Vraag

Downloadsnelheid Wi-fi Booster+

  • 5 July 2024
  • 4 reacties
  • 50 Bekeken

Sinds vandaag beschik ik over 2 Booster+ toestellen. Hiervoor gebruikte ik een eigen mesh oplossing maar kon die nog retourneren. Echter merk ik op dat de wireless downloadsnelheid via deze boosters steevast stopt bij 200 Mbps terwijl de upload wel vlot de 700 Mbps bereikt. Beide boosters zijn via een wired backhaul verbonden met de router. Als ik wireless verbinding maak met de router zelf dan is de downloadsnelheid wél rond de 700 Mbps. 

Kan ik hier zelf nog iets aan configureren of doen? Het lijkt me alvast raar dat de downloadsnelheid lager zou zijn dan upload.


This topic has been closed for comments

4 reacties

Welke snelheid heb je als je slechts 1 booster aansluit? Zijn je boosters allebei op de router aangesloten met kabel? Of zijnde  boosters aan elkaar  verbonden door utp en is er één ervan vebonden met de  proximus router. Best verschillende opstellingen uittesten.

Mvg

Artie

 

 

Ze zijn allebei inderdaad aangesloten op de router (ze staan in aparte ruimtes). Maar het kan zijn dat mijn probleem al is opgelost want ik heb eens de wifi op mijn iPhone uitgezet en daarna weer aan en ik haalde dan plots snelheden tot bijna 1 Gbps 😅

Reputatie 7
Badge +5

@simtom Is het in orde? 

@simtom Is het in orde? 

Ja hoor, mag gesloten worden.