Proximus, een bedrijf, of onderneming in kinderschoentjes?

  • 18 August 2018
  • 0 reacties
  • 133 Bekeken

Ik heb dit ook in de rubriek facturen gepost, maar misschien beter hier?

Beste Proximus
Na een tijdje twijfelen hebben we besloten de overstap te maken van Telenet, naar Proximus. Na veel twijfelen, want ooit ben ik enorm bedrogen (lees eigenlijk belogen) door 1 van jullie verkopers. Maar nu, dit is 10jaar geleden. Na 10jaar telenet, de rekening gemaakt, en proximus komt een goeie 20EUR goedkoper uit per maand. Dus, we gaan de overstap maken naar proximus.
Dit voor onze 2 gsm’s, de vaste lijn, televisie (inclusief Netflix) en internet.

Men zou denken, dat wij niet de eersten zijn die deze overstap maken, dus dat dit vlotjes zou moeten verlopen..

Echter:
1: Dag 1: zoals ons was gezegd, na een aantal uren zou het bereik van telenet wegvallen. Op dat moment moesten we de proximus sim-kaarten plaatsen, en zou de overschakeling in orde zijn.
Na een aantal uurtjes dan toch maar eens een telefoontje naar jullie diensten.
De automatische vrouw vraagt het betreffende telefoonnummer in te geven.. na talloze pogingen telkens te horen ‘nummer is niet gekend bij ons’ dan maar via andere wegen in dat automatische menu iemand aan de lijn gekregen.. Die persoon kon ons na heel veel zoeken toch vinden in het systeem.
In de late avond was dan toch 1 van de 2 gsm’s in orde. De andere pas 3 dagen later.

2: Een aantal dagen later: Na een paar dagen al een sms dat de mobiele data van een van onze nummers bijna op is. Opnieuw een telefoontje naar jullie diensten.
Daar werd me gezegd ons hier geen zorgen in te maken, wat we extra verbruikten zal niet worden aangerekend, dit kan gebeuren bij omschakeling, komt wel meer voor. Standaardprocedure.

3:Een aantal dagen gaan voorbij.. Alweer een probleem; Een van de gsm’s niet meer bereikbaar via sms of telefoon. Wederom een telefoontje naar jullie diensten.
Op dit uur was enkel de technische dienst nog beschikbaar, maar onbereikbaar, omdat ik niet door het menu geraak waar mijn telefoonnummer niet herkend wordt. Dit probleem zou blijkbaar veroorzaakt worden omdat jullie nog niet zijn kunnen langskomen voor de televisie, vaste lijn, en internet. Zijn er dan geen klanten die enkel gsm hebben bij jullie? Of is jullie systeem zo prehistorisch dat dit niet van elkaar kan gescheiden worden? De dag erna, na opnieuw een telefoontje, dan toch tegen de avond weer bereikbaar.

4: Hop, nieuw probleem; Een paar dagen later, alle mobiele diensten van een van de nummers afgesloten. Opnieuw telefoontje naar jullie diensten..(Deze keer letterlijk UREN aan telefoon gehangen met jullie diensten!!!!)
‘Jullie factuur is niet betaald’ (hoe kan dat? We zijn nog maar 2-3 weken bij jullie?
‘Jullier zitten over de limiet van de mobiele data’ Was ons niet gezegd ons hier geen zorgen over te maken?
Deze keer; geen oplossing! Jawel, 1 oplossing; koop zelf mobiele data bij. Of toch niet, dat lukt niet, want jullie gsm nummer wordt niet herkend in ons systeem.
tja. Je zal moeten wachten tot de maand voorbij is. Dan zal je terug nieuwe data krijgen. Heel klantvriendelijk anders.
5; inderdaad, na het einde van de maand, opnieuw mobiel internet. Maar dan komt de factuur. 188EUR! Terwijl we er ook al eentje van 110EUR hebben betaald, terwijl we nog geen week klant waren? dus 298EUR, voor 1 maand en 1 week, met 2 gsm's? dus, de mobiele data dan toch aangerekend?
Ook de factuur van telenet komt. Ook nog steeds 2 gsm’s? Regelden jullie de overgang niet? Nog iets wat niet gelukt is dan? Zou ik dan toch de eerste zijn die de overstap maakt naar proximus?

6; de afspraak voor vaste lijn, internet, en tv. 2 emails, 2 sms’en, voor de bevestiging. Een technieker en een lasser komen langs op vrijdag de 17e, tussen 8u, en 17u. Inderdaad, zoals voorzien. Dus, ik neem een dagje vrij, sta op om 7u, iedereen klaar tegen 8u.
17u. wat een verloren dag. Mooi weer. Eigenlijk zoveel te doen op het werk. Maar de technieker komt langs. Of niet? Nee, toch niet. Niemand gezien. Ook niets gehoord qua annulering. Helemaal niets.

Die factuur van jullie, ik zou die aan jullie moeten factureren! Urenlang heb ik al aan telefoon gehangen met jullie. Dagenlang zijn wij verminderd bereikbaar geweest. (Wij zijn bezig zelf een zaak op te richten, laat bereikbaarheid dan net iets heel belangrijk zijn! Notaris, boekhouder, enz..) Gisteren alweer een volledige werkdag verspild.

Proximus, het is genoeg geweest. Wij zijn ‘gedeeltelijk, en bijna’ klant geweest bij jullie. Of zelfs dat niet. Maar nu is de maat vol. Het was een enorme vergissing om de overstap te maken naar Proximus. Nog maar eens een telefoontje? Nee bedankt. Ik heb genoeg met jullie aan telefoon gehangen. Ik ben benieuwd of telenet ook zoveel problemen zal hebben om onze gsm’s gewoon terug te nemen!

0 reacties

Geen reactie

Reageer