Vraag

bluetooth afstandsbediening V5 - V7

  • 6 April 2020
  • 4 reacties
  • 1052 Bekeken

Beste,

Ik hoop dat jullie ons gaan kunnen helpen met volgende situatie. 

 

Kleine 2 jaar geleden hebben wij onze woning gekocht. De vorige eigenaar had vermoedelijk een kabelfobie. Dit heeft als gevolg dat hij absoluut geen kabels en toestellen wou zien aan de tv. 

 

Onze situatie:

De modem en decoder staan aan de straatkant. Onze TV/zithoek is achter de hoek in het midden van het huis. De vorige eigenaar heeft een wachtbuis met HDMI kabel lopen over het plafond naar de TV. Allemaal zeer mooi want aan onze tv staan geen toestellen of dergelijke en hebben we enkel de tv aan de muur hangen boven de gashaard. 

 

Maar dan.. Iets waar de vorige eigenaar zelf van toegaf dat het niet 100% ideaal was is dus de afstandsbediening. Hij wist van proximus dat de afstandsbediening op radiofrequentie kon werken en had gehoopt dat dit vlekkeloos zou werken. Dit is het dus niet. We moeten zelfs vaak opstaan om de afstandsbediening te richten (geen slechte work-out natuurlijk...)

 

We hebben het bijna 2 jaar volgehouden maar de frustratie heeft een punt bereikt dat ik op zoek ga naar een oplossing zonder dat we onze plafond moeten openleggen. Onze Playstation staat ook bij de decoder. Zo was ik aan het nadenken dat de controllers van de PS wel perfect werken in onze zetel. 

 

Bij het zoeken naar een afstandsbediening op Bluetooth kwam ik de info tegen dat de nieuwe decoders van Proximus ondertussen Bluetooth afstandsbedieningen hebben. Wij hebben momenteel de V5 mini decoder. 

 

Rotsvast van overtuigd dat dit onze dagelijkse frustratie van een amper werkende afstandsbediening kan oplossen richt ik mij tot dit forum omdat ik had gelezen dat de decoders enkel vervangen wordt door hetzelfde model. 

 

Bestaat op één of andere manier de mogelijkheid op onze V5 mini te verwisselen in een V7 of V6 als deze bluetooth heeft?  

Indien hier een kost aan verbonden is begrijpen we dit uiteraard. 

 

Bij voorbaat dank. 

 

Met vriendelijke groeten,

Brecht 


4 reacties

Ter info: de v7 decoder is nog niet gecommercialiseerd, als de iemand van proximus zelf  hier de draad opneemt kunnen ze u verder inlichtingen geven of de V5 kan omgeruild worden voor een V6.

‘t zal afhankelijk zijn van de verzwakking die het bluetooth signaal ondervindt of het zal goed werken! 

Alvast bedankt voor de info. Ik wacht dan even op een respons van een Proximusmedewerker :)


Welk model maakt niet zoveel uit.

Dus als de V6 ook al bluetooth heeft is dit ook al voldoende voor ons. 

Reputatie 7
Badge +4

Alvast bedankt voor de info. Ik wacht dan even op een respons van een Proximusmedewerker :)


Welk model maakt niet zoveel uit.

Dus als de V6 ook al bluetooth heeft is dit ook al voldoende voor ons. 


hi, kan je ons hiervoor via prive een bericht sturen, dan kan ik je gegevens controleren en nagaan wat er mogelijk is

Ondertussen de decoder al ontvangen, van snelle service gesproken! 
 

De afstandsbediening werkt fantastisch via de bluetooth! Hoe blij kan je zijn met een afstandsbediening dat werkt zoals het hoort :) 

 

Alvast bedankt voor de hulp! 

Reageer