Vraag

Wifi Bridge compatibel met mesh?

  • 24 January 2020
  • 5 reacties
  • 906 Bekeken

Hallo. Ik heb een vraag over de compatibiliteit van de Wifi Bridge van Proximus met een mesh systeem. De Wifi Bridge communiceert nu rechtstreeks met de Bbox (en de tv-decoder met de Wifi Bridge via hdmi). Vanwege een zwak wifi-signaal in huis zou ik echter een mesh willen installeren achter de Bbox, waarbij het mesh-basistation als accesspoint fungeert en de wifi op de Bbox dus moet worden uitgeschakeld. Mijn vraag: verbindt de Wifi Bridge van Proximus zich met de tweede mesh-node zoals bvb. smartphone of tablet of is de “bridge” enkel mogelijk met de Bbox van Proximus? Bedoeling is natuurlijk dat ik (zonder kwaliteitsverleis) nog tv kan kijken…. Alvast bedankt voor eventuele reacties! Groeten. Peter


5 reacties

volgens mij niet maar die vraag zou eens moeten doorgespeeld worden door iemand van het proximus team aan de specialisten ter zake.

zo zijn er hier ook al die melden dat ze met een mesh systeem werken en hun decoder niet meer werkt maar als ze dan hun mesh basisstation als bridge configureren dan werkt de decoder wel om hun mesh systeem behalve dan weer de v6 decoder

maar je kunt toch de wifi bridge laten zoals ze nu werkt voor je decoder en voor de rest met mesh werken , nee?

NB: mss vind je wel wat info ook hier > https://www.google.com/search?q=bbox+en+mesh

Sorry voor mijn mogelijk domme vraag (ik ben niet echt thuis in de materie), maar werkt de Wifi Bridge nog als ik de wifi op de Bbox uitschakel?

nee de wifi bridge heeft de wifi-5.0 nodig om te communiceren met de bbox de wifi-2.4 kun je wel uitzetten. Nu heb ik geen ervaring bv als je de wifi-5.0 uitzet of de wifi-bridge dan kan communiceren met de het mesh systeem, maar dan zal je volgens mij problemen kunnen krijgen met je decoder aangezien je mesh basisstation als router werkt en dan deze zou moeten in bridge laten werken.
Nu vraag ik mij af waarom je de wifi van je bbox wilt uitzetten je zou gewoon de wifibridge kunnen verder laten communiceren met de bbox.

Tip: ik zou ondertussen ook eens de vraag stellen op http://userbase.be 

Hallo Old black/Peter,

Heb je uiteindelijk al antwoord op je vraag over de compatibiliteit van de Wifi Bridge van Proximus met een mesh-systeem?

Ik heb namelijk ook een Proximus Wifi Bridge en denk eraan om me een mesh-systeem aan te schaffen…

 

Groeten,

Pascal

in feite staat een mesh systeem volledig los van de wifibridge .

Reageer