Nieuw

Doorspoelen via thumbnails

  • 27 January 2021
  • 3 reacties
  • 96 Bekeken

Reputatie 1

Doorspoelen van content op het proximus TV netwerk blijft een hekelpunt. Nochtans is het niet zo moeilijk om het goed te implementeren.

Enige dat nodig is, is om voor elke stream (PVR/VOD/Replay-TV) ook een thumbnail stream te voorzien. Dit kan een stream zijn in lage resolutie, onder de vorm van een HLS-stream zijn of zelfs gewoon simpele jpeg plaatjes. Vervolgens volstaat het om elke beeld in deze fast-forward-stream te voorzien van een timestamp. De thumbnails geven de kijker een goede visuele indicatie van waar hij zit in het programma dat hij aan het voortspoelen is. Tenslotte moet de decoder gewoon een jump maken in de echte stream, eenmaal de kijker op OK of PLAY heeft gedrukt.

 

Dit wordt al langer toegepast bij andere operatoren en streamingdiensten (e.g. Neflix), dus waarom niet bij Proximus-TV?

 


3 reacties

Reputatie 1

Ik vind het terug- en doorspoelen ook een echte ramp bij proximus! Onbegrijpelijk voor zo een groot bedrijf...

Er zijn veel verbeterpunten bij Proximus … met een gebruiksvriendelijker systeem om door te spoelen zou ik al heel tevreden zijn.

Reputatie 6
Badge +3

Al jaren geven we aan proximus en ook toen het nog Belgacom was, de raad om voor het doorspoelen eens bij de collega's te gaan kijken.

- eenvoudig en stabiel doorspoelen.

- de grote strook onderaan het scherm verwijderen. Die strook maakt de ondertitels onzichtbaar  en te grrot deel van het beeld waardoor doorspoelen naar exacte plaats moeilijker is.

 

Zoveel jaren later: nog niets van dat alles. 

Reageer