Sticky

Welkom bij het gloednieuwe Proximus Pickx!

  • 13 juni 2019
  • 35 reacties
  • 5655 Bekeken


Toon eerste bericht

35 reacties

wat ik ook niet zo goed vind is, als je naar de TV gids gaat > https://www.proximus.be/pickx/nl/televisie/tv-gids
en wilt bv weten wat er vanaf 20 u te zien is op de verschillende zenders, dan scroll je naar beneden tot je aan "20u tot...." bent, maar dan als je naar rechts scrolt voor de andere zenders in beeld te brengen dan moet je iedere keer opnieuw naar beneden scrollen tot je aan "20u tot...." bent.
Reputatie 3
Badge +1
Ik vind Pickx en vooral de tv-gids te visueel ingesteld - gericht op de jongere generatie -en (toch op het moment van bekijken) te langzaam scrollen (vooral links/rechts, de zenders) en dus erg onpraktisch.
Zou het niet beter zijn op een computer scherm (niet iedereen heeft een 27 inch voor zijn neus, velen maar een laptop -ikke- of tablet) de indeling van de tv te behouden? verticaal voor de zenders en horizontaal voor het uur?

Zo zocht ik zomaar wat vanavond op ARD is. Via de zoekbalk vond ik niet ARD maar wel ZDF. (in de volksmond ook wel Duitsland 1 en Duitsland 2 genoemd), Of er nog zenders ontbreken kan ik zo snel niet zeggen, maar dit is al zeker een misser want ARD zit net als als ZDF gewoon in het aanbod.
Om het programma van ARD te raadplegen moest ik dus scherm per scherm naar rechts scrollen. Dat ik daarbij veel schermen (en dus zenders) passeerde die nooit worden bekeken moest ik erbij nemen.

In een vorige versie van de tv-gids kon je je eigen zender aanbod samenstellen, misschien kan dat hier ook?
"In een vorige versie van de tv-gids kon je je eigen zender aanbod samenstellen, misschien kan dat hier ook?"
Die loopt synchroon met de volgorde zoals je die op de decoder ingesteld hebt.
Reputatie 1
Badge
Die loopt synchroon met de volgorde zoals je die op de decoder ingesteld hebt.

Volgens mij klopt dat niet. Ik zie zender 5 (vijfTV) als 5e zender in mijn lijst staan.
En dat terwijl vijfTV ergens op 16 of 17 zou moeten staan.
Idem voor Vitaya en studio100. Die zenders staan zelfs niet in mijn top 30, en toch staan ze vooraan.
Bij mij klopt dat toch in ieder geval, ik heb ze herschikt op de decoder en dan waren ze ook in die volgorde te zien op de pickx tvgids!
NB: ik heb alleen zenders die in het standaard proximus TV boeket zitten.

Dan zou het best zijn dat maandag iemand van proximus, als ze hier terug langs komen, daar uitsluitsel over geven, zodat we weten hoe de vork in de steel steekt.

NB: vroeger bij Proximustv.be tv gids was dat ook bij mij in de volgorde zoals ik ze zelf geschikt had.
Reputatie 1
Badge
Ik heb ze ook herschikt op mijn tv (V6 decoder). Daarop staan ze eindelijk goed na veel vloeken, maar op mijn pc staan ze helemaal niet goed. Vroeger werden de zenders op pc wel gerangschikt volgens je zenderkeuze op tv.
Bij mij staan op pc alle vlaamse zenders (geen HD) eerst (behalve Zes, die staat ergens helemaal onderaan), gevolgd door de HD-vlaamse zenders. Dan krijg ik de franstalige HD-zenders en een hele rits kinderzenders, enz....
Zou dit dan iets met de v6 te maken hebben!
Reputatie 1
Badge
Mijn schuld! Jij hebt gelijk. De tv-gids staat wel degelijk afgesteld op mijn persoonlijke voorkeur, maar gezien die gids absoluut niet te volgen is op pc (te groot, te weinig zenders op één pagina, en kompleet onoverzichtelijk) baseerde ik me op Live TV. Het is deze gids die mijn zenderkeuze niet volgt.
Mijn excuses!!!
Geen enkel probleem zo is het weer opgeklaard ☺
Reputatie 1
Badge
Conclusie : tv-gids opnieuw op tv-niveau brengen.
Live tv moet eveneens de persoonlijke nummering volgen 😁

Reageer