blokkeert dikwijls wegens wegvallen van Wifi.
Heb B-Box2; I-phone SE
icon

Beste antwoord door sabineb 22 februari 2018, 11:45

Hi HugoIndien je nog over een Bbox2 router beschikt zou het kunnen zijn dat de router zelf aan oorzaak ligt, is verouderd , qua firmware etc..Een restore to factory kan altijd helpen indien niet voldoende is met wifi kanaal te wijzigen op routerhttps://www.proximus.be/support/nl/id_sfaqr_wifi_trouble/particulieren/welkom-bij-support/internet/internet-thuis/wifi-netwerk/9-tips-om-uw-wifi-te-verbeteren.htmlVoor upgrade van router wend je tot je providerMvg sabine
Bekijk origineel

2 reacties

De bbox2 heeft alleen de 2.4 GHz band en deze is druk bezet en kan vlug gestoord worden door naburige wifi signalen, des te vlugger naar mate je van de bbox verwijderd bent omdat een naburig signaal dan kan sterker worden dan je eigen ontvangen wifi signaal en je zo gestoord wordt.
Geen internet of tv 10-tips, klik op deze > link
9-tips-om-uw-wifi-te-verbeteren, klik op deze >link
en klik daar ook op de link > Om sneller te surfen raden we u aan het beste wifi-kanaal te kiezen met de Home Optimizer app.
Een bbox3 heeft wel nog een bijkomende 5.0 GHz band waar het signaal veel minder zal gestoord worden maar je zal vlugger minder goede ontvangst hebben aangezien het signaal hiervan vlugger verzwakt en je toestellen op wifi moeten ook deze band ondersteunen.
Reputatie 6
Badge +4
Hi Hugo

Indien je nog over een Bbox2 router beschikt zou het kunnen zijn dat de router zelf aan oorzaak ligt, is verouderd , qua firmware etc..

Een restore to factory kan altijd helpen indien niet voldoende is met wifi kanaal te wijzigen op router

https://www.proximus.be/support/nl/id_sfaqr_wifi_trouble/particulieren/welkom-bij-support/internet/internet-thuis/wifi-netwerk/9-tips-om-uw-wifi-te-verbeteren.html

Voor upgrade van router wend je tot je provider

Mvg sabine

Reageer