Ondersteuning eSIM op Smartwatches

  • 6 January 2023
  • 8 reacties
  • 4860 Bekeken

Beste

 

Ik heb onlangs in een artikel van Tweakers (link) gelezen dat Proximus “in de loop van 2023” eindelijk werk zal gaan maken van e-sim op 'secundaire toestellen zoals smartwatches'.

Ik vroeg mij af of iemand hier de exacte data voor heeft, aangezien het zeer vervelend is om met een smartphone te gaan lopen of fietsen? Het zou veel handiger als ik eindelijk mijn eSIM naar mijn horloge zou kunnen kopiëren zonder steeds een foutmelding te krijgen “Neem contact op met je provider”.

Tot slot vroeg ik mij ook af of dit extra kosten zou brengen aan de huidige prijzen?

 

Mvg


8 reacties

Reputatie 7
Badge +4

@juvro Op dit ogenblik is dit nog niet beschikbaar, maar we zijn er wel mee bezig. Over de kosten kan ik nu nog niets zeggen. Dit zal bekend worden eens het beschikbaar is. 

Dit project blijft belangrijk voor Proximus en we doen ons uiterste best om de beste oplossing en de meest optimale klantenervaring te bieden volgens de verschillende use cases. Het is waar dat we meer tijd nodig hebben dan verwacht door een aanpassing van de verschillende prioriteiten van onze e-sim roadmap. De compatibiliteit voor " watch as a second device " zal geleidelijk worden ontwikkeld met het oog op commercialisering in de loop van 2024 volgens onze huidige beste raming.

En ondertussen zijn we 10 maanden verder en nog steeds geen esim beschikbaar voor  smartwatch 😞  de concurrentie bid het nochtans  aan 

Ben overgestapt naar Telenet. Esim op Apple watch Ultra 2 werkt perfect. Je kan Proximus mail houden als je overstapt 

@Pressure 

Hebben ze daar bij TN nu eigenlijk al e-sim ondersteuning voor smartphones?

Telenet heeft enkel eSIM ondersteuning voor Smartwatches (zoals de Apple Watch), dat noemt men One Number. Hierbij wordt de eSIM op je smartwatch gekoppeld aan je abonnement. eSIM ondersteuning voor smartphones is er echter nog niet bij Telenet. Je moet dus nog steeds een fysieke simkaart in je iPhone steken

Mogen we beginnen dromen dat een provider zoals Proximus niet achterblijft met de eSIM voor de smartwatches. Dat doet eens mens nadenken of men zich toch uiteindelijk niet moet verleggen van provider, kan toch niet voor de reputatie hé!

Ik ben het wachten moe.

deze week overstap naar Telenet gestart.

Vanaf deze maand is het mogelijk om ook op je smartphone e-sim te installeren bij Telenet. Hiervoor moet je wel naar een Telenet winkel. Ik heb de mijne net laten installeren en het werkt prima. Zeer jammer dat Proximus nog steeds geen e-sim ondersteunt voor smartwatches. Ik voel me als Proximus klant zeer ongewaardeerd hierdoor.

Reageer