Decoder V4: firmware update Charles1_2.7.2.246

  • 6 September 2012
  • 30 reacties
  • 1295 Bekeken


Telkens zal ik proberen een nieuw onderwerp te starten wanneer er een nieuwe update uitkomt.Hierin kan men (als men dat wenst natuurlijk) de fouten die men ondervindt en de suggesties die men verder wenst te krijgen neertypen.Zo blijft alles netjes onder 1 enkel onderwerp

groetjes, Elsa


____________________________________________________________________________


PS: vorige versie :• http://community.belgacom.be/posts/addd01806e" rel="nofollow


Decoder V4: firmware update Charles1_2.7.2.240

Onderwerp geplaatst 24 augustus 2012 door Davy

__________________________________________________________________________Is WYPLAY dan de ontwerper van Charles :


WYPLAY aanvaardde deze ambitieuze uitdaging en ontwikkelde een complete oplossing, de invoering van al deze innovaties voor nieuwe tv van Belgacom STB,


Over Wyplay:


Onafhankelijke en internationaal erkende, Wyplay ontwikkelt software-oplossingen

voor IPTV, kabel, satelliet, ether exploitanten en omroepen over de hele wereld.

De technologie die is ontwikkeld in Wyplay stelt operators in staat gemakkelijk te selecteren,

configureren en oplossingen implementeren van de rijkste lijst van vooraf geconfigureerde functionaliteit

in de markt (Zapper, Recorder, Media Center, de thuisbasis connectiviteit, Social TV, HTML5, Android, OTT-platform, multi -scherm, multi-room ...).

Wyplay's is in staat om de gebruikerservaring die exact overeenkomen met en een aanvulling

op de exploitanten en omroepen een product-en ook marktstrategieën te creëren.

Wyplay is nu een strategische partner voor deze toonaangevende merken SFR, Vodafone en Belgacom omvatten.


meer te lezen op : http://www.businesswire.com/news/home/20120907005706/nl


http://www.wyplay.com/?page=customersVoor nieuwe software versie zie op nieuwe post die opgestart is:

•Klik Hier op deze link Decoder V4: firmware update Charles1_2.7.2.248.(25 sep 2012)..30 reacties

Deze nieuwe charles is deze nacht erop gekomen 06 september 2012.

Nu maar proberen te achterhalen welke bugs er uit verwijderd geweest zijn, hopelijk heel veel !


groetjes, Elsa

De taal moest ik aanpassen in het Nederlands,

al zal dit niks te maken hebben met Charles maar eerder een verkeerde instelling in hun database die mijn profiel bevat !
Juist geprobeerd met een nPVR opname te maken via de programmagids van de decoder.

In de lijst "geprogrammeerd" is die niet te zien

In de lijst "opnames" daar staat de nPVR opname wel met melding 30 dagen.

Reputatie 7
Badge +1
Charles 246 zojuist binnengehaald met een FacR. En inderdaad de voertaal in België is nog steeds eentalig frans....wat er dan wél veranderd is moet ik nog uitzoeken. Ik had ondertussen ook al bij de vorige 240-versie vastgesteld dat online geprogrammeerde opnames nà een FacR toch in de lijst van geprogrammeerde opnames kwamen. Maar ik vond/vind het nog steeds onaanvaardbaar dat je daarvoor dan telkens een FacR zou moeten doen. Ik zal het de volgende dagen nog eens allemaal uittesten.
Ondertussen (en dit off-topic) hebben ze me nà die technische interventie blijkbaar op een 50/6Mbps profiel kunnen zetten en ben ik écht wel tevreden. Er wordt nu 20Mbps voor TV gereserveerd en ik heb nu altijd 28,5Mbps (reëel) over voor internet, ook met 2 HD-streams actief op de decoder. Ook kan ik nu zelfs met 2 HD-streams actief toch nog de pauzefunctie gebruiken, wat een héle verbetering is. Ook de streaming van nPVR-opnames in verband met door-en terugspoelen gaat nu zo vlot als met PVR. Dat is dus wel degelijk het voordeel van een 50/6 profiel in combinatie met een V4-decoder. Doorspoelen in nPVR was vroeger met mijn V3 en 30/6 profiel soms een lijdensweg. Zo zou het in de toekomst voor iedereen moeten kunnen zijn om écht met Telenet te kunnen concurreren. Ze zijn duidelijk op de goede weg ! Nu nog Charles in het "gareel" krijgen...Knipogen
Ik zie nog altijd 30/6 en ze zegden me dat ik dicht genoeg zit bij een cabine om telkens volle snelheid te hebben, dus hoe krijg ik nu 50/6?

Bedankt!
Reputatie 7
Badge +1
Hoe dat spreidingsplan is, weet ik niet. Ik ben er denk ik opgeraakt na werken aan de plaatselijke cabine (misschien werd die daarop voorbereid), waardoor ik op een "repairprofiel" van 9Mbps sukkelde. Men kon dat blijkbaar niet van in de centrale rechtzetten en er moest toen een technieker langskomen om mijn lijn binnen te testen. Blijkbaar stond er een telefoonsplitter tussen de VDSL2-splitter en de aansluitdoos, die daar niet meer hoorde te zijn (was wél geplaatst door een technieker 3,5 jaar geleden toen ik op VDSL2 werd gezet). Toen die er tussenuit was kreeg men mij wél direct terug op een 30/6 profiel, en nu, een paar weken later sta ik plots op een 50/6. Je kunt dat niet dus niet aanvragen of forceren. Gewoon afwachten dus. Er zitten nog veel mensen op 20 en zelfs 16,5Mbps (dus verder van de cabine) die men gaat proberen een "level" te verhogen. Iedereen op 50/6 zal nog niet voor direct zijn denk ik. Hier speelt geluk natuurlijk mee.
Bedankt, draai nu ook op de 246, gewoon via FacR...

Ik wacht niet tot ik officieel hem binnenkrijg :-)

Nog uitzoeken wat er veranderd moet worden of wat er nog van fouten inzit...
@ Davy


....dus hoe krijg ik nu 50/6?


Als het je interesseert kan je hier in dit topic 't één en 't ander kunt vinden omtrent het verhogen van je VDSL2 profiel.

door te surfen naar: http://community.belgacom.be/posts/dfa1fda853

groetjes, Elsa
Effen bekeken en zou wel mogelijk zijn met mijn gegevens:


VDSL line status SHOWTIME
Downstream line rate 30056 kbps
Upstream line rate 6048 kbps
Downstream Training Margin 20.6 dB


Nu weer on topic!
Ja ik heb gezien dat je in de topic hier : http://community.belgacom.be/posts/dfa1fda853" rel="nofollow ook gezet hebt, waar het eigenllijk beter thuis hoort.

groetjes, Elsa
Ja, wil niet teveel afwijken van het doel dat we hier voor ogen houden!
ja ik weet het Davy 't is weer die stoute Sinjoor die ermee begonne is hé


Reputatie 1
Badge
Heb hier ook juist een factory resetje gedaan, en die 246 zien binnensluipen. Heb dus ook mijn frans nog eens moeten bovenhalen (wat bij de 240 hier niet nodig is geweest).

'k zie ook niet veel nieuws, maar heb er ook nog niet veel mee gespeeld. Ik moet wel zeggen dat ik die 240 (en waarschijnlijk ook de 246) stabieler vind dan de vorige versies. Als ik voordien (met die "prachtige SD interface) een opname lopen had, en wat zapte gebeurde het soms dat het ding gewoon vastliep (en dus een zwart scherm gaf). Vanaf die 240 heb ik geen enkele vastloper meer gehad (van de 246 kan ik het nog niet zeggen natuurlijk). Heb wel 1 keer gewoon de opname laten lopen, en die was gewoon opgenomen (ondanks dat zwart scherm).

Maar langs de andere kant : ik neem ook niet zoveel op...

Hier mag trouwens ook een 50/6 komen (zit op 30/6 en 21.9 dB downstream training margin en op een 80 m. van de ROP...). Hoop doet leven zeker...
- Zelfde opmerkingen zoals vorige keer om verschillende snelheden te hebben tijdens doorspoelen en terugspoelen!
Volgens mijn ervaring is de zapsnelheid terug sneeler dan de vorige versies, anders nog niets echt iets gemerkt die mij ergert

en idd meer snelheden voor terug en door te spoelen
We gaan er op vooruit , a la bonne heure ;-)
- Zapsnelheid is hier nog ongeveer even traag, dus geen instant verandering.

- Als je doorspoelt of terugspoelt en dan op PLAY drukt, dan moet je toch enkel malen drukken voor Digicoder reageert

Als je doorspoelt of terugspoelt en dan op PLAY drukt, dan moet je toch enkel malen drukken voor Digicoder reageert


Dit probleem heb ik bij mij nog niet vastgesteld.

nog een kleine opmerking: bij BGC spreekt men van DECODER en bij TN van DIGICODER , dit om verwarring te vermijden ;-)
Badge
Elsa; dat is misschien al voor in de toekomt hé.
Reputatie 7
Badge +1
Elsa, de 50/6 discussie was "off topic" maar het was nu eenmaal een vraag van Davy...uiteindelijk kan je hier zelf toch niks aan doen, het overkomt je gewoon.
Wat Charles 246 betreft (on topic) vind ik dat het de goede richting uitgaat. Je kunt nu al online geprogrammeerde opnames in de lijst van de decoder krijgen met een FacR...moet dus nog wel verbeterd worden zodat dit zoals voorheen automatisch gebeurt.
Bij geprogrammeerde (zowel PVR als nPVR) opnames komt er nog steeds niet altijd een cirkeltje in de TV-gids van de decoder. wanneer wél en wanneer niet is mij nog steeds niet duidelijk. Alles wordt wél opgenomen, maar het geeft mij toch een gevoel van "onbehagen"...het zal wel aan mij liggen zeker?Knipogen
Dat ik mijn recent 50/6 profiel hier mee in betrek komt omdat ik niet zeker ben of mensen met een 50/6 profiel dezelfde ervaringen hebben met Charles als mensen met een lager profiel. Een 50/6 profiel doet alles duidelijk héél wat vlotter verlopen, zeker met nPVR-opnames en met de pauzefunctie (nu mogelijk simultaan met 2 HD-streams). Omdat mijn 50/6 profiel bijna samenviel met de nieuwe Charles versie (246) weet ik niet écht aan wat een verbetering tewijten is m.a.w. weet ik nu niet meer of mijn ervaringen relevant zijn voor mensen met een lager profiel...
Ik weet (of denk) dat Elsa ook een 50/6 heeft, dus kunnen wij in feite maar alleen met andere 50/6 profielen objectief vergelijken, wat ik wel een beetje vervelend vind, want wat helpen onze ervaringen dan nog voor mensen met een lager profiel ? Belgacom zou dan EINDELIJK eens moeten communiceren wat bij elke upgrade van Charles verholpen of verbeterd zou moeten zijn vind ik. En eventueel ook aan wat ze nog aan het werken zijn. Ze kunnen dit tot de forumgebruikers beperken natuurlijk om geen verwarring te scheppen.

De voornaamste verbeteringen zijn dus in verband met nPVR en online-programmatie o.a. het wegvallen van foutmeldingen bij wissen of stoppen van nPVR-opnames.
Anderzijds: de "vuilbak" van oude series in de lijst van geprogrammeerde opnames wordt nog steeds groter....bij opruimen, komt hij toch steeds terug bij de update van de TV-gids of een gewone herstart. Bij een FacR al zeker...
Badge
Toch even opmerken dat ik met een 16,5 mbit profiel al van de eerste 'Charles' versie vastgesteld heb dat de 'pauze' functie ook werkte als er een HD opname bezig is. Er zijn misschien verschillen tussen 16,5 en 50 mbit profielen in de gebruikservaring, maar dit is er geen van. Het 'trage' zappen zou wel zo'n verschil kunnen zijn dat veroorzaakt wordt door een verschil in profiel.
Reputatie 7
Badge +1
Bedankt voor de correctie Steven. Ik heb waarschijnlijk al een hele tijd geen pauzefunctie meer gebruikt met 2 HD-streams en heb dat nu toevallig vastgesteld. Met een 16,5Mbps lijkt me dat een hele prestatie (2 HD-streams zijn al 13Mbps). Dat schrijven we dus maar alvast op konto van Charles.
Het 50/6 profiel zal, met een vaste reservatie van 20Mbps voor TV, toch zeker voor de vlottere bediening van de decoder (vooral bij nPVR-opnames) verantwoordelijk zijn denk ik.

ja dat zappen zal waarschijnlijk ook zo'n grote datastroom niet vergen het is natuurlijk niet zo dat omdat je aan dubbel snelheid zapt dat de datastroom ook twee maal groter wordt want dit heb ik ook al vastgesteld dat sommige mensen dit zo interpreteren.

In ieder geval op 30/6 ging het zappen bij mij ook vlot met de vorige versie en ik kan moeilijk zeggen dat het met Charles veel beter geworden is.

Maar blijkbaar is het dan bij anderen wel verbeterd en zoveel te beter als dit zo is natuurlijk.

groetjes, Elsa
@ sinjoor,


Elsa, de 50/6 discussie was "off topic" maar het was nu eenmaal een vraag van Davy...uiteindelijk kan je hier zelf toch niks aan doen, het overkomt je gewoon.


Je kent me al lang genoeg hé om te weten dat je niet alles te serieus moogt opnemen, maar ik moet toegeven als vrouw de mannen zo op stang kunnen jagen is wel plezant en zeker als ze er ieder keer inlopen , maar met u lukt dat al zo goed niet meer je begint me door te hebben denk ik

Naughty girl!!! ;-)
Reputatie 7
Badge +1


Kop 4:Ik heb niet gezegd dat de V4 warmer wordt dan de V3 (had ik tot 4 maanden geleden). Maar er werd toch gecommuniceerd dat de V4 energiezuiniger zou zijn dan de V3, waar een zekere logica zou inzitten. Uiteraard moet de decoder ook in standby de TV-gids updates van 's nachts en 's namiddags binnenhalen, daar dient de standbyfunctie nu eenmaal voor. En ook om geprogrammeerde PVR-opnames te kunnen doen op de harde schijf natuurlijk.Kop 3:

Al die dingen worden trouwens warm, b-box2; eventuele Ruckus-of PLC-adapters, decoder. Je kunt dat allermaal afzetten natuurlijk, maar uiteindelijk hangt het allemaal aan mekaar. Maar zonder b-box2 geen vast internet, Wifi, FON (voor anderen) of TV.


Peter 12: ik heb dat een maand of zo geleden ook eens voorgehad. Dingen gewist in de lijst die dubbel stonden, en toen was ik ook ineens een 12-tal PVR-opnames kwijt van de harde schijf. Sedertdien mijn opkuiswoede onderdrukt, en niks meer kwijtgespeeld.Patrick V: met de serieopnames is niks mis hoor. Die worden allemaal perfect opgenomen. Alleen opletten dat er op bepaalde dagen geen conflicten komen met andere PVR-opnames, want er wordt door de zenders nogal eens met die programma's geschoven. Conflicten beheren is nu trouwens een vaste optie in het PVR-menu. Best toch dagelijks eens checken of daar niks staat. bedankt trouwens voor de uitleg over het zappen. Lijkt me inderdaad logisch. Ik heb er overigens geen last van.

Reageer