ARD ZDF en Belgacom - commentaar TV Totaal Nederland

  • 16 June 2013
  • 0 reacties
  • 182 Bekeken

Badge




Dit artikel staat op TV Totaal Nederland en toont aan dat er toch verandering dient te komen in België, zodat niet alleen de providers kunnen beslissen welke programma's zij doorzenden via hun net .


http://www.totaaltv.nl/index.php?action=nieuws&id=12925


Maar ja ....


en ... we wachten toch af wat de besprekingen met ARD en ZDF en Bellens verleden week als resultaat zullen hebben ...





Artikel uit TV Totaal Nederland :





Dat er in België geen instanties zijn die doorgifte van belangrijke zenders via tv-aanbieders garanderen, leidt nu tot bemoeienis van de politiek rondom http://www.ard.de/" target="_blank en http://www.zdf.de/" target="_blank bij http://www.belgacom.be//onetelco/be-en/annex_full/afu_FLS_intermediary.page?returnUrl=/?" target="_blank.



De Duitse publieke zenders verdwenen in mei helemaal uit hethttp://www.totaaltv.nl/nieuws/12652/Te_dure_ARD_en_ZDF_verdwijnen_uit_zenderaanbod_Belgacom.html" target="_blankHet schrappen van de doorgifte was een besluit van Belgacom omdat een te hoge vergoeding per kijker door de Duitse omroepen wordt gevraagd. Veel boze kijkers hebben sindsdien kenbaar gemaakt naar alternatieve aanbieders te gaan zoeken.




Geen programmaraden België

In Nederland is in het verleden doorgifte van zenders als ARD, ZDF, WDR en NDR via de kabel vaker door programmaraden afgedwongen. Zo gaat http://www.upc.nl" target="_blank in delen van Gelderland vanaf juli aanstaande zelfs de Duitse publieke zender NDR weer analoog en daarmee in het basispakket doorgeven nadat de Gelderse Programmaraad hier (http://www.totaaltv.nl/nieuws/12969/Commissariaat_moet_rol_programmaraad_overnemen.html" target="_blank) advies over heeft uitgebracht.




Politici hameren op belang Duitse zenders in België

In België is er geen enkele instantie die doorgifte kan afdwingen en spelen financiële afwegingen van de telecombedrijven de hoofdrol. Niemand minder dan de Duitse bondskanselier Angela Merkel zelf heeft nu bij de Belgische premier Elio Di Rupo op actie aangedrongen. De Duitse ambassadeur in België heeft vervolgens contact gezocht met Belgacom om de onderhandelingen toch weer op te pakken. Een klein deel van België is officieel Duitstalig, maar wordt bediend door de Belgischer Rundfunk (BRF).




Satellietkijker trekt aan langste eind

De grootste concurrent van Belgacom, Telenet, heeft de Duitse publieke zenders nog wel op de kabel gehouden, maar heeft ook al onvrede geuit over de hoge doorgiftevergoeding voor ARD en ZDF en verwijderde om die reden al het regionale net WDR. Vooral in Brussel is doorgifte ook gewenst vanwege de vele diplomaten die er wonen. Wie via http://www.tv-vlaanderen.be/" target="_blank kijkt, krijgt gegarandeerd de meeste Duitse zenders. Dit komt doordat die ongecodeerd via de Astra-satelliet uitzenden, waarop TV Vlaanderen haar programma's ook verspreidt.

0 reacties

Geen reactie

Reageer