Vraag

Haperend beeld TV


Hi,

Het beeld van onze tv hapert nu al een tijdje (alle zenders). Decoder was draadloos aan router verbonden via Ruckus toestellen. Na testen van utp kabel rechtstreeks van router aan decoder was beeld wel ok. Intussen Ruckus vervangen door Booster, in hoop dat dat de connectie zou verhelpen.

Toch niet, beeld blijft haperen. Alles al eens gereset zoals beschreven in de stappen. Booster op slechts 2,5m verwijdert van router (b box 3). UTP kabel werkt wel, maar geen oplossing (het oog wil ook wat). Zeer frustrerend :)

Wie kan ons helpen?


33 reacties

als er via wifi op de bbox niet genoeg signaal binnenkomt op de booster wel maar dan ga jij er van uit dat station inderdaad AP wilt zeggen, nochtans is er vroeger door iemand van proximus een uitleg gegeven geweest (bekomen door de specialisten) dat in stand station de booster zijn verbinding maakt via wifi en de booster alleen een signaal uitgeeft op zijn ethernetaansluiting en niet via wifi en in stand AP die gevoed wordt uiteraard via zijn ethernet poort om wifi uit te geven op 2.4 en 5.0  dus juist het omgekeerde van station in feite !

Reputatie 6
Badge +3

Dan staat het fout op de website van Proximus want station staat exact onder access point vermeld bij de booster. Daarop heb ik mij gebaseerd. Bij de bridge is station wat jij omschrijft gewoon dienen als een externe draadloze netwerkkaart.

ja en ik kan het zelf niet uittesten want ik heb geen wifi booster

Reputatie 6
Badge +3

Ik kan het ook niet testen omdat ik enkel een bridge heb.

je hebt tenslotte toch 4 standen (station/AP/repeater/auto)

Reputatie 6
Badge +3

Theoretisch klopt dit wel maar wanneer op auto gaat hijzelf bepalen of het station,AP,repeater is dus maar 3 verschillende modi. Je gaat ook nooit in de webinterface zijn staan dat het op auto staat.

nee ik wilde maar bewijzen dat het klopt wat Prox hier vroeger over geschreven heeft en dat er een verschil is tussen “station” en “AP” en dat dit niet het zelfde betekend zoals je dacht , want anders zou station en AP maar één stand zijn en geen twee.

Automatisch wil zeggen dat de Booster zelf detecteert hoe je hem wilt gebruiken door al dan niet een utp kabel aan te sluiten aan de ethernetpoort enz… Al is het beter van zelf een stand te kiezen aangezien de booster niet altijd juist reageert in automatische stand als bv je signaal om één of andere reden wegvalt bv op je ethernet kabel die je zou bv aangesloten hebben ….

Reputatie 6
Badge +3

Wanneer je op de Wi-Fi bridge het zet op AP is het wel degelijk een access point met eigen SSID. Station is wanneer je het wil gebruiken om aan te sluiten op jouw decoder als draadloze netwerkkaart. Ik was inderdaad verkeerd het moet wel degelijk op access point staan op de booster voor te dienen als AP en station is hetzelfde als bij de bridge. Bedankt voor de correctie..

 

 

Reageer