Beantwoord

bbox2 configureren als accesspoint

  • 6 April 2016
  • 8 reacties
  • 5453 Bekeken

Kan een bbox2 geconfigureerd worden als accesspoint (Bridge mode)?

Grt
icon

Beste antwoord door Wilin 8 April 2016, 21:21

Bekijk origineel

8 reacties

lees dit hier mss al eens -> klik hier
en dit -> bbox2 bridged mode
Dank,
las dit al en probeerde. UTP van een lan poort van B-Box3 (vdsl modem) naar lan1 van B-Box2. WanPPPoE disabled en underlying connection Bridged. Wireless zelfde SSID en zelfde paswoord. Zie mijn netwerk inderdaad heel sterk waar bbox2 staat (dus beter dan voorheen), maar kan niet verbinden.
Reputatie 6
Badge +3
als je de bbox2 als accesspoint/router wil gebruiken en dus niet als modem, dan staat je bbox2 niet in bridge modus, maar moet je de router functionaliteit van je modem (ik vermoed een bbox3) uitschakelen.

indien je de bbox2 enkel als accesspoint wil gebruiken: blijf de bbox3 gebruiken als modem en router. Schakel echter alle modem en router functionaliteit uit op de bbox2 ( vooral DHCP en pas het IP adres van de bbox2 aan - standaard 192.168.1.1, maar zo heb je er nu twee in je netwerk), dit zou de bbox2 moeten reduceren tot een switch. Probeer ook eens met twee verschillende SSD's? Misschien interfereren de twee netwerken.

Als een laatste woord: de BBox's zijn niet gemaakt om op deze manier te gebruiken, veel functies en instellingen die bij de meeste modems/routers mogelijk zijn zijn uitgeschakeld op de BBox's voor het gebruikgemak van de gemiddelde klant.
Als een laatste woord: de BBox's zijn niet gemaakt om op deze manier te gebruiken, veel functies en instellingen die bij de meeste modems/routers mogelijk zijn zijn uitgeschakeld op de BBox's voor het gebruikgemak van de gemiddelde klant.

Maar het schijnt toch te werken of dan moeten ze liegen deze die beweren dat het goed werkt toch ?
Misschien interfereren de twee netwerken

Dat is zeker zo als ze beide het zelfde wifi kanaal gebruiken, of je moet goed zorgen dat ze niet te dicht bijeen staan maar wel nog voldoende ontvangst ook om nog deftig te kunnen werken, beter natuurlijk niet het zelfde kanaal gebruiken. Normaal zelfde ssid is beter om aan roaming te doen of het zou kunnen zijn dat je wifi adapter dar niet goed op reageert en dan kan je best als test eens doen wat wilin zegt om een apart ssid te gebruiken of het dan wel werkt en kan je eventueel later terug het zelfde ssid gebruiken om van roaming te kunnen genieten.
Zelfde SSID is nodig voor de fameuze raoming van de apparatuur die verbonden is met WiFi. Ander IP is inderdaad ook nodig. Ben het eens met opmerking dat de apparaten niet gemaakt zijn daarvoor, maar je kan zo veel instellen dat het MOET kunnen. Ga me daar nu nog eens deftig mee bezig houden. DHCP uit op bbox2 is inderdaad vereiste en kan zijn dat dit niet zo was. Heb echter even geen tijd nu. Laat zeker nog weten over resultaat
Mss best ip adress 192.168.1.240 geven en standard gateway 192.168.1.1
wireless beveiliging zet je uit in bbox2 omdat de eerste bbox3 dat doet.
van die dhcp uit enz....staat ook beschreven in die linken die ik opgegeven heb
@Georges.De.Smet

Lees alvast ook eens wat hier omtrent het gebruiken van de bbox2 op de bbox3 om wifi bereik uit te breiden:
bbox3's wifi-bereik uitbreiden

Reageer