Vraag

Ongevraagd een aanvraag bevestiging gekregen

  • 30 January 2024
  • 13 reacties
  • 273 Bekeken

Reputatie 5
Badge +1
  • Motivator
  • 687 reacties

Deze avond met 0800 22 800 contact genomen, omdat er een storing is op onze vaste lijn. Steeds getik tijdens de verbinding . Na uitzetten modem en uitschakelen vaste lijn, testing gedaan . Blijkt dat er storing is op de koperverbinding in de straat. De mevrouw zou een ticket aanmaken voor nazicht van deze verbinding , om de fout op te lossen .

Op het einde van het gesprek vroeg de mevrouw of wij reeds fiber hadden. Wij bevestigden dat Fiberklaar bij ons reeds het nodige gedaan heeft en de fiberverbinding tot bij ons in de kelder aangelegd is . Verder hebben wij voor niets een aanvraag gedaan i.v.m. fiber.

Toch kregen we enkele minuten later een mail van Proximus et “ bevestiging van uw aanvraag “ : vooraanleg toegevoegd, fiberklaar aansluiting toegevoegd.  Wij hebben niets aangevraagd. Fiber ligt bij ons binnen en voor de rest is dit “on hold “ .

Kunt U nazien dat deze aanvraag geannuleerd wordt en ons dit bevestigen ?

Wij wensen enkel dat de storing op onze vaste lijn zo snel mogelijk opgelost wordt en hopen korteling een mail te krijgen dat een datum voor nazicht in onze straat gepland is .

Privé gegevens kan u vinden in mijn profiel .

ro

 


13 reacties

Reputatie 7
Badge +3

Dag @Ro jullie gegevens werden ondertussen doorgegeven aan Fiberklaar, dat kan ik niet meer annuleren. Maar je bent niet verplicht, wanneer ze je over enkele maanden contacteren, om Fiber al te laten installeren! Ik laat een collega van de technische dienst je vraag betreffende de storing verder opvolgen. Groetjes, Heidi

Reputatie 5
Badge +1

@HeidiE 

 

dank voor je reactie.

Fiber ligt bij ons al tot in de kelder en hebben dus geen bestelling gedaan om dit verder binnenshuis te installeren. Fiberklaar dient ons hiervoor niet te contacteren ! Gelieve datacenter Fiberklazr door te geven.

Graag toch dringend nazicht voor onze vaste lijn. Bellen is onmogelijk met dat continu getik ! Wanneer denkt u dat de interventie in de straat zal gebeuren ?

 

ro

 

 

 

 

Reputatie 5
Badge +1

@Luc.M 

We hadden je een mail gestuurd in dit verband. Al kunnen bekijken ?

Ro

Reputatie 7
Badge +3

@Ro 

Er is momenteel een interventie opgemaakt voor een LAS-ploeg.

Er is echter nog geen datum vastgelegd, ik heb hiervoor een bericht gestuurd naar onze dispatch.

Ik wacht nog op feedback van hen.

 

Ik hou je op de hoogte.

 

Geert

Reputatie 5
Badge +1

@GeertC 

Dank je voor je info . Graag update als er een datum voor de interventie gepland is … wat ons betreft zo snel mogelijk , zodat we op een normale manier terug kunnen bellen met onze vaste lijn. Wat momenteel onmogelijk is wegens het continu getik op de lijn.

 

ro

Reputatie 7
Badge +4

@Ro We hebben momenteel nog geen antwoord gekregen van de dispatchdienst van de lassers. Zij zullen u ook contacteren als ze langskomen. 

Reputatie 5
Badge +1

@HadewychT  dank voor de update, maar wij zouden het fijn vinden, mochten jullie ons ook informeren via fit forum wanneer er een planning voor ons zichtbaar is in jullie systemen.

Bellen met vaste lijn is onmogelijk momenteel wegens duidelijke auditieve storingen op de lijn.

Vandaar dat we nog eens aandringen op een enigszins snelle afhandeling.

 

ro

Reputatie 7
Badge +4

@Ro Zodra we antwoord krijgen houden we je op de hoogte. Kunnen we je ondertussen  eventueel verder helpen met en doorschakeling van de vaste lijn naar een GSM ? Inkomende oproepen komen dan automatisch op je gsm-nr terecht ipv op je vast toestel. 

Reputatie 5
Badge +1

@HadewychT  dank voor je voorstel . Maar we gaan ons tijdelijk behelpen met onze gsm en de communicaties dienen voorlopig niet overgezet te worden. We gaan er van uit dat dit alles toch op vrij korte termijn kan opgelost worden.

En we wachten dan op jullie info via dit forum over de interventiedatum.

Nog een fijne namiddag.

 

ro

Reputatie 5
Badge +1

@HeidiE

@HadewychT 

@GeertC 

wij kregen deze middag ( 01 feb ) rond 13 u telefoon dat technieker onderweg was naar ons . Rond 14 u stond hij reeds bij ons.

Testing gedaan binnenleidingen en aansluitpunt Proximus in huis . Daarna de ROB in de straat nagezien. Duidelijk was dat het probleem te wijten was aan de koperbekabeling op straat, maar enkel telefoonlijn was geaffecteerd, niet TV of internet.

Er kon gewacht worden op ploeg om in de straat het probleem op te lossen, wat lang zou duren en Proximus , gezien Geel een fibergemeente is, niet zo happy meer is om nog aan de koperbekabeling te werken . En terecht.

Vandaar dat hij een tussenoplossing voor ons uitgewerkt heeft . Modem vervangen, contactpunten vervangen en oplossing aangeboden om te kunnen bellen via VOIP . Dit heeft wel wat tijd in beslag genomen, maar hij heeft prima werk geleverd.

Rond 16.30 u konden we terug bellen zonder gekraak of getik op de lijn, internet werkt,TV werkt ook.

Dus prima werk van deze technieker, die ons in de komende dagen nog even ter opvolging zal bellen om te zien of alles nog prima werkt.

Dit noemen wij service van Proximus en dat mag ook wel eens gezegd worden !

ro

 

Reputatie 5
Badge +1

Nog één bijkomende bedenking . We kregen ondertussen een mail van Proximus dat we volgend materiaal diende terug te sturen : modemb-box en wi-fi booster.

Maar technieker heeft dat materiaal meegenomen, dus kunnen we het niet terugsturen …

 

ro

Reputatie 6
Badge +2

Vandaar dat hij een tussenoplossing voor ons uitgewerkt heeft . Modem vervangen, contactpunten vervangen en oplossing aangeboden om te kunnen bellen via VOIP . Dit heeft wel wat tijd in beslag genomen, maar hij heeft prima werk geleverd.

Rond 16.30 u konden we terug bellen zonder gekraak of getik op de lijn, internet werkt,TV werkt ook.

 

Dat is geen “tussenoplossing”, maar de enige goede, definitieve oplossing en toekomstgericht (telefonie via de modem).

Deze oplossing zal gewoon verder werken op het ogenblik dat koper eruit gaat, en je op de fiber komt.

Reputatie 5
Badge +1

@philippe_d 

Dank voor je het benadrukken dat dit de optimale oplossing is !

 

ro

Reageer