Vraag

Outlook 2013 ontvangt geen mails meer

  • 11 November 2021
  • 10 reacties
  • 183 Bekeken

Sinds 2 dagen ontvangt Outlook 2013 geen mails meer.

Setup is als steeds IMAP, poort 993, SSL

Test account settings geeft “completed”, maar het probleem blijft.

Send/receive in Outlook geeft voor skynet ook completed

Mails versturen lukt wel nog

 


10 reacties

Komen ze dan ook niet binnen als je kijkt op http://webmail.proximus.be 

NB: Iemand die van Proximus zelf is, komt hier niet langs op het forum tijdens weekends en feestdagen.

webmail proximus is OK

En je hebt de mailinstellingen overlopen of alles juist staat → E-mail instellen op je gsm, tablet of computer | Proximus

Ja. Alles is gecheckt en correct. Heeft trouwens gewerkt tot 9 november.

Reputatie 6
Badge +4

@Oma Tipool Gaat dit over een skynet email-adres? We hebben een vermoeden dat dit probleem bij Outlook zelf ligt.

Uiteraard gaat het over een skynet email-adres. Zoals eerder al gemeld hier werkte het tot enkele dagen geleden en werden alle settings nogmaals gecheckt en  OK. Enkel ontvangst van skynet werkt niet meer. Sent van skynet werkt wel nog. Voor mijn gmail-account is er met Outlook 2013 geen enkel probleem.

Is hier een oplossing voor gevonden? Ik heb sinds afgelopen zondag (14/11) exact hetzelfde probleem.

Helaas niet.

Ik heb intussen ook al eens de account eraf gegooid en alles opnieuw geconfigureerd maar het probleem blijft. De test message bevestigt dat alles OK is en er komt inderdaad een testmail aan in Webmail maar nog steeds niet in Outlook 2013.

Ja, dat had ik dus ook reeds geprobeerd, maar account verwijderen en opnieuw configureren werkt dus niet voor outlook 2013...

Ter Info: Mss interessant om dit ook eens te lezen wie weet heeft het er ook iets mee te maken?

→ https://nl.forum.proximus.be/internet-10/email-problemen-54684?postid=692050#post692050

Reageer