Vraag

Decoder aansluiten op eigen router

 • 26 July 2023
 • 5 reacties
 • 643 Bekeken

Beste,

Tussen B-Box V3+ en de plaats waar de decoder staat loopt er één UTP kabel, extra UTP-kabel plaatsen is geen optie. De Wi-Fi ontvangst vanuit de B-Box is (te) laag en eerder een Powerline Wi-Fi geprobeerd. Met geen overtuigend resultaat. T-link AX3000 Wi-Fi router gekocht. De TV decoder hierop aangesloten.

Wi-Fi is nu prachtig maar om TV decoder connectie te laten maken moet deze eerst rechtstreeks verbonden worden met de B-Box (via de enige UTP-kabel) . Als de verbinding OK is kan je de TV decoder uitzetten (niet spanningsloos zetten), verbindingskabel vanuit B-Box uittrekken, verbinden met TP-link router, verbinding maken tussen de decoder en de router, TV decoder aanzetten en alles werkt OK.

Valt de spanning van de decoder evenwel uit of moet er een update gebeuren dan valt de verbinding weg en moet het hele proces met het verkoppelen van de vast verbinding opnieuw gebeuren.

Wat zou er moeten wijzigen om deze werkwijze te vermijden?

 

Beste dank.


5 reacties

Je privérouter instellen | Proximus

 1. Verbind je privé-router via de LAN-uitgang (1 van de 4 poorten) van de 3/3V+ b-box met de WAN-ingang van de privé-router.
 2. Verander de LAN IP instellingen van je privé-router zodat het broadcast domein anders is dan dat van de 3/3V+ b-box (192.168.1.1/24).
 3. Maak een WAN verbinding met je router via een PPPoE sessie met de gebruikersnaam en het wachtwoord van je internetlijn.
Aandachtspunten
 • Je hebt hierdoor 2 aparte netwerken. Toestellen die verbonden zijn met het ene netwerk, kunnen andere toestellen op het andere netwerk niet zien (bv. draadloze printers).
 • Wanneer beide wifi-netwerken (dat van de b-box en dat van je privérouter) ingeschakeld zijn, dan zal je toestel, afhankelijk van je locatie, zowel met de b-box als met je eigen privérouter kunnen verbinden.
 • TV Box en Wi-Fi Booster werken niet achter je eigen router.

Dus de reden is dat de decoder de bbox moet zien en dat heb je gedaan door deze eerst aan de bbox te koppelen maar en pas aan de privé router, maar als je hem spanningsloos zet en terug opzet ziet hij de bbox3 niet!

de decoder moet de bbox zien als je hem onder spanning zet wat je in eerste instantie gedaan hebt en dan pas aan de privé router aangesloten, maar als je die spanningsloos zet en terug opzet ziet hij je bbox niet, vandaar.

NB: zie → Je privérouter  | Proximus

Reputatie 7
Badge +4

Indien u slechts over 1 utp kabel beschikt kunt u overwegen deze aan te sluiten op een switch (met IGMP snooping support)

en op deze switch de router en de decoder aansluiten

 

BBOX → utp kabel → switch → router 

                                                 | → decoder 

 

bv.

TP-Link SG105 Gigabit Ethernet Switch 5 Port RJ45 Metallic, 10/100/1000 Mbps, IGMP Snooping, RJ45 Switch, ideaal voor uitbreiding van het kabelnetwerk voor thuiskantoor : Amazon.com.be: Elektronica

Reputatie 6
Badge +2

T-link AX3000 Wi-Fi router gekocht. De TV decoder hierop aangesloten.

Wi-Fi is nu prachtig maar om TV decoder connectie te laten maken moet deze eerst rechtstreeks verbonden worden met de B-Box (via de enige UTP-kabel) .

Wat zou er moeten wijzigen om deze werkwijze te vermijden?

 

Heel eenvoudig: jouw TP-Link AX3000 instellen als AP (Access Point mode)

 • dan heb je het WiFi probleem opgelost
 • dan gebruik je TP-Link als switch, met andere woorden: alle apparaten die je hierop aansluit (zowel draadloos als bedraad) zitten in jouw netwerk. Voor de decoder is dat alsof die rechstreeks verbonden is met de B-box.

Op die manier heb je geen extra switch nodig, jouw TP Link dient ook als switch.

Zie de gebruiksaanwijziging, en zoek op “Access Point Mode”.

Reageer