Beantwoord

IOS App 5.2.1 Proximus Pickx en Chromecast: Triestig verhaal

  • 26 December 2019
  • 59 reacties
  • 2262 Bekeken

  • Rising star
  • 21 reacties

Dames, Heren van Proximus (Pickx),

ik omarm graag de laatste technologie (toch ook één van jullie streefdoelen ?), maar toch is het soms meer huilen dan lachen.

Feit: Jullie laatste IOS versie van Proximus Pickx om Live Tv (of Recordings) te casten naar TV/Scherm/Monitor via externe/interne Chromecast.

Cast symbool komt tevoorschijn in de app., vervolgens TV toont melding “Pickx, You are ready to cast” maar… er komt verder niks !

Bevestigd feit bij gebruik app op diverse Iphones en Ipad. Bevestigd feit bij gebruik van externe Chromecast op TV/Monitor, en interne Chromecast Philips TV.

Bevestigd feit dat alles feilloos werkte en werkt bij apps als Prime, Stievie, Tunein, Youtube, enz.

→ Zou echt leuk zijn dat dit eens (voorgoed) werkt  !

Dank !

DV

icon

Beste antwoord door dvdc 21 February 2020, 10:51

Bekijk origineel

This topic has been closed for comments

59 reacties

dat is inderdaad ook wat ik spijtig genoeg verwacht had.

Wat ik hieronder nu ga beschrijven, heeft nu wel niet direct iets met iOS of iPadOs te maken maar wel omtrent Android maar wel met een zelfde cast probleem te maken!:
Er zijn al meldingen dat casten ook niet meer werkt op android ook het zelfde fenomeen 

Zodra je de cast symbool aanklikt, > melding “Proximus Pickx, klaar om te kijken”, en blijft het laden eeuwig duren.
Ook speelt het geen enkel rol of invloed of de instelling omtrent locatie aan of uit staan.

en het strafste is zelf met de zelfde software versie lukt het bij sommigen wel om te casten, ook herinstalleren levert niks op.

Ik weet niet of het wissen van de android pickx app cache enig soelaas zou brengen aan gezien het bij sommigen het wel werkt! proberen zou ik zeggen !
 

Reputatie 6
Badge +3

Dan moet Proximus de software developkit voor Google Cast upgraden voor hun IOS app. Hier kan de eindgebruiker niets aandoen. Ik probeer ook maar te helpen of er niet nog iets kan gedaan worden in afwachting van de Pickx app ontwikkelaars.

Daarom ook dat ik mij afvraag wat doen zij zelf ivm de pickx app en als ze het uitgeven en we moeten er toch ook niet  van uitgaan dat of het nu proximus is die er zelf mee bezig of andere software specialisten buitenhuis die er ook aan meewerken,  dat het daar mensen zijn die niet software debugging niks afweten,
De meeste verwachten natuurlijik hier op het Forum natuurlijk dat een software probleem/bug in één twee drie kan opgelost worden, en dit is blijkbaar niet altijd het geval, dus moet er één of andere reden zijn dat dit soms vertraagt wordt= te lang duurt, alleen vraag ik mij af hoe dit komt.

En dat er niks anders opzit dan afwachten tot proximus afkomt met een oplossing bij de volgende upgrads, ja dat was al lang duidelijk en waarom zou ik hier anders op het forrum al zo dikwijls gelezen hebben in het verleden bij allerhande bugs die er moeten uigehaald worden, als reacties dat geduld een mooie deugd is :slight_smile:

Reputatie 6
Badge +3

De software van de decoders is ook uitbesteed. Dus de kans voor de app is ook vrij groot dat hier hetzelfde aan de hand is. De externe ontwikkelaar werkt niet alleen voor Proximus. Je hebt dan eerst de niveau’s bij Proximus die doorlopen moeten worden en dan pas de niveau’s bij de externe ontwikkelaar. Enkel een software ontwikkelaar kan de SDK upgraden voor de IOS Pickx app.Je mag ook niet vergeten dat het ook Apple of Google zelf is die de app ook nog uitgebreid her-testen alvorens deze terug mag aangeboden worden in de store. Uitbesteden heeft ook een nadeel geen interne kennis en te afhankelijk van een derde partij.

Ja dat vermoeden had ik inderdaad ook al lang dat het uibesteed wordt, want dat is geen fenomeen van vandaag maar al jaren lang, en dan ben je ook van anderen afhankelijk zodat ook alles vertraagd wordt.

Enfin de conclusie blijft uiteindelijk altijd de zelfde, afwachten tot er debugging komt…. maar dat zijn we toch al stilletjes aan gewoon, maar waarschijnlijk niet iedereen :wink:

Alweer een weekje later. Toch even de topic ‘warm’ houden.…

Voor de geïnteresseerden, neen hoor nog niemand van Proximus gehoord…

DV

Reputatie 7
Badge +4

@dvdc je topic werd niet vergeten, als wij info krijgen geven we dit door. 

Ondertussen zitten we op versie 5.2.3, maar geen oplossing. Nog steeds zelfde fenomeen. 
Casting wordt aangeboden in de app, maar werkt niet. Duidelijk een bug, maar ik zie geen ‘push’ om dit op te lossen. Heel spijtig. 

Reputatie 5

Spijtig genoeg is het niet enkel ios dat het niet werkt. Op android werkt het ook niet. En inderdaad op enige hulp moet je niet rekenen. En ze blijven maar adverteren dat je via chromecast kan tv kijken.

mvg

 

Ik heb in ieder geval met android versie 9 en met de laatste android versie van pickx geen probleem met casting, daarom mss ook interessant dat iemand van de proximus medewerkers eens polst bij hun specialisten of het probleem zich mss alleen voordoet bij bepaalde android versies?

Reputatie 3
Badge +2

Navragen bij specialisten…. ik heb de indruk dat er bij proximus niet veel specialisten meer zitten. Misschien moeten ze eens gaan luisteren bij telenet, netflix, vrtnu, vtmgo. Daar zijn er geen problemen met chromecast. 

Het is natuurlijk zo als ze bij proximus bezig zijn om de bug op te lossen en ze het hier al verschillende keren gemeld hebben dat ze dan van de specialisten ook geen verder of beter nieuw kunnen doorspelen zolang de oplossing er niet is en dan gewoon in de herhaling moeten vallen om het nog eens te herhalen dat ze er mee bezig zijn om dit zo vlug mogelijk op te lossen, maar ik val hier nu ook in herhaling, zouden ze wel kunnen meer info geven als het iets bv te maken heeft met bepaalde android versies, want waarom bv werkt het bij wel en bij anderen niet?

Reputatie 6
Badge +3

Om Proximus te helpen kan je ook debugging activeren en dat rapport doorsturen naar Proximus: https://www.appdome.com/no-code-mobile-integration-knowledge-base/obtaining-ios-device-logs/ Dat is de enigste manier om de ontwikkelaars toe te laten te achterhalen waarom het fout gaat met Pickx app op sommige smartphones. Voor Android toestellen:  https://www.kingoapp.com/root-tutorials/how-to-enable-usb-debugging-mode-on-android.htm  Je mag ook niet vergeten dat Proximus heel wat ICT specialisten heeft ontslagen en dit voor in totaal 1900 werknemers in een periode van 3 jaar: https://www.techpulse.be/nieuws/231587/dan-toch-1-900-ontslagen-bij-proximus/.

Of voor hun apps door te schudden met de smartphone waar je dan het probleem kunt doorspelen aan de prox ontwikkelaars .

DV, 

 

Ondervind je problemen op andere toestellen dan Apple? Kan je die even testen? Als wij die info van je doorkrijgen, dan geven wij dit graag door aan ons IT team.

Ondervind hier de laatste weken ook last van ,kan Proximus pixx niet gebruiken via chromecast.via vtm go app lukt t wel en ook YouTube,Netflix enz werken ,alleen Proximus pixx app niet.

Ook hier het zelfde probleem. Cromecast blijft steeds hangen bij “klaar om te kijken”. Dit zowel op iphone 7plus, ipad pro 3de generatie (softw. 13.3.1) als op ipad air (softw. 12.4.5). Bij netflix, vtmGo of VrtNu geen enkel probleem. Is dit nu zo moeilijk op te lossen daar dit blijkbaar al weken, maanden of jaren duurt. 

Reputatie 7
Badge +4

Ik geef het nogmaals door aan de betrokken diensten, van zodra er nieuws is laat ik hier iets weten.

DV, 

 

Ondervind je problemen op andere toestellen dan Apple? Kan je die even testen? Als wij die info van je doorkrijgen, dan geven wij dit graag door aan ons IT team.

Ondervind hier de laatste weken ook last van ,kan Proximus pixx niet gebruiken via chromecast.via vtm go app lukt t wel en ook YouTube,Netflix enz werken ,alleen Proximus pixx app niet.

Is ondertussen opgelost,heb zowel op mijn iPad als mijn iPhone nog eens opnieuw een update gedaan ,en dan de Proximus pixx app er afgedaan en terug opgezet en dan marcheerde het wel ineens.

Heb dit vlug getest op iphone en ipad pro doch ik geraak niet verder dan  “klaar om te kijken”.
Beide toestellen hebben de laatste nieuwe updates van IOS en heb de app pickx verwijderd en terug geinstalleerd.

Bedankt voor de melding van mogelijke oplossing, maar helaas werkt het niet bij mij.

Heb dit vlug getest op iphone en ipad pro doch ik geraak niet verder dan  “klaar om te kijken”.
Beide toestellen hebben de laatste nieuwe updates van IOS en heb de app pickx verwijderd en terug geinstalleerd.

Bedankt voor de melding van mogelijke oplossing, maar helaas werkt het niet bij mij.

Ps  .heb je ook de laatste update gedaan,is voor problemen op te lossen stond daarbij .Heeft wel een tijdje geduurd eer ik die update er op had staan.Daarna mijn pixx app er afgesmeten en terug opgezet en toen was t in orde.Als dat bij u niet lukt weet ik t ook nimeer.  Succes.

Hoi iedereen, deze topic is nu meer dan 1maand open, en mezelf (en zéker nog andere mensen) hebben nog steeds het casting probleem.

App is ondertussen enkele keren ge-upgrade (met melding diverse bugs (geen idee wat juist, zou mooi zijn dat Proximus ook eens wat release notes vrijgeeft zodoende te weten wat allemaal in hun backlog zit)), maar geen oplossing.hier.

 

Meer dan triestig, en begint aan te voelen dat hier een commercieel verhaal achter steekt van liever dit niet op te lossen ?

@Charlotte.D@SamuelD , kan hier werkelijk iets meer van info komen dan “doorgeven aan de IT team...”.

Dank

 

Jammer genoeg hebben we niet meer info. Het probleem is inderdaad nog in behandeling.

Proximus…

 

Hier hetzelfde probleem, ik heb de nieuwste update van de IPhone+tablet gedownload en alsook op beide toestellen de update van Pickx gedaan, dan eens verwijderd en opnieuw geïnstalleerd, maar ik krijg nog altijd het scherm “klaar om te kijken” en daar stopt het dan ook…. 
 

Wanner gaat dit eindelijk opgelost geraken ? 
 

 

Heb dit probleem enkele weken ook al gepost op dit forum. In 2018 naar aanleiding  van wk voetbal ook update Proximus tv app en casting lukte niet meer… Duurde tot stuk in 2019 alvorens dit verholpen was…. Prettige vooruitzichten indien terug zo is....

Beste Proximus,

ik heb net het zelfde probleem.

Er zal toch een commerciële geste vanuit jullie kant moeten komen. Want reclame maken voor iets dat niet werk en gedurende weeeeken niet opgelost geraakt is echt triestig.

Mijn zoon kan nu gedurende enkele weken geen tv meer kijken in zijn kamer. Een geluk dat netflix bestaat met een goed IT team of kameraden die bij Telenet zitten en mijn zoon op hun app bijzetten. Zo kan hij wel tv kijken, via jullie concurrenten natuurlijk. Heel goede reclame!

als ik hier lees dat het probleem zich al langer voordoet en geen oplossing in zicht is. Vrees ik dat ik stappen ga ondernemen.