Sticky

V7 Stand van zakenToon eerste bericht

911 reacties

@HadewychT 

1) Daarnet bij opstarten V7c een melding dat niet alle functies voor TV kijken beschikbaar waren. Toen ik een opname wou bekijken kreeg ik foutcode P015 te zien. Na herstarten modem én decoder was alles in orde.

2) Als je via Support naar de functie Eco-modus wilt gaan om dingen in te stellen krijg ik altijd de foutmelding: “Er ging iets mis. De instellingsstatus is onbekend. Probeer het later opnieuw.” Misschien kan dit in een volgende update opgelost worden.

Reputatie 4
Badge

Als ik dat echt eens lees allemaal is Proximus 20 jaar te vroeg gestart met digitale tv, opnames maar 60 dagen geldig of maar voor de helft of foutmeldingen.

Wanneer dat eens ga opgelost geraken.

Dat we nog maar eens onze dvd recorder terug in het stopcontact konden steken, toen we nog BAAS waren op onze eigen tv en over ONZE EIGEN OPNAMES, Niemand die klaagde over opnames want het was niet via hun decoderke van Proximus. We betalen en c’est tout! Maar blijkbaar voltstaat dat niet. En moeten we maar blij zijn met 60 dagen opnames bewaren op dat decoderke, het V7 decoderke zal veel te klein zijn om opnames langer dan 60 dagen te kunnen bewaren, t is compleet belachelijk, het mag écht eens gaan veranderen, wat doen de partijen er aan de volgende verkiezingen?

Doet ons geen deugd, zeker niet voor onze portemonnee.

Het kan nog efkes duren, nog jaren, maar ik denk toch binnen jaar of 5 of 10 is t écht digitaal via TV Vlaanderen en ik ben terug eigen baas over mijn opnames met een Blu ray recorder daar hebben jullie nog niet van gehoord Proximus? Om te kunnen opnemen buiten jullie wil om, zoals ook sommige zenders al niet meer te bekijken zijn buiten jullie wil om! 

Hebben jullie al zenders in de plaats aangeboden 0000,0000. En zo is het, NIKS. Dat zijn we dan ook al die jaren gewoon.

Eco modus dat komt van de groene partij zeker, die alles maar traag wil laten gaan maar zuinig, maar daarbij denken ze niet aan onze portemonnee het blijft maar duur, beter eens eco modus voor onze factuur Proximus! Het kan veel goedkoper, ik blijf erbij! Het moet goedkoper!

Timm CN

@HadewychT  @Michael V   @GeertC 

Het valt me op dat het beeld op de V7c hier zo nu en dan een milliseconde hapert. De resolutie staat op 3840x2160 50 Hz.

Reputatie 1

Is bij ons ook één van de problemen,  merken dat de tv bij het ontwaken aan het spelen is, zonder dat er ook maar één handeling van onzentwege is gebeurd dat hebben wij met onze vorige decoder (v5) nóóit gehad.

FYI:

Een oplossing is de HDMI CEC functie uitschakelen op je decoder.

  • Andere optie die er is, is je TV volledig uitzetten zodat het scherm niet aanspringt als de decoder opspringt. 

Zie : »→ Springt je tv-toestel 's nachts vanzelf aan? | Proximus

Reputatie 1

Hallo Martin, de instelling gewijzigd, benieuwd naar resultaat,  doch er zijn helaas nog enkele "tekortkomingen " ik ga me beperken tot eentje,  de synchronisatie van beeld en geluid blijft regelmatig in gebreke,  toch bedankt voor uw tip.

Een rare ervaring:
De voorbije week hebben we een aantal keer problemen ondervonden bij het opstarten van de V7.
De V7 start niet op, het linker lampje is rood en het lampje op de afstandsbediening knippert blauw en blijft ook knipperen. Verder gebeurt er minutenlang niets.
De V7 stroomloos zetten lostte niets op. 
Ik heb het telkens kunnen oplossen door de batterijen even uit de afstandsbediening te halen, dan gaat het opstarten verder.
Dit is een keer of 3 gebeurd, voor het overige werkt alles precies normaal.
Er zijn geen updates, software versie is nog steeds 5.144.1 en MW 5.7.3.


@HadewychT 

Vanmorgen (ik wou een opname programmeren) alweer voorgevallen.
De batterijen heruithalen heeft het deze keer niet opgelost, wel de decode stroomloos zetten.

HDMI -CEC staat actief, de TV start normaal gelijk op (en sluit af) met de V7 - als het opstarten werkt zoals het hoort. Ik weet niet of dit belang heeft.
En de V7 was pas zondag vers opgestart na 14 dagen van de stroom, net zoals wifi te zijn gehaald. (vakantie)

 

Hier is het nu mogelijk om de Eco-modus op de V7c zelf aan of uit te zetten, terwijl dat eerder niet mogelijk was en er een foutmelding verscheen.

Gisteravond een beetje onverwacht de update gekregen naar het nieuwe 6 platform.
Een beetje wennen aan de nieuwe kleurtjes en look.
En al dadelijk gisteravond een eerste probleem, het doorspoelen is niet helemaal consequent. Ik bedoel:
ik probeerde een reclameblok door te spoelen en drukte een 7of 8 keren op de ronde knop naar rechts.
7 keer is 3 ½ minuut verder spoelen, 8 keer 4 minuten. Was zo in het 5 platform.
Nu zat ik ineens te ver in het opgenomen programma en moest ook weer ver terug. Ik was een beetje verbaasd (verbluft), zulke korte reclameondebreking? Neen, hoor, met nog een beetje terugspoelen merkte ik dat het toch een normaal reclameblok was.
Ik zou er minder aandacht aan geschonken hebben (zo van ik zal wel onbewust te veel gedrukt hebben) ware het niet dat het vandaag weer een keer is gebeurd. De ander door spoelmomenten gingen wel normaal.
Is er iets gewijzigd aan het doorspoelen, meer bepaald kort of (iets te) lang indrukken van de ronde toets zou dit kunnen verklaren

En ook nog niet eerder ondervonden: Omdat we de 1e aflevering van een serie hebben gemist hebben we  die - vandaag - willen kijken via de app VTMgo op de V7. Zoals je weet begint dat met reclame. Na die reclame vlogen we gewoon uit VTMgo naar het startscherm van de apps. We hebben dan maar gekeken naar VTMgo in de TV app en niet via de V7 app.

Dat door/terug spoelen blijft voor (kleine) ergenissen zorgen. Het lijkt erop (of is zo) dat de stappen  (10 en 30 sec) niet constant even lang ziin in NTVBE.
Dikwijls gaat het beeld na door of terugspoelen over in een voor een seconde of 2 stilstaand beeld en speelt dan verder of verspringt het gewoon. Bijv. een auto die even vooruit/achteruit/vooruit/achteruit rijdt om dan zijn weg voort te zetten tegen 80km/u.

Doorspoelen is regelmatig totaal niet werkend, het beeld stopt even en gaat gewoon verder.

Tenzij dezelfde (reclame)scene herhaald wordt na een aantal keer vooruit drukken. Gek dat zelfs dat herhalen zich ook nog herhaalt.
Uiteindelijk heb je voor een reclameblok van 7 minuten (zoiets?) zeker 40 keer 30 seconden vooruitgespoeld

SW 5.144 was toch in vergelijking fantastisch goed qua doorspoelen!

Reageer