Vraag

V5-decoder omruilen naar V7


Reputatie 1
  • Rising star
  • 24 reacties

Ik beschik over een Flex-abonnement met een V5-decoder en wilde deze omruilen naar een V7. Men vertelde echter dat V7-decoders enkel werken met Fiber, want anders is de lijnsterkte onvoldoende. Klopt dit?

 

De medewerker van Proximus stelt eveneens dat omruilen van V5 naar V6 niet kan omdat deze decoders voor het Epic-pakket zijn voorbehouden. Vreemd. Je hebt dus recht op een V7-decoder en wanneer dit technisch niet zou kunnen is ruilen tegen een generatie eerder (namelijk V6) niet mogelijk.


12 reacties

Het heeft niks te maken of je nu op fiber of koperlijn zit, het is wel zo als je nog op een te trage ADSL koperlijn zit dat je dan geen V7 toegewezen krijgt.

Maar morgen komen de Proximus forummedewerkers hier terug langs en die laten dan natrekken bij de achterliggende bevoegde dienst of je recht hebt op een V7.

NB: V6 decoders worden sowieso niet meer aangeraden/uitgedeeld aangezien die nog met vervelende bugs zitten!

Reputatie 7
Badge +4

Het klopt inderdaad wat Martin zegt dat koper of fiber hier geen rol in gaat spelen, zolang de kwaliteit van de lijn zelf optimaal is.

Het klopt inderdaad ook dat er bij de klanten een V5C decoder wordt geplaatst ipv een V omdat deze niet meer gecommercialiseerd worden. 

Reputatie 1

Het klopt inderdaad wat Martin zegt dat koper of fiber hier geen rol in gaat spelen, zolang de kwaliteit van de lijn zelf optimaal is.

Het klopt inderdaad ook dat er bij de klanten een V5C decoder wordt geplaatst ipv een V omdat deze niet meer gecommercialiseerd worden. 

Wil u dan even nakijken of mijn lijn al dan niet sterk genoeg is voor de V7-decoder en indien mogelijk die aanvraag in orde brengen? Ik heb namelijk geen zin om terug een halve dag in die Proximus-chat te zitten en halve waarheden te horen te krijgen. Wij zijn onafgebroken klant sinds 1994, dus als een V7-decoder mogelijk is, dan ontvang ik die graag. Alvast bedankt!

Louter ter bijkomende info: Bij Epic combo Full is het  default een V7 decoder.

Beste,

Momenteel zijn wij ook in het bezit van 2x V5 decoders. Is het mogelijk deze om te ruilen naar een V7?

We hebben een bizz-all in abonnement.

Mvg,

Ter info: Dat kunnen de proximus forummedewerkers natreken of je recht hebt op V7 decoders, als ze hier de draad opnemen.

Reputatie 7
Badge +4

Fyi

Op basis van de info op het Fr forum is kan bij een Bizz all in de decoder v7 ook voor bestaande klanten aangevraagd worden

https://fr.forum.proximus.be/proximus-pickx-7/pour-toute-question-commerciale-concernant-le-nouveau-decodeur-v7-c-est-ici-important-lire-le-premier-message-55496

Niet alleen op het frans forum maar ook hier werd dit hier ook al gepost op op een NL forum, 

maar als je er recht op hebt zullen de Proximus forummedewerkes dit zeker wel in orde brengen, dus gewoon afwachten tot ze reageren.

Aan vragen kun je altijd, maar het is meer een kwestie dat niet zo maar iedereen deze kan bekomen omdat de voorraad niet groot genoeg is, maar als je er recht op hebt krijg je uiteraard voorrang.

Reputatie 6
Badge +2

Recht op hebben op een v7, ik vind dat zo raar. Ik ben toch gewoon klant en heb recht op  een goede service. En eigenlijk kan me dat ook niet veel schelen of dat nu een V2 of V8 is. Ik wil gewoon voor ongeveer dezelfde prijs ten minste dezelfde mogelijkheden en kwaliteit. Idem voor koper of glasvezel. Glasvezel is sneller, maar of een pagina nu opent in 5 seconden of in 6, eerlijk , dat is voor mij niet zo belangrijk. Voor ondernemingen die veel up- en downloaden is dat uiteraard wel belangrijk. En koperdraadjes op lange termijn zijn ter dood veroordeeld, dat is duidelijk. Ik zou persoonlijk als onderneming zoals Proximus en Telenet vooral investeren in systemen zonder kabeltjes, gewoon draadloos tot de modem. Technisch kan dat al.

 

Niet iedereen heeft recht is een groot woord dit zijn de woorden gepost door proximus medewerkers vandaar dat ik er de vertaling bijgezet hebt dat dit wil zeggen dat ze niet aan iedereen één kunnen geven omdat de voorraad niet groot genoeg is.
Maar bij straatwerken kunnen de glasvezels natuurlijk ook overgetrokken worden net als bij koper.

Beste proximus,

 

Kan ik mijn decoder V5 compact laten omruilen voor een V7 Android? ik heb helemaal geen pack. De werkgever betaalt internet en mobiele abonnement. ik heb ook geen all star.

(klantnummer in profiel) 

  

Ik heb een V5 decoder en heb heel dikwijls problemen dat ik die moet resetten. Lukt ook niet altijd. 

Maar nu krijg ik op tv ook altijd de melding dat het geheugen voor korte termijn vol is.

Ook als ik veel opnames verwijderd hebt blijft het probleem. Is dit te wijten aan de decoder?

een oplossing?

Reageer