Vraag

Android decoder - aantal vragen

  • 5 October 2020
  • 23 reacties
  • 772 Bekeken

Reputatie 1

Sinds vorige week heb ik de nieuwe android decoder. Toch even aanpassen als je de andere lay out gewoon bent, en werd bij sommigen hier thuis niet als daverend succes ontvangen, aantal vragen/opmerkingen

  • tv gids: gaat die nog een beetje gefatsoeneerd worden? Daar kan je nu werkelijk niets mee aanvangen, was net zo handig bij de “oude” dat je een paar zenders onder elkaar zag en door de dag kon scrollen. Nu duurt het lang om erdoor te gaan
  • opnames langer bewaren + oudere van vroeger nog kijken (open vraag zie ik op forum dus ok)
  • doorspoelen: deze is voor mij persoonlijk veel te gevoelig. Bijna onmogelijk om deftig door te spoelen, voor je het weet ben je 5-10 minuten verder. Zou handig zijn als je dat als optie kon aanpassen tussen het gewone doorspoelen en bv doorspoelen zoals vroeger (2x 4x...)
  • Leesbaarheid: het zou handig zijn als je de grootte van de tekst in de menus zou kunnen aanpassen, niet iedereen hier thuis kan het nu lezen wat redelijk frustrerend is (zeker in combinatie met de gebruikte kleuren :-) ).
  • serieopnames: heel onduidelijk om te zien of het de normale opname is of bv een compleet ander seizoen dat op ander tijdstip werd uitgezonden (bv indien de oudere seizoenen over de middag uitgezonden worden)

Het is top dat je netflix, streamz en disney+ als app op de decoder hebt (en spotify) maar betwijfel of dit eigenlijk opweegt tegen de “nadelen” dat wij ondervonden tot dusver qua leesbaarheid & gebruiksvriendelijkheid (in vergelijking met oude decoder en simpelweg chromecast voor de apps :-).
 

Belangrijke kanttekening: probleem van de leesbaarheid komt niet van een gepensioneerde slechtziende maar van een redelijk normale dertiger ;-)


23 reacties

Reputatie 7
Badge +4

Wij geven dit door, bedankt voor je feedback. 

Reputatie 1
Badge

Is de vloeibaarheid (maw geen schokken) van de beelden van opgenomen content & Netflix al in orde  ? Ik heb inmiddels de V6 terug in gebruik omwille van al de gebreken van de V7….

een bijkomend vraagje was uw V7 toen rechtstreeks verbonden met netwerkkabel aan de bbox?

Reputatie 1
Badge

@Martin , jazeker netwerkkabel. Live TV is OK (heb zelfs de indruk beter dan V6), alleen schokkerig beeld bij opgenomen programma’s en Netflix. En dan de hoop andere issues:

TV automatisch aan (en nee ik deactiveer CEC niet)

Opgenomen programma’s max 60 dagen zichtbaar

TV gids onoverzichtelijk

Asynchroon geluid in sommige gevallen

Serie opnames (afleveringen soms door elkaar)

Etc

 

 

Ik heb de nieuwe android decoder vandaag in gebruik genomen. Ik herken zeker het gehakkel soms bij opnames. Geen vloeiende beelden. Dit is zeer enerverend... Uiteraard ook rechtstreeks via lan kabel aangesloten.

Verder herken ik me in andere klachten zoals de tv gids die helemaal niet vlot werkt. Mijn oudere opnames ben ik ook kwijt, zendernummering die je zelf niet kan kiezen (dit is toch wel heel vreemd).

En nog een extra: vroeger had ik in drie klikken netflix opgestart. Nu moet ik eerst naar apps navigeren, om dan uiteindelijk na een klik of acht / negen netflix te starten... Het zou helpen mocht je bvb favoriete apps onmiddellijk bovenaan het home scherm zou kunnen zetten. Ideaal had geweest dat er op de afstandsbediening een knop had geweest die je zelf zou kunnen toekennen of een netflix knop. Gemiste kans vind ik.

Maar, het belangrijkste uiteindelijk: het gehakkel van opnames (en volgens sommigen ook netflix) is onaanvaardbaar. 

Nu moet ik eerst naar apps navigeren, om dan uiteindelijk na een klik of acht / negen netflix te starten.

@SteveW gaat dit niet vlugger via google assistent ?

iets in de zin van “Netflix” of “Kijk 'Black Mirror' op Netflix” enz...via de afstandsbediening google speach knop?

 

@Peter_0175 @SteveW 

Door  of terugspoelen  is nu blijkbaar per 10 seconden telkens je de knop indrukt. Blijf je hem induwen , dan gaat het razendsnel.

Is Netflix niet te vinden op een kanaal? Volgens de info van Proximus te vinden op kanaal 57, misschien kan je zo sneller naar Netflix switchen.

De Tv gids is inderdaad rommelig. Hoop dat die verbeterd. 

 Ik zal  vanavond de afstandsbediening eens toespreken,  we zullen zien wat het geeft.

Mvg

Artie

 

 

als hij op k57 moet je gewoon “netflix” zeggen tegen google, net zoals je zo andere zenders kunt kiezen 

Reputatie 1

@Peter_0175 @SteveW 

Door  of terugspoelen  is nu blijkbaar per 10 seconden telkens je de knop indrukt. Blijf je hem induwen , dan gaat het razendsnel.

Is Netflix niet te vinden op een kanaal? Volgens de info van Proximus te vinden op kanaal 57, misschien kan je zo sneller naar Netflix switchen.

De Tv gids is inderdaad rommelig. Hoop dat die verbeterd. 

 Ik zal  vanavond de afstandsbediening eens toespreken,  we zullen zien wat het geeft.

Mvg

Artie

 

 

Gisteren ook gemerkt dat het doorspoelen iets anders is dan in het begin. Springt bij mij wel 30 seconden, maar op zich al wel hele verbetering zo :-)

 

Duurt inderdaad ook wel lang eer je bij de apps bent. Eigenlijk zouden ze moeten snelknoppen op de afstandsbediening instelbaar maken zoals bij je gsm. Lang op de 1 duwen en app x start :-) - of de apps gewoon tonen op de homepage ipv ‘suggesties’ van programma’s die ik nooit kijk :p 

dus moet ik uit jullie uitleg dan concluderen dat het niet lukt via de google speech knop om een app x te starten?

Reputatie 1

dus moet ik uit jullie uitleg dan concluderen dat het niet lukt via de google speech knop om een app x te starten?

 

Tot dusver is het mij nog niet gelukt. Google speech linked enkel naar het web, enige dat me ooit al lukte is een youtube “hit” krijgen via speech

En als je een naam van een zender uitspreekt schakelt hij dan niet naar die zender ?

Gisteren even getest. Bij uitspreken naam zender krijg je alle zenders /topics met zendernaam erin. Voor zender moet je 'kanaal' ervoor uitspreken en hierbij het kanaal nummer. Vb ' kanaal 1'. Dan gaat hij direct naar  uitgesproken kanaal

Netflix/ YouTube  e.d starten op zoals verwacht, bij uitspreken commando directe switch naar bijhorende app.

Mvg

Artie 

Bedankt voor de feedback, spijtig dat dit niet werkt als je de zendernaam uitspreekt zo zou je zelfs de behoefte niet meer hebben om de zendervolgorde zelf in te kunnen stellen, ik dacht eigenlijk dat dit in eerste instantie de reden was dat dit niet voorzien was op de V7 decoder!

 

Oproep aan Proximus medewerkers 

Een lijstje met alle “google assistant” commando’s die specifiek van toepassing zijn voor de V7 decoder zou ook niet misstaan op de Proimus site!

PS: Nochtans zou volgen pro⌘ medewerker het als volgt mogelijk zijn:

Als je op het ‘home’ scherm staat of een bepaalde zender, kan je de google speech knop indrukken en ‘VTM’ zeggen.
Hij zal dan automatisch naar de juiste zender gaan!?

Reputatie 5
Badge +3

De vorige V6 werkt ook nog altijd niet perfect in vergelijking met de V5 mini, die volgens mij tot nu toe de beste decorder is die Px heeft uitgebracht. Moet die nooit resetten tegenover de V6 bijna wekelijks.

Nochtans was er voor de V6, waaronder ik zelf, ook een testgroep en is deze recenter dan de V5 reeks.

Ga nog een tijdje wachten op die V7 tot die wat stabieler werk, als ik die errors hier allemaal lees…

 

mvg

daarom ook dat de v6 niet meer gecommercialiseerd wordt

Reputatie 7
Badge +4

@Martin Ik heb je suggestie doorgegeven

@HadewychT bedankt :ok_hand_tone5:

@Martin

Ik ga dat dan ook eens proberen vanuit  het homescherm te doen. Deed dit nu terwijl ik reeds naar een zender keek.

Heb wel al  opgemerkt dat met  bovenste pijl zappen je  uit zwart scherm kan halen en de stop knop je meestal direct naar de huidige (actieve) zender brengt.

Is wel een beetje uitproberen iedere keer er een nieuw toestel  uitkomt. Er is wel een standaard handleiding maar…

 

Mvg 

Artie

 

Is er al iets geweten wanneer we de opnames langer gaan kunnen bewaren via de Android decoder ? 

FYI: Dit wordt normaal gemeld via de topic “v7 stand van zaken” op het forum hier.

Reageer