Vraag

plc wifi extender 4 lampjes

  • 23 April 2020
  • 8 reacties
  • 264 Bekeken

Kan je een plc wifi extender met 4 lampjes kopen?


8 reacties

Deze worden bij proximus niet meer verkocht 

maar je kan devolo’s ook vinden op het internet bv online winkels 

zie ook https://www.devolo.be/dlan-1200-wifi-ac-powerline

voor meer gegevens  klik hier

Reputatie 7
Badge +3

@Sdb 42  De beschikbare toestellen voor internet en tv vind je via deze link:

https://www.proximus.be/nl/id_cr_int_tv_equipment/particulieren/internetabonnementen/toestellen.html

Groetjes,
Antonella

Reputatie 6
Badge +3

Indien het gewoon gaat om het Wi-Fi bereik te versterken zou je ook kunnen opteren voor de Wi-Fi Booster, daar kan je ook bedraad toestellen op aansluiten. Een andere goed merk qua prijs/kwaliteit is TP-link. Bijvoorbeeld: https://www.tp-link.com/nl-be/home-networking/range-extender/re450/ , https://www.tp-link.com/nl-be/home-networking/range-extender/re650/. Of hier hun powerline adapters (plc): https://www.tp-link.com/nl-be/home-networking/powerline/?filterby=5793 Je gaat wel een kit nodig hebben. 1 adapter bij jouw bbox en de andere op een plek waar je graag Wi-Fi bereik wil hebben.

met de booster is in gevalle waar je die nodig hebt ook minder geschikt indien je daar minder goed 5.0 signaal hebt, te veel verzwakt is door de bouwmaterialen die doorkruist worden 

Reputatie 6
Badge +2

Ik heb gewoon een wifi repeater van 30 euro met een wps-knop voor de synchronisatie met de bbox3, en dat geeft voor het 5.0 signaal een downloadsnelheid van zo’n 10 Mbps doorheen wel 2 stenen muren en deuren.  Zonder repeater heb ik maar 1 à 2 Mbps. Voor het 2.4 signaal is de signaalsterkte beter maar de snelheid slechter. Je moet vooral doorheen de reklame kijken. 

je kunt natuurlijk nooit weten op voorhand wat de invloed van bepaalde muren is op het wifi signaal er kan bv (ik geef nu maae één voorbeeld) aluminium folie zitten in bepaalde soorten behangpapier enz enz zeker als je repeater zoals de booster moet verbinding maken met je bbox op 5.0 het is een kwestie van het zelf uit te testen in je eigen situatie.

Reputatie 6
Badge +3

Je moet de Wi-Fi booster,Wi-fi repeater/extender zetten op een plaats waar je nog voldoende snelheid haalt. Alles hangt natuurlijk ook van bouwmaterialen,stoorzenders. Modellen met externe antennes hebben altijd de voorkeur.

Inderdaad en in sommige  gevallen lukt dit niet omdat men wifi enkele lokalen verder nodig heeft met men soms twee boosters in cascade moet werken zoals hier nog op het forum al in een vorig topic bewezen werd dat het door het bouwmateriaal/isolatie enz niet mogelijk was dit met één booster te verwezenlijken.

Reageer