Hoe is dit mogelijk?

  • 17 August 2012
  • 3 reacties
  • 160 Bekeken

Gisteren willen we een PVR opgenomen film bekijken. Ondertussen steken we de babyfoon in het stopcontact van de PLC. De film speelt af maar volledig in blokjes, ondertitels vallen weg,... Als we de babyfoon uit trekken dan is het beeld perfect.

Ik zou het begrijpen als we live kijken of de film hebben opgenomen en de babyfoon inzat en zo mogelijk voor storing had gezorgd op de lijn maar hoe kan een extern toestel nu storing geven als je een film van de harddisk wil afspelen? Logisch gezien is er enkel een verbinding tussen de decoder en de tv en zit de PLC er voor niets tussen.

Blijkbaar werkt de decoder ook niet goed als hij enkel moet afspelen en je storing hebt op de lijn.

3 reacties

Ben je zeker dat het een PVR opname was en geen nPVR opname !

Want als je nPVR opname aan het bekijken bent dan komt die stream binnen via modem zo verder over plc's naar je decoder +TV.

Als het zo zou zijn dan zou je ook blokjes moeten krijgen bij het gewoon naar de TV kijken terwijl de Babyfoon insteekt.

Als het een PVR opname was dan zou het nog kunnen hoor want de elektromagnetische stralingen die je Babyfoon teweeg brengt zou inderdaad op de circuits van je decoder kunnen binnen vallen en zo de goed verwerking verstoren.

Groetjes, Elsa
Hallo,

ja 't was een PVR opname en geen nPVR. Het is een Dect babyfoon dus geen straling. Ook was hij gewoon aan het opladen en was hij dus niet actief. Dus enkel het stopcontact was in gebruik en dit zorgt al voor storing. Je zou je afvragen waarom er een doorsteek stopcontact opzit als het toch maar voor storing zorgt :)
Ja het is inderdaad goed mogelijk, want ik heb het zelf eens voor gehad met een gsm lader die gewoon in het stopcontact blijven steken was (zonder gsm aangesloten)

en in de zelfde stopcontactverdeeldoos stak als de decoder.

Deze laders geven ook electromagnetische stralingen gewoon omdat ze die zo klein mogelijk maken en die werken op een veel hogere frequentie dan de 50 Hz omvormers met een gewone nettransfo die natuurlijk groot uitvalt.

Groetjes, Elsa

Reageer