Beantwoord

Vraag over bellen via wifi

  • 31 January 2024
  • 31 reacties
  • 565 Bekeken

Staat de functie ‘bellen via wifi’ standaard actief bij Proximus als je gsm-toestel compatibel is en door Proximus ondersteund wordt?

icon

Beste antwoord door rsca_rsca 12 February 2024, 11:08

Bekijk origineel

31 reacties

Dit is normaal zo voorzien in het systeem, maar blijkbaar kan dit toch nog nodig zijn dat het manueel moet ingevoerd worden.

Dus als het je niet lukt dan best eens laten natrekken door een PX moderator of het werkelijk actief staat voor je gsm nummer.

Als je test best eens vliegtuigmode inschakelen  en alleen wifi terug opzetten en dan zien of je kunt bellen.

@Martin bedankt voor de info.

@Luc.M of @DaisyS staat ‘bellen via wifi’ actief voor beide gsm-nummers in ons pack?

@tina.b is dit in orde aan het brengen, waarvoor veel dank!


Het lijkt er op dat de aanpassing die gebeurd is geslaagd is. Bij netwerkselectie staat nu Proximus VoWiFi (wat eerder niet was), maar bovenaan op de gsm staat gewoon Proximus, hebben jullie dat ook?

We hebben net getest wat @Martin voorstelde, namelijk “vliegtuigmode inschakelen en alleen wifi terug opzetten en dan zien of je kunt bellen”. En dat werkte bij beide gsm’s. Bij beide gsm’s stond wel, ondanks dat de vliegtuigstand op stond, het wifi-signaal én Proximus bovenaan weergegeven. Ik weet niet of dat normaal is. Het statussymbool Wi-Fi zie ik nergens in de statusbalk. Hoe is dit bij degenen die met een iPhone werken hier op het forum?

wat zie je staan als alleen wifi opstaat  van deze symbolen 

@rsca_rsca 

1ste symbool = Wifi actief
 2de = VoWifi actief
3de signaal mag je niet zien maar in de plaats het “vliegtuig symbool” (in vliegtuig mode)

Dus in dit geval wil dit zeggen dat dan wifi alleen opstaat samen met voWifi

Als je wifi nu ook zou uitzetten zou je alleen het “vliegtuig symbool” mogen zien.
 


@Martin Dit zie ik staan met vliegtuigmodus en Wifi aan.

Hieronder met alleen vliegtuigmodus:

 

Bij de iPhone staat naast het wifi symbool  de naam van je provider bij VoWifi, dus dat schijnt te kloppen.

Trouwens is het 

symbool voor mobiel gsm ontvangst niet meer te zien.

 

@Martin bedankt voor de reactie.

@Antoon1@Mutlie@Pat52 hoe zit dit bij jullie?

@Martinbedankt voor de reactie.

@Antoon1@Mutlie@Pat52 hoe zit dit bij jullie?Heeft iemand van jullie @Antoon1, @Mutlie en @Pat52 melding gekregen van bovenstaande? Ik kijk uit naar jullie eventuele antwoord op de vraag hoe de weergave van Proximus VoWifi bij jullie zit ☺️

@rsca_rsca 

Als 'Bellen via wifi' beschikbaar is, staat er "Wifi" achter de naam van de aanbieder in de Statusbalk en lopen al je telefoongesprekken via een wifinetwerk.

zie →  Bellen via wifi op de iPhone - Apple Support (BE)

@Martin 
Bedankt voor de link. Zoals eerder bericht in dit topic zie ik Proximus staan en daarachter het Wifi-icoontje. Daarom de vraag aan enkele anderen die een iPhone hebben hoe dit bij hen weergegeven is.

@rsca_rsca

ja maar achter de providernaam dus PROXIMUS moet letterlijk WiFi staan (niet het wifi symbool)

“Proxumus WiFi”

bijvoorbeeld als er twee simkaarten insteken: 

De bovenste sim heeft geen “bellen over wifi “
De onderste sim wel 

 

@Martin 

Dat is hier dus bij beide toestellen niet het geval.

@rsca_rsca 

Heb je al bevestiging gekregen van Proximus dat vowifi actief staat bij hen voor beide toestellen?

@Martin 

De opties waren toegevoegd. Gisteren had ik eens geprobeerd via wifi te bellen en dat werkte. Ook bij info van het toestel en bij mobiel netwerk staat Proximus VoWifi, alleen niet in de statusbalk.

Reputatie 7
Badge +1

@Martinbedankt voor de reactie.

@Antoon1@Mutlie@Pat52 hoe zit dit bij jullie?Heeft iemand van jullie @Antoon1@Mutlie en @Pat52 melding gekregen van bovenstaande? Ik kijk uit naar jullie eventuele antwoord op de vraag hoe de weergave van Proximus VoWifi bij jullie zit ☺️

@rsca_rsca Kan je helaas geen antwoord geven. Zit op dit moment in Spanje 🚐 en dit zeker tot eind maart 🤔 zit op Vodafone ES netwerk. 

@rsca_rsca 

Hier wordt het voor de iphone ook nog eens uitgelegd:

Wifi

Wifi symbolen breed
Merk het onderscheid tussen twee wifi-zaken.
Het eerste symbool geeft aan of je een wifi-verbinding hebt en hoe sterk deze is.
Het tweede symbool geeft iets anders aan, namelijk dat je kunt bellen via wifi. 

@Martin 

Dat Wi-Fi symbool is dus niet aanwezig noch de tekst ‘Wi-Fi’ achter de naam Proximus.

@rsca_rsca 

Het voornaamste is natuurlijk dat je al getest hebt en dat het werkte, als je toestellen ondersteund worden en PX het ook actief gezet heeft, zie ik ook niet in dat het dan niet zou werken.

Nu staat het er wel omdat er helemaal geen mobiele verbinding was 😃

Nog een vraag: daarstraks had ik ergens 3 streepjes verbinding en stond er bij instellingen → mobiel netwerk → netwerkselectie gewoon ‘Proximus’. Wordt ‘Proximus VoWiFi’ hier pas weergegeven wanneer er een mindere mobiele verbinding is waardoor als het er staat wél gebruik van wifi wordt gemaakt tijdens het bellen?

Het is inderdaad zo dat normaal gezien dit automatisch gebeurt het omschakelen van mobiel naar wifi bellen als  het mobiel bereik te laag wordt, maar soms zijn daar ook problemen mee dat het omschakelen de verbinding toch onderbreekt. Daarom zet ik als ik thuis ben (met mijn samsung S24) waar het mobiel bereik echt slecht is, mijn mobiel uit en wifi op (= vliegtuigmodus en wifi terug op) Nu heb ik hier geen iphone  om te controleren of proximus vowifi alleen weergegeven wordt als de mobiele ontvangst te laag wordt.

Maar als ik het goed begrijp dan verschijnt die melding bij u ook niet met alleen Wifi op en de rest uit.

Bij mijn samsung blijft het symbool van vowifi staan met goed bereik en slecht of geen bereik, maar als ik wifi uitzet verdwijnt het symbool wel, wat ook logisch is.

Reputatie 6
Badge +2

Ik bel altijd over WiFi van zodra ik WiFi heb, ongeacht of er mobiel bereik is of niet 🙂.

Op mijn telefoon (OnePlus Nord) is dat een instelling. Alléén als er geen WiFi is, wordt mobiel bellen gebruikt.

  • geen omschakelproblemen.
  • betere kwaliteit (HD).

Provider: Mobile Vikings (Proximus netwerk).

 

 

bij samsung kun je ook de voorkeur instellen “via wifi” of “via mobiel netwerk” waar i het laatste geval  alleen over wifi overgeschakeld wordt als de mobiele ontvangst te laag wordt.

 

Reputatie 6
Badge +3

@Martinbedankt voor de reactie.

@Antoon1@Mutlie@Pat52 hoe zit dit bij jullie?Heeft iemand van jullie @Antoon1@Mutlie en @Pat52 melding gekregen van bovenstaande? Ik kijk uit naar jullie eventuele antwoord op de vraag hoe de weergave van Proximus VoWifi bij jullie zit ☺️Ik had dit topic gisteren niet ver genoeg gelezen om de vraag te zien.
Maar ik kan bevestigen dat  mijn Samsung S21FE out-of-the-box bellen met wifi ondersteunt en dat in die situatie er Proximus staat naast de symbolen wanneer ik het instellingenmenu  uitklap (wifi aan/uit, GPS, Stil, ….). In het “normale” scherm staat er de klok en enkele symbolen (weer, alarm) op die plaats. Op het ontwaakscherm (hoe noemt dat?) staat er wel “Proximus” op die plaats.
Als vliegtuigstand niet actief is en wifi actief, is VoWiFI niet actief maar wordt VoLTE weergegeven. Ik heb binnenshuis goede 4G ontvangst.

Bij mijn zoon is er geen (gsm noch 2/3/4G) ontvangst binnenshuis maar schakelt mijn smartphone automatisch over naar wifi bellen. Dit werkt prima! (maar ik moet wel Wifi activeren)

Als vliegtuigstand niet actief is en wifi actief, is VoWiFI niet actief maar wordt VoLTE weergegeven. Ik heb binnenshuis goede 4G ontvangst.

Bij mijn Samsung S24 is dit precies toch anders dan is VoWifi alsook VoLTE actief.

Reageer