Vraag

foutmelding p015 bij bekijken opnames

  • 10 August 2022
  • 30 reacties
  • 7257 Bekeken

ik krijg regelmatig zwart beeld er is iets misgelopen bij opstarten van een opname. laaste keer heb ik ook  de code bekeken en was P015

alvast bedankt


30 reacties

Reputatie 6
Badge +2

Ik weet niet hoe dat komt. Het probleem bestond al in 2019. De vraagsteller kon toen verder door drie keer back te drukken. Het is geen mirakeloplossing. Misschien en hopelijk weet iemand van Proximus de oplossing. En zo komt uw bericht terug efkens van boven.

Best uw profiel zo volledig mogelijk aanvullen. 

Reputatie 7
Badge +4

@Davy13 Heb je problemen met je opnames op beide decoders ? 

Op je V7 kan je het probleem oplossen door op ‘stop’ te duwen en je opname opnieuw op te starten. Dit zou echter niet vaak mogen voorkomen. Als je dit vaak voorhebt enkel op deze decoder kan je hem best eens herstarten. 

Als je het op beide decoders voorhebt, kan je best ook je modem (B-box) eerst herstarten en als die terug opgestart is, ook de decoders herstarten. 

was effe opgelost maar nu heb ik andere fout code p132

Reputatie 7
Badge +3

@Davy13 

heb je zowel de bbox3 als de android box al eens herstart?

 

Geert

@Davy13

heb je zowel de bbox3 als de android box al eens herstart?

 

Geert

Ja en ook modem 

Reputatie 7
Badge +4

@Davy13 Deze foutmelding wijst op een probleem met het geheugen. Kan je de decoder eens resetten en met een rechtstreekse kabel verbinden met de modem om te testen of het dan beter gaat ?

Zelfde probleem ook al enkele malen voor gehad.

Nu zijn de dagelijkse opnames van 1 programma van een volledige week niet beschikbaar. Betreft opnames van programma op ARD van 17 tot en met 21 oktober 2022.

De 2 Android boxen en de modem al gereset. Geprobeerd om via tablet te bekijken, maar daar staat dat ik het alleen via tv box kan bekijken.

Je kan dat nu allemaal aan de modem of de tv box wijten, feit is dat de opnames op de server van Proximus niet beschikbaar zijn of corrupt geworden zijn,

Welke compensatie mag ik verwachten van Proximus?

Reputatie 7
Badge +5

@Dannydw Kan je je klantgegevens toevoegen aan je forumprofiel? Dan kijk ik het even voor je na.

De 3 keer back werkt idd. Maar om dit elke keer te doen.. echt altijd dezelfde problemen bij Proximus!

Hallo, blij dat we niet alleen zijn met deze ergerlijke foutmeldingen! Bij ons zijn de problemen begonnen ongeveer gelijktijdig met de installatie van een nieuwe decoder. En ja, wij resetten en starten opnieuw op èn onze tv en decoder zijn met een kabel verbonden aan de bbox3... 

Wij betalen momenteel 80€/mnd en krijgen hiervoor minder en minder terug. Wij zijn trouwe klanten maar ons geduld geraakt op.

@Burre1990 Ter info; dat is wat PX voorstelt:

 

Reputatie 7
Badge +3

@Debeul  Ik weet dat dit aangenaam is om op deze manier tv te kijken.

Ik was één van de vele testers van deze nieuwe decoder ( V7 Decoder -Android Decoder -TV Box) gedurende 18 maanden , heb veel ervaring maar ben ook niet een specialist, gewoon een ervaringsdeskundige.

Deze decoder heeft internet connectie nodig en in het begin heb je inderdaad problemen omdat deze decoder genoeg bandbreedte nodig heeft via je modem om correct te kunnen functioneren.

Omdat op je Internet connectie plots een toestel gebruik maakt van internet connectie kan het zijn dat je modem niet correct reageert en niet genoeg bandbreedte voorziet voor je V7 decoder. Dit kan worden aangepast door een interventie van de technsche Proximus medewerkers aanwezig hier op het forum tijdens weekdagen tussen 08 uur en 17 uur.

Welke foutmelding code krijg je te zien? Dit is belangrijk om te weten wat de oorzaak is van het probleem. Zodat indien nodig een aanpassing kan worden gedaan op je modem door een medewerker van Proximus. Ook is het belangrijk dat de decoder rechtstreeks verbonden is via een ethernet kabel met je modem.

@Martin waarom post je een screenshot dat niet bijdraagt en geen antwoord is op deze opmerking?

Ter info; dat is wat PX voorstelt:

 

 

 

 

De 3 keer back werkt idd. Maar om dit elke keer te doen.. echt altijd dezelfde problemen bij Proximus!

ivm wat met wat @Burre1990 wou ik alleen maar eens doorgeven wat Proximus eigenlijk als mogelijke oplossing doorgeeft en trouwens vele antwoorden geven hier niet altijd direct een oplossing het is soms cut and try en wat voor de ene lukt, lukt niet altijd voor een ander en vice versa.

ivm met wat je zegt met veel bandbreedte dat de v7 nodig heeft in het begin, zou ik toch verwachten dat er QOS toegepast wordt, zeker omdat het hier over internet gebeurt en niet meer zoals vroeger voor andere decoders waar default bandbreedte gereserveerd werd om goed te kunnen werken.

Reputatie 7
Badge +3

 

De 3 keer back werkt idd. Maar om dit elke keer te doen.. echt altijd dezelfde problemen bij Proximus!

ivm wat met wat @Burre1990 wou ik alleen maar eens doorgeven wat Proximus eigenlijk als mogelijke oplossing doorgeeft en trouwens vele antwoorden geven hier niet altijd direct een oplossing het is soms cut and try en wat voor de ene lukt, lukt niet altijd voor een ander en vice versa.

ivm met wat je zegt met veel bandbreedte dat de v7 nodig heeft in het begin, zou ik toch verwachten dat er QOS toegepast wordt, zeker omdat het hier over internet gebeurt en niet meer zoals vroeger voor andere decoders waar default bandbreedte gereserveerd werd om goed te kunnen werken.

De vraag kwam van @Debeul lees eerst de vraag en antwoord dan met een gepast antwoord.

Op de manier hoe je soms antwoord wordt het soms nog meer onduidelijker voor de personen die hier een antwoord / oplossing vragen.

Sorry dat ik dit schrijf en ja niemand is perfect.

Lees eerst het bericht  zelf en niet de topic tittel, want velen posten nieuwe berichten in een oude topic. Wat uiteraard voor verwarring zorgt. @Martin  geen persoonlijk verwijt aan jou. Ik heb zelf ook al deze fout gemaakt, daarom lees ik eerst aandachtig de recentste reactie zonder rekening te houden met de titel van het topic.

 

ja en ik antwoorde op op het bericht van @Burre1990 , ook om eigenlijk zijn reactie af te wachten wat hij denkt van PX zijn voorstel en dit met de bedoeling omdat tenslotte iedereen daaruit iets kan mogelijks bijleren. 
Net het zelfde ivm met mijn opmerking over QOS omtrent i.v.m. met wat je zegt over veel bandbreedte ….. is met de bedoeling dat er antwoorden komen die voor iedereen die ooit het topic lezen daaruit ook iets van kan opsteken en uiteraard ikzelf ook.

 

Bedankt voor jullie reakties. Begrijp ik het goed, dat ons internet niet snel genoeg is? Waaraan is dit dan gelegen, aan de kabel of aan de bbox3 die het signaal moet doorsturen?

 

Dat zal wel snel genoeg zijn want als je geen internet snelheid die hoger is dan 30Mbps zouden ze normaal gezien geen V7 decoder leveren. 

Je kan al gewoon eerst eens checken wat je minimum gegarandeerde lijnsnelheid is die PX levert 

http://proximus.be/internetsnelheid 

maar zaken zoals PLC’c, wifi-bridge, wifi-booster kunnen je snelheid wel negatief beïnvloedden daarom dat het altijd raadzaam is van de V7 rechtstreeks met een netwerkkabel te verbinden met de bbox.

je kan ook een http://speedtest.net uitvoeren met een PC/laptop om een ruw beeld te krijgen van je snelheid en ook vergelijken tussen de snelheid als de decoder niet opstaat tov als je de decoder opzet.

Ik kan regelmatig niet naar opnames kijken, foutmelding PO15.

decoder, modem resetten. Is sowieso met internetkabel verbonden.

Meestal werkt dat wel, al is het enerverend. Maar soms werkt het na 3 keer resetten nog niet. 
Graag een permanente oplossing.

@StellaLL ter info: heb je deze workaround van PX al geprobeerd :
Druk op de stop toets om u terug te brengen naar de opnames pagina en Live tv gaat opstarten op de achtergrond en keer nadien terug naar opnames

NB; Morgen komen de PX moderatoren terug op het forum.

Edit : precies nu een meer algemeen probleem want er komen hier meerdere dergelijke meldingen achtereen binnen op het forum op een korte tijd, pas morgen komen de PX moderatoren hier terug langs.

@Martin Ik testte de snelheid met decoder aan : 26,19 en met decoder uit : 47,44.

Kan die info helpen?  

 

 

@Debeul Dit komt inderdaad wel wat met de verwachtingen overeen voor een UHD decoder, maar je hebt in feite voldoende internetsnelheid.

Heb je ook eens gecheckt  wat je als resultaat krijgt van http://proximus.be/internetsnelheid 

@Martin 

 

@Debeul Ok dat klopt dan al in die zin dat je met de snelheidstest de minimum gegarandeerde snelheid haalt, maar het is zo dat er automatisch meetsysteem “DLM” de koper lijnen in het oog houd en analyseert, om na te gaan of bv. je lijnsnelheid nog kan opgetrokken worden bovenop die gegarandeerde snelheid en daarom controleert de DLM  of de lijnen stabiel blijven dus zowel voor u als de andere klanten die op andere lijnen zitten, is dit niet het geval dan zal hij geen verhoging toekennen. Nu dat is een beetje de uitleg maar uit je snelheidstest kan ik niet echt afleiden welke snelheidsverhogingen de de DLM je al toegekend heeft. Dit hangt af van hoe je de snelheidstest doet, om dit uit de snelheidstest te kunnen concluderen zou je de snelheidstest moeten doen met een PC/laptop rechtstreeks verbonden met de bbox3 en dat er ook geen enkel ander toestel verbinding maakt met de bbox, niet via wifi en ook niet via netwerkkabel, enkel en alleen je pC/latop waarmee je de test uitvoert. 
Maar als je een bbox3 hebt van sagemcom (en dit hebben de meesten bv. bbox3V+) dan is er een beter methode om na te trekken om welke snelheid je lijn draait en dit met het sagemtool :

te downloaden hier: bbox3 Sagem Tool

als je die opstart moet inloggen als User en met het User wachtwoord dat op je op een sticker van de bbox zelf vindt 

Reputatie 5
Badge +2

@Debeul Zou je de modem eens rebooten en kijken of dit al kan helpen. De laatst geregistreerde reboot is al van juli geleden.

@Michael V Volstaat het als ik de stekker uit trek en weer insteek?

Reageer