Vraag

Bekabeling optische vezel installatie

  • 6 February 2024
  • 1 reactie
  • 83 Bekeken

Reputatie 5
Badge +1
  • Motivator
  • 684 reacties

Fiberklaar bracht optische vezel binnen . Daar naast zal  Proximus dan een kastje 1 plaatsen. Vanuit kastje 1 vertrekt met ethernet kabel (? ) het signaal naar de plaats waar modem staat.  Optisch signaal is dan binnen. 
Voor twee tv’s zal dat dan verder gaan met devolo’s , zoals dat nu ook perfect werkt.

Momenteel is er een aansluitpunt koperkabel, die ook naar onze vaste lijn gaat met gewone telefoonkabel.

Vraag : in de nieuwe configuratie , vertrekt vanuit de nieuwe modem een kabel ( welke ? ) naar het aansluitpunt van de vaste lijn, zodat daar de koppeling met de vaste lijn kan gebeuren en telefoon kan werken zoals hij nu doet.

ro


1 reactie

@Ro

fiberkabel komt binnen en wordt getermineerd op de ONTP dus het witte bakje, volledig passief heeft geen voeding nodig.
Het witte bakje wordt dan verder verbonden met je ONT wat de fiber modem is en voeding nodig heeft.

Deze fiber modem zet het glasvezel licht signaal om naar een ethernet signaal dat met een utp netwerkkabel verbonden wordt aan de WAN poort van je Internet Box (bbox4) en op dit punt zit je weer in de zelfde situatie als vroeger via je koperlijn.

Maar met fiber wordt je vaste lijn (koperlijn ) niet meer gebruikt maar werkt men met VOIP (voice over IP) dus zal je TF toestel nu aangesloten worden op de groene poort(en) van je Internet box ( zie → Internet Box - Telefoon aansluiten)

Vroeger via VDSL ging het TF signaal ook via VOIP maar in de PX straatkas  werd dit VOIP signaal omgezet naar een gewoon analoog TF signaal om op je koperlijn te transporteren te samen met het VDSL signaal (TV+IP), dat zo binnenkwam op je NTP koperlijn afsluitbakje.

NB: Nog een detail, vroeger met VDSL en je bbox3 of bbox4 (= Internetbox ) moest ook de het VDSL signaal omgezet worden naar een ethernet signaal maar dat gebeurde in de bbox zelf want die heeft een modem gedeelte en een router gedeelte, maar het modemgedeelte in de internetbox kan geen fiber lichtsignaal omzetten naar ethernetsignaal, vandaar dat er bij fiber eerst een fiber modem voor komt te staan die het ethernetsignaal dan via de WAN poort rechtstreeks op de “internet box” zijn routergedeelte binnenbrengt.

Reageer