Vraag

V6 decoder haperingen

  • 30 December 2019
  • 6 reacties
  • 235 Bekeken

Beste,

 

Sinds een aantal weken zijn wij overgeschakeld naar de V6 decoder.
Hiermee ondervinden wij toch heel regelmatig haperingen in het beeld, en dit al sinds kort na overschakeling. De hapering duurt niet lang, slechts een paar seconden. Maar toch is dit irritant.

Soms komt het een half uur niet voor, dan plots om de paar minuten.

Modem reeds gereset, decoder reeds gereset. In het begin is dat wat beter, maar een dag later is het weer van dat. Maar het kan toch niet de bedoeling zijn dat wij alle dagen alles resetten.

Waaraan kan dit liggen?

 

Alvast bedankt.

Joachim


6 reacties

Reputatie 7
Badge +3

@Jdevreese 

De meetresultaten van de kwaliteit van het signaal zijn goed.

Is de decoder rechtstreeks met een kabel verbonden met de bbox3?

 

Geert

Niet rechtstreeks. De modem is verbonden met een Panduit switch, van waaruit een rechtstreekse kabel naar boven is getrokken (wij wonen boven handelszaak). Wel degelijk via UTP verbonden.

 

Netwerk zit als volgt in elkaar:

Modem → Linksys Router → extra switch → Panduit switch → verdeling over apotheek (extra switch moest van softwareleverancier) (geen Proximus TV/Pickx)

Modem → Panduit switch ingang directe kabel naar boven → draadloze router voor wifi boven → UTP kabel naar decoder

Reputatie 7
Badge +3

heb je de switch al eens herstart?

 

Geert

  • De switch moet wel "IGMP Snooping" ondersteunen (wegens de mult-cast traffiek naar de decoder).

Intussen doet het probleem zich nog steeds voor, maar wij merken op dat dit vooral voorkomt bij het herstarten na programma te pauzeren.

 

De switch waarmee decoder verbonden is, is een dlink go-sw-8g. Bij specificaties vind ik niets terug over igmp snooping.

Ik heb hier ook nog een wifi router staan waarmee ik eventueel kan verbinden, maar vind hierover evenmin info over igmp snooping. (Linksys ea8300).

 

Gaat een nieuwe (goedkope) switch met igmp snooping dit dan oplossen?

 

Bedankt.

Mvg,

Joachim

 

dit kan één van de oorzaken zijn maar op voorhand zeggen dat het dan met zo’n switch opgelost is dat is een paar andere mouwen! 

Pas op zelf met sommige switchen waar je terugvindt dat ze igmp snooping ondesteunen daar kan het ook soms nog niet goed werken, maar ene die bekend staat waar igmp snooping echt zijn werk goed doet is deze >  GS105Ev2 (5 ports switch 10/100/1000 Mbps) werkt goed met IPTV

maar wat je nu juist zegt: “Intussen doet het probleem zich nog steeds voor, maar wij merken op dat dit vooral voorkomt bij het herstarten na programma te pauzeren.” 

is een probleem dat hier nog op het forum gepost wordt als het om een V6 decoder gaat !!!!

Dus als je die v6 direct aan de bbox zou kunnen verbinden met een netwerkkabel dan bestaat de kans ook dat je dit voorhebt !!!

Reageer