Proximus verhoogt internetsnelheden via Fiber naar 10Gbps

  • 29 June 2023
  • 8 reacties
  • 382 Bekeken

  • Proximus verhoogt internetsnelheden via Fiber naar 10Gbps - TechPulse
    En dat kan flink sneller: overal waar fiber beschikbaar is, kan Proximus zogenaamde Multigig-technologie uitrollen. Daarmee surfen gebruikers aan snelheden van meerdere gigabits per seconde. Het is technologie waarvoor fiber onmisbaar is. Aan het fibernetwerk van Proximus zijn nu maar liefst 1,4 miljoen huizen aangesloten – goed voor een nationale dekkingsgraad van 23%. In Brussel spreekt men zelfs over een dekking van 50%. Het doel is om tegen 2032 alle gezinnen van een gigabitverbinding te voorzien.
     

    Proximus zal sneller internet aanbieden in de vorm van nieuwe Flex Fiber-packs. De packs worden per 10 juli beschikbaar. Klanten hebben keuze uit:

  • Mega Fiber, het standaardpack. Goed voor symmetrische snelden tot 500Mbps- download en 500Mbps uploadsnelheid.
  • Giga Fiber, €15 duurder dan het standaardpack. Je krijgt een downloadsnelheid van 2,5Gbps en een uploadsnelheid van 500Mbps. Wifiboosters en ongelimiteerd bellen met de vaste lijn zijn inbegrepen.
  • Ultra Fiber, het snelste pack. Kost €42 extra tegenover het standaardpack en biedt internetsnelheden van 8,5Gbps download en 1Gbps upload. Ook hier zijn wifiboosters en ongelimiteerd bellen met de vaste lijn inbegrepen.

    Bestaande Flex Fiber-klanten

    Ben je al Flex Fiber-klant bij Proximus? Dan behoud je je huidige pack en krijg je er meteen een upgrade van. Afhankelijk van de samenstelling van je pack wordt de internetsnelheid aangepast. Bestaande glasvezelklanten krijgen zo toegang tot internetsnelheden van minstens 500/500Mbps. Er is ook de mogelijkheid dat het pack aangepast wordt naar één met gigabitsnelheid: 1 Gbps download en 500 Mbps upload. Heel wat sneller dan de 350 Mbps download- en 50 Mbps uploadsnelheid die Proximus al aanbood.

    Verandert er iets aan je pack? Dan brengt Proximus je daarvan op de hoogte. Maakt je internetverbinding geen deel uit van een pack? Dan zijn er momenteel geen wijzigingen.

  • Uitleg op de PX site: proximus.com =
    Proximus verhoogt de snelheid van zijn glasvezelproducten en lanceert de 10Gbps-technologie in heel België | Proximus Groep

8 reacties

Badge +4

Het verschil wordt alleen maar groter, deze op vdsl blijven gewoon nog jaren achter tot er fiber is … 

In de steden gaat het vrij snel met de aanleg/uitrol.

Daarbuiten daarintegen.. Hier eind 2021 eerste bericht fiberklaar. December 2022 aanleg fiber in de straat. Februari/maart 2023 fiberbuis in garage. Nu  juli 2023 aanleg ondergrondse  aansluitputjes bezig.

Dus fiber komt niet zo snel naar je toe als je zou denken. Ondertussen blijven de klanten met niet zo  snelle/stabiele  verbinding inderdaad op hun honger zitten.

Mvg Artie

 

Reputatie 7
Badge +1

In de steden gaat het vrij snel met de aanleg/uitrol.

Daarbuiten daarintegen.. Hier eind 2021 eerste bericht fiberklaar. December 2022 aanleg fiber in de straat. Februari/maart 2023 fiberbuis in garage. Nu  juli 2023 aanleg ondergrondse  aansluitputjes bezig.

Dus fiber komt niet zo snel naar je toe als je zou denken. Ondertussen blijven de klanten met niet zo  snelle/stabiele  verbinding inderdaad op hun honger zitten.

Mvg Artie

 

@Artie @RedsFan Volledig mee akkoord klanten met een niet zo snelle/stabiele verbinding met snelheid niet meer van deze tijd blijven inderdaad op hun honger zitten, Maar moeten wel de volle pot betalen 😥

In stad sneller? Kabels Telenet en fiber liggen voor de deur het een al een 18 maanden en het ander 4 maand alleen de overkant hebben ze aangesloten de rest wordt waarschijnlijk eind 2024 aangesloten maar lopen een jaar achter en de burgemeester maar beloven tegen 2023 alles gelegd en aangesloten ( verkiezingen komen er aan hè) veel beloven maar nakomen is voor daarna want dan kunnen ze nog eens hetzelfde zegen tijdens de verkiezingen. De laatste woorden blijven bij de meeste mensen hangen. Met alles wat ze wouden doen waar ik woon is al 2 jaar vertraging. Dus met 1 jaar bij jullie het kan dus nog slechter en trouwens is in de stad.

Je zou inderdaad verwachten dat het in stad veel vlotter zou gaan want glasvezel op de gevels aanleggen is natuurlijk veel gemakkelijker dan de stoepen te moeten openbreken  !

Reputatie 7
Badge +5

@raf1974 Er is in jouw straat gekozen voor de aansluiting ondergronds te doen, het einde van de voorbereidende werken zijn voorzien voor oktober dit jaar.

Dat is zo maar de kant oneven is wel al aangesloten met de kabel in de grond bij ons ligt de kabel ook onder de grond en de aannemers zijn hier allemaal weg en kabels die niet aangesloten zijn hebben ze gewoon weg beton over gegoten . De straten rond mij kunnen allemaal aansluiten enkel 2,4 en 6, kunnen niet aangesloten worden? Ikdenk dat de aannemer er gewoon mee gestopt is en geen vertraging zelf hebben want ze zijn al 5 weken niet meer in de wijk te werken en op plan staat alle straten aansluitbaar. En tegen eind dit jaar moet alles nieuwe riolering krijgen de straten aangepakt het voetpad vernieuwd de parkeerplaatsen en ander zaken zoals een nieuw plein en bomen. Dus denk niet dat je zolang de tijd ga krijgen van Tongeren. Een aansluitpunt  ontbreekt er want langer wachten zulllen ze niet toelaten pas gelegde straat en voetpad, boom of parkeerplaats afbreken en ookhet plein weer opgraven . En als de riolering er ligt kun je niets meer doen. Of gaan jullie de riolering eventjes doorzagen?

En toen werd het stil bij Proximus ze zijn precies de werken aan het herzien zodat ze minder last krijgen. Gisteren stonden er ineen twee bestelbusje een uurtje of 3 te kijken.

 

Reageer