Beantwoord

Nieuwe Android TV Box wil niet aan gaan (blauw lampje pinkt op afstandsbediening)

  • 4 November 2022
  • 5 reacties
  • 6477 Bekeken

Wij kregen vorige week nieuwe Android tv box, op zich werkt die wel goed, maar veel gebeurt het dat we die helemaal niet aan krijgen. Dan branden er vooraan 2 rode lampjes op de tv box en als we op de afstandsbediening linksboven duwen om die aan te zetten, dan begint dat blauw te pinken?
Enige oplossing voorlopig is de stroomkabel uittrekken van die tv box en dan lukt het wel weer maar dit is enorm irritant uiteraard … Iemand een idee hoe dit komt en hoe we dit kunnen oplossen aub?

Trouwens enkele dagen geleden begon om 3u ‘s nachts opeens de tv vanzelf te spelen, dus die decoder was vanzelf aangegaan ...

icon

Beste antwoord door antwerpfc 5 November 2022, 15:54

Bekijk origineel

5 reacties

Je kan altijd je decoder eens resetten:

Je decoder resetten | Proximus

 

Springt je tv-toestel 's nachts vanzelf aan? | Proximus

Er zijn twee oplossingen:

  1. Zet je TV Box in sluimerstand (standby) door op de Bouton On off -toets te drukken. Druk nogmaals op deze toets om tv te kunnen kijken.
  2. Wijzig de instellingen van je TV Box:
    1. Druk op Bouton Retour au menu
    2. Ga naar  (tandwiel symbool) > Instellingen Toestel > Apparaatvoorkeuren >  HDMI > HDMI CEC. Schakel HDMI CEC uit.

NB: oplossing 2. lost ook het probleem van blauwe lampje op.

OK wat met dat blauwe lampje? Hoe zou dit komen?

Je Android TV Box heeft twee controlelampjes. Ze zijn standaard wit.

Aan de linkerkant zal het controlelampje rood zijn als de Android TV Box in stand-by staat of opstart. Druk op de -toets van de afstandsbediening om de standby-modus te verlaten.

Aan de rechterkant zal het controlelampje rood zijn als de internetverbinding onvoldoende is om de Android TV Box correct te bedienen. Controleer eerst of de ethernetkabel aan de achterzijde van je decoder goed is aangesloten. Is het controlelampje nog steeds rood? Raadpleeg ons advies in geval van tv problemen .

OK maar dat blauwe lampje is op de afstandsbediening zelf, rond het Proximus TV knopje rechtsboven

Reputatie 1

de zoveelste bug met de decoder heb al zoveel instellingen al verandert en nog kom ik bugs tegen………...ben aan het denken om tvvlaanderen app te pakken en enkel nog internet (fiber) van proximus….

het blauwe lampje probleem …...heb deze verandert in instellingen dat de tv gelijk aanspringt met decoder …..

HDMI-CEC welke de TV en de decoder samen uitschakelt = Home => Instellingen => Instellingen Toestel => Apparaatvoorkeuren => HDMI CEC uitschakelen

Reageer