Weekje geen internet...


Reputatie 2
Badge
Vorige donderdag geen internet meer thuis. Natuurlijk tot onvrede van de twee thuiszittende tieners. 's Middags de bbox eens herstart, zonder effect. Ik kwam pas na 16u, probeerde dit ook nog eens, eveneens zonder effect. Naar de klantendienst gebeld, daar zeiden ze dat er een technicus zou moeten langskomen. We zouden een halfuurtje vooraf opgebeld worden.
De tieners waren weer thuis, wijzelf gaan werken. Plots een berichtje van de dochter dat de technieker er was.Na tien minuutjes nog een berichtje: hij was weer weg.
Ik bel naar mijn dochter en ze zegt dat er nog een ploeg zal moeten komen. Niet veel info dus, zelf niet opgebeld geweest door de technieker. Dus ik bel naar de klantendienst. Daar zien ze dat er inderdaad een lasploeg zal moeten passeren. Ze zullen bellen voor een afspraak.
Rond 13u30 krijg ik plots een SMS, een bevestiging van mijn afspraak 10 juli tussen 8u en 17u. Bevestiging? Ik bel weer naar de klantendienst om te zeggen dat dit wel lang is, van donderdag tot woensdag zonder internet, telefoon..
Iemand rapper sturen kan ze niet doen, maar eventueel wel wat meer data via mijn mobiel abonnement. Maar dit zit bij mijn werkgever. Dus leg ik bij hen mijn probleem uit. Uiteindelijk krijg ik 3 smsjes dat er een 500MB extra geactiveerd is, dus 1,5GB . Met een dochter die heel wat taken moet uitvoeren voor de speelpleinwerking, is dit er na één dag al door! Ook raar dat dit eerst opgebruikt wordt en niet mijn gewone 5GB datapakket.
Dat onze gasten eens wat minder met hun 'schermen' bezig zijn, is niet zo onoverkomelijk. Maar bijna 7 dagen zonder, is wel wat heel lang. Geen netflix, PS4, spotify… Een week abonnementen betalen, waar we geen gebruik van kunnen maken.
We zijn blijkbaar ook de enigen in de straat met problemen, dus een kabeldefect lijkt ook onwaarschijnlijk, of het moet aan onze eigen aansluiting zijn.
Hopelijk woensdag weer connectie...
Frederik

73 reacties

Reputatie 2
Badge

Die 4G gateway is dan nog iets anders?

nee, is het zelfde namelijk  de 4G modem van Proximus die gecombineerd wordt met XDSL. 

LTE Modem = 4G Gateway / 4G Modem 

Reputatie 2
Badge

@M_016 

Ik heb die test eens gedaan om te zien hoever ik van de kast zit

Ik vraag eens aan mijn kennis of hij dit ook wil doen.

 

Mvg

Frederik

is logisch gezien je lage snelheid dat je ergens van een lex/centrale afgetakt wordt

Reputatie 2
Badge

Ik heb twee weken terug contact gehad met de persoon die overschakeling deed bij mijn kennis in de straat. HIj zei dat wij nog op de oude kabel zaten en dus ook konden overgeschakeld worden van kabel. Hij heeft een dossier of zo opgemaakt en gezegd dat we zouden opgebeld worden en dit dan in orde zou komen. Vorige week inderdaad telefoon van de klantendienst, maar hij ging ervan uit dat er een technieker thuis zou moeten komen. Ik heb hem dan uitgelegd van die ander kabel etc. en hij zei dat hij eens ging navragen bij de technische dienst. Na 10 minuutjes wachtmuziek werd het gesprek plots onderbroken en ik heb intussen niemand meer terug gehoord. Via de chat op de app ook nog geen reactie. Kan iemand van de medewerkers zien of er iets lopende is voor ons?

 

Mvg

Frederik

Ter info: Mss zullen ze vanavond geen info meer kunnen geven in geval hiervoor achterliggende diensten moeten geraadpleegd worden en niet meer zouden aanwezig zijn, dan zal het pas voor morgen zijn als ze hier de draad terug opnemen.

Reputatie 7
Badge +4

@frederik 6628 op basis van uw laatste bericht vraag ik mij af of u op uw adres geen vdsl i.p.v. adsl aansluiting zou kunnen bekomen 

→ eventueel nakijken wat u bekomt via onderstaande link als nieuwe klant op adres

https://www.proximus.be/nl/id_cr_intspeedt/particulieren/internetabonnementen/kies-jouw-optie/speedtest-internet-connectie.html#/input

verder kan voorlopig alleen een reactie van Proximus medewerkers afgewacht worden

Reputatie 2
Badge

@M_016 

als ik dit probeer krijg ik de melding dat er een onverwachte fout is opgetreden en dat ik later eens opnieuw moet proberen.

Is ook zo als af en toe eens controleer of Proximus TV beschikbaar.

@frederik 6628 In ieder  geval moeten ze dit toch bij proximus zeker weten of vdsl mogelijk is.

doe het eens op deze manier

https://lijntest.edpnet.be/prequal/2700BDC221E3

Reputatie 7
Badge +4

Dergelijke resutaten heb ik destijds ook enige tijd  bekomen

interpretatie mijnentwege = er is (tijdelijk) geen Proximus-aanbod op uw locatie voor nieuwe klanten; bestaande adsl-klanten worden verder bediend

ik vrees dat u voorlopig een reactie van Proximus-medewerkers zult moeten afwachten m.b.t. uw vraag voor overschakeling op een meer nabij gelegen straatkast

Reputatie 2
Badge

Krijg de melding dat dit niet mogelijk is op mijn adres.

Ik kijk of er morgen een medewerker antwoordt en bel anders morgen zelf nog eens

Bedankt.

Frederik

@frederik 6628  maar doe toch eens de test op deze manier 

https://lijntest.edpnet.be/prequal/2700BDC221E3

gewoon om te weten wat dit geeft.

Reputatie 2
Badge

 

Ok bedankt voor de feedback

Het zal inderdaad afwachten zijn op Prox hun antwoord :slight_smile:

Reputatie 6
Badge +2

Die lijntest op edpnet dat lijkt mij pure reklame. Ik bekom daar alleszins enkel maar wat info over edpnet. En ondertussen hebben ze wel uw adres genoteerd. Ter informatie : ik geef voor de zekerheid wel een adres dat een beetje verkeerd is. Er lijken mij toch betere programma’s om de internetsnelheid te meten.

Reputatie 6
Badge +3

@Cvanloon  edpnet maakt gebruik van het Proximus netwerk vandaar dat Martin deze link gaf om te testen.

Die lijntest op edpnet dat lijkt mij pure reklame. Ik bekom daar alleszins enkel maar wat info over edpnet. En ondertussen hebben ze wel uw adres genoteerd. Ter informatie : ik geef voor de zekerheid wel een adres dat een beetje verkeerd is. Er lijken mij toch betere programma’s om de internetsnelheid te meten.

ik gebruik deze link regelmatig om vergelijkende testen te doen.

 

Reputatie 7
Badge +4

Nog nooit gecontacteerd geweest door EDPnet om hun diensten aan te bieden op basis van bovenstaande

Nu dit gezegd zijnde dergelijke controle kan ook via Scarlet (dochtermaatschappij Proximus) uitgevoerd worden

Bovenstaande wijst er mijn inziens nog eens op dat er op uw locatie voorlopig geen “aanbod Proximus” meer is, bestaande klanten (adsl) worden evenwel verder bediend 

 

Dat is inderdaad de conclusie die ik ook trek maar de enigen die dit zeker kunnen weten en bevestigen zitten bij Proximus.

En omtrent Edpnet waar ik nu al zo dikwijls , jaren lang, de test mee uitgevoerd heb , kan ik 100% verzekeren dat ze mij nog nooit gecontacteerd of op één of andere manier mij hierom lastig gevallen hebben.

Reputatie 6
Badge +3

De Belgacom groep bestaat nog steeds eigenlijk is Scarlet een zuster van Proximus of een dochter van de Belgacom groep. Maar het klopt wel dat Scarlet gelinkt is aan Proximus. Het is wettelijk verplicht dat je uw toestemming geeft om gecontacteerd te worden, dat is meestal het geval wanneer je uw telefoonnummer of mail adres moet opgeven, soms moet je iets aan vinken of uit vinken om niet gecontacteerd te worden. Dat het is zogenaamde opt-in principe.

bij die lijntesten die je op verschillende sites kunt doen, vragen het thuisadres natuurlijk, maar een brief in de bus heb ik van hen nog niet gekregen :slight_smile:

Reputatie 2
Badge

Pff, weeral bot gevangen bij de klantendienst.

De mensen zijn daar heel vriendelijk, maar waarom kan er niet vlug gesproken worden met technici uit de buurt. Die meestal wel weten hoe de situatie ter plaatse is.

Volgens mij en een lokale technieker kan ik in de kast waarop in aangesloten ben, overgeschakeld worden op een andere kabel, waardoor VDSL mogelijk zal zijn.

Bij de klantendienst zien ze telkens dat niet geval is op mijn adres, waarna ik zeg dat er waarschijnlijk eerst een technische interventie moe gebeuren. Dan zeggen ze dat ze dit zullen doorgeven aan de achterliggende dienst, maar daar stopt het dan. Na enkele dagen bel ik dan opnieuw en mag weer de situatie uitleggen. 

Misschien kan ik via een privégesprek de situatie verduidelijken?

 

Mvg

Frederik

Reputatie 2
Badge

Deze avond toch nog telefoon gekregen!

Al een bevestigingsmail gekregen van de aanpassing. Nu nog wachten tot de technieker langskomt….

 

Reageer