Beantwoord

PLC


Ik heb 2 PLC’s van het type BGC TV AVeasy Pass Trough Duo Int 6400  MT 2264, die probleemloos met elkaar verbonden zijn. Nu heb ik ook 1 BGC TV Devolo AVeasy Paas Trough Duo  MT2152. Kan ik deze verbinden met het 1st duo?

icon

Beste antwoord door Yla Freddy 6 June 2020, 08:55

Bekijk origineel

11 reacties

je kan dit gewoon proberen door ze te pairen  (op elkaar synchroniseren) net zoals je dit gedaan hebt met het eerste paar

kijk onder extra plc’s installeren hier >

https://www.proximus.be/support/nl/id_sfaqr_plc_install/particulieren/support/televisie/tv-thuis-installeren/draadloze-tv-wifi-booster-plc/installatie-van-de-plc-adapter.html

Heb ik al geprobeerd maar het lukt niet.

Dan kun je de plc’s doe je wilt bijkoppelen eerst eens resetten 

https://www.proximus.be/support/nl/id_sfaqr_plc_reset/particulieren/support/televisie/tv-een-probleem-oplossen/uw-toestellen-heropstarten-of-resetten/uw-plc-adapter-resetten.html

Ook al gedaan zonder positief resultaat. Ik denk dat de 2 verschillende type”s PLC’s niet compatibel zijn. Is er nog een andere oplossing?

Dat is inderdaad heel goed mogelijk dat ze niet compatible zijn al lijkt het op het eerste zicht dat ze van het type homeplug AV ! zie FAQ’s

je zou ook eens de software devolo cockpit kunnen downloaden om te zien of je ze op die manier kunt instellen (eens zien of ze van het type 14 Mbps- of 85 Mbps zijn)

https://www.devolo.be/support/downloads/download/devolo-cockpit

https://www.devolo.be/overal-internet-in-huis/devolo-cockpit

https://www.devolo.be/delos-update-voor-dlan

Ik weet niet wat de bedoeling is maar je kan dit koppel PLC’s apart gebruiken ook zonder ze te pairen met het ander koppel dat reeds in dienst is.

Dus de ene plc aasluiten op de bbox en de andere op de plaats waar je die nodig hebt dus net zoals je het eerste koppel aangesloten hebt.

Reputatie 7
Badge +4

Ter info: voor zover mij bekend zijn ze alle van het type devolo dLAN

https://www.devolo.be/support/faq

Zijn dLAN-adapters in verschillende snelheidsklassen (200, 500, 650,1200) compatibel?

Ja, dLAN-producten van verschillende snelheidsklassen zijn onderling volledig compatibel.

De enige uitzondering hierop vormen alle adapters met 14 Mbps- en 85 Mbps-snelheid. Deze zijn helaas niet compatibel met de actuele producten.

Om technische redenen zijn apparaten uit de devolo Magic-serie niet compatibel met dLAN-apparaten.

Om uit te vissen of ze onderling al dan niet compatibel zijn zouden dus de ondersteunde snelheden moeten bepaald worden (testen en/of handleiding?)

 

 

ze zijn inderdaad van het devolo, maar per paar gepaird zou je meer kans hebben dat het lukt.

AV Easy bestaat trouwens nog altijd bij devolo.

Reputatie 6
Badge +3

Voor dat je de PLC adapters uit het stopcontact haalt moet eerst alle lampjes uitgaan en dan pas mag je ze 1 voor 1 verwijderen. Dan aansluiten in 1 ruimte en 1 seconde de synchronisatietoets indrukken. Dat is heel belangrijk.

ik vermoed dat het om de oudere plc’s gaat die niet samenwerken met de recentere van Prox want er zijn er nog die dat geprobeerd hebben en het niet lukte.

Heb alles geprobeerd...het lukt niet...ga met netwerkkabel werken.Bedankt voor de reacties!

Ik had er inderdaad al voor gevreesd! 
Maar er gaat inderdaad niks boven een netwerkkabel (indien mogelijk natuurlijk) ik heb mijn plc’s ook al vervangen door netwerkkabel :slight_smile:

Reageer