Vraag

klacht via mail bezorgen

 • 19 January 2020
 • 9 reacties
 • 265 Bekeken

Beste,

Na 3 weken van het kastje naar de muur te worden gestuurd door verschillende werknemers van Proximus wens ik mijn klacht formeel te bezorgen via mail. Daar het niet lukt hoop ik via deze weg gehoor te krijgen.

- eind dec 2019: ik ga naar Proximus Maalse Steenweg Sint-Kruis om een wifibooster en extender pro. Dat is daar niet verkrijgbaar, ik moet alles telefonisch bestellen, aldus de aanwezige verkoper.

 • 2jan: ik bel jullie diensten op en bestel alles.
 • 4 jan haal ik alles af in een Bpostpunt.
 • de wifibooster werkt,  de extender pro niet. Mijn huidige (gewone) extender werkt wel.
 • woe 8/1 bel ik jullie diensten op. De man kan mij niet helpen, een specialist ter zake zou mij zelf opbellen.
 • later in de namiddag belt er mij een specialist op. Ik moest wel aan de “specialist” uitleggen hoe de lichtjes op het toestel volgens de handleiding moesten branden. De specialist verwijst me door naar een Proximuswinkel, daar zouden ze het toestel uitmeten en eventueel vervangen.
 • za 11/1 ga ik naar Proximus Steenstraat, met het toestel, maar daar kunnen ze me niet helpen. Ik moet zelf terug telefonisch met jullie diensten contact opnemen.
 • bij mijn thuiskomst ontvang ik een mail waarin verwezen wordt naar mijn interesse in tv replay, ik heb daar geen interesse in! Ik heb enkel interesse in het vlot kunnen bellen met mijn gsm als ik thuis ben, in elke ruimte. Nu heb ik via de gewone extender enkel gsmbereik in mijn living.
 • ik bel terug jullie diensten op, za 18/1 zou er iemand komen.
 • ik moet mij een halve dag vrij houden. Op za 18/1 om 15u komt een technieker, na een uur! deelt hij mee dat jij een technieker is, maar dat er een installateur moet komen, ik moet daarvoor bellen en een nieuwe afspraak vragen. Volgens de technieker mag een extender pro niet zomaar worden afgeleverd, die moet geactiveerd en geïnstalleerd worden.
 • za 25/1 zou een installateur komen. Terwiijl ik deze afspraak maak vraag ik hoe ik mijn ongenoegen via mail te kan formuleren daar het via de website niet lukt jullie te mailen. De man zou me een link bezorgen. Ja, naar jullie website waarop staat dat ik jullie niet kan mailen.
 • Morgen neem ik contact op met een andere provider om te horen wat zij mij kunnen bieden. Voor de extender pro moet ik 30 euro per maand extra betalen, voor deze prijs kan elke andere provider geen slechtere service bieden denk ik.

9 reacties

Ter info: morgen pas kunnen de medewerkers van Proximus je hiermee verder helpen als ze hier op het forum terug langskomen.

Reputatie 6
Badge +3

Hier kan je de mogelijkheden voor klacht indienen terugvinden, maar wacht inderdaad af tot morgen:

 

19. Bemiddelings- en geschillenbeslechtingsprocedure 19.1 In geval van moeilijkheden in verband met de uitvoering van de Overeenkomst, kan de Klant zich richten tot de Klantendienst van Proximus. De klachten over ongerechtvaardigde buitengebruikstelling moeten worden ingediend binnen vijf kalenderdagen na de buitengebruikstelling. Indien de klacht na deze termijn wordt ingediend, wordt de periode tussen de vijfde dag en de dag waarop de klacht wordt ingediend, niet in aanmerking genomen bij de berekening van de schadevergoeding. 19.2 Indien de Klant het niet eens is met de beslissing van Proximus met betrekking tot zijn klacht, kan hij zich wenden tot de Bemiddelingsdienst voor Telecommunicatie (Koning Albert II-laan 8, bus 3, 1000 Brussel, tel.: 02/223.06.06 fax: 02/219.86.59, plaintes@mediateurtelecom.be, www.mediateurtelecom.be) die wettelijk opgericht werd bij het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie. 19.3 De bepalingen van de Overeenkomst zijn onderworpen aan het Belgisch recht.

 

Schadevergoeding:

13.5. De aansprakelijkheid van Proximus ten aanzien van de Klant is, per gebeurtenis die aanleiding geeft tot haar aansprakelijkheid, beperkt tot het totale bedrag dat de Klant aan Proximus heeft betaald in het kader van deze Overeenkomst in de 6 maanden voorafgaand aan de schadeveroorzakende gebeurtenis (met uitzondering van eventuele eenmalige kosten). Bovendien zal de aansprakelijkheid van Proximus ten aanzien van de Klant in geen geval meer bedragen dan een gecumuleerd bedrag van EUR 200.000 per kalenderjaar.

Ter bijkomende info deze en andere voorwaarden kun je terugvinden > https://proximus.be/voorwaarden

Reputatie 7
Badge +4

Dag NancyBrugge,
Ik heb een dossier (44324443) opgemaakt voor de bevoegde dienst.
Deze gaat alles voor je nakijken en je nog iets laten weten ivm de oplossing.
Alvast de excuses.
Mvg, KoenN

Beste, de dame die me heeft opgebeld was van de facturatiedienst en had geen weet van mijn dossier. ik heb alles nog maar eens verteld (wordt mijn vraag dan nergens bijgehouden?). Op mijn vraag hoe ik een formele klacht kan indienen via mail verwees ze me door naar jullie website, tot ik samen met haar heb geprobeerd jullie te mailen.  De dame ervaarde samen met mij dat het effectief niet lukt om jullie via mail een klacht door te sturen. Ze stuurde me dan maar door naar jullie facebookpagina of chat, daar kan ik mijn ongenoegen al dan niet publiekelijk uiten. Dat is mijn stijl niet. Op mijn vraag wat er keer na keer is fout gelopen en wat nu het antwoord is op mijn vraag wat mij te doen staat om een werkende extender pro in huis te krijgen kon ze me niet helpen. Ze wou me doorverwijzen, daarvoor heb ik bedankt: ik ben de afgelopen maand al heel vaak doorverwezen, telefonisch, van de ene winkel naar de andere, van een operator naar een shop, naar een technieker die een installateur bleek te moeten zijn,… Na heel wat verloren tijd en nutteloze verplaatsingen van mij en jullie technieker kan ik een nieuw toestel nog steeds niet gebruiken en krijg ik van niemand een deftige uitleg over wat er juist is fout gelopen, de 7 Proximuswerkers met wie ik persoonlijk of telefonisch contact heb gehad in deze zaak zeggen allen iets anders. Frustrerend. Ik ben bereid aanstaande zaterdag thuis te blijven als ik zou weten wat er is  fout gelopen, waarom en als ik een plausibele uitleg zou krijgen over hoe een extender pro in gebruik kan worden genomen.

Ter info:

lukt het ook niet via deze webpagina > klik hier > contacteer mij

Of ook hier om te bestellen > klik hier

Installatie > klik hier

Reputatie 7
Badge +3

@NancyBrugge Dossier 44324443 werd hiervoor opgemaakt. Een collega van de bevoegde dienst zal hiervoor nog contact met je opnemen. Mijn excuses voor het ongemak. Groetjes, Antonella

Reputatie 7
Badge +3

@NancyBrugge 

De dame die je had opgebeld, was niet de dossierbeheerder van het opgemaakte dossier.  Vandaar dat ze er ook niks van wist. Excuses

De info uit het lopende dossier heb ik naar collega’s van een specifieke technische dienst gestuurd.  Zij hebben vaker contacten indien het technisch niet goed loopt bij de klant en helpen actief zoeken naar een oplossing.

Samen met hen wil ik kijken hoe we dit zo goedkoop/best mogelijk voor jou oplossen.  We volgen dit verder op.  

vriendelijke groeten,

Tina

 

Reputatie 7
Badge +3

@NancyBrugge 

Nancy, ondertussen zijn er collega’s van technische dienst die je proberen te bereiken.

Kan je in je profiel het contactnummer invullen om je te bereiken ? eventueel info over beste tijdstip ?

We doen ons best om dit op te lossen.

Geef een seintje als alles is aangevuld ? 

bedankt ! 

Reageer