Vraag

Vraag over telefoonstopcontact

  • 1 December 2021
  • 4 reacties
  • 289 Bekeken

Hallo.

Ik heb een vraag over de aansluitingen in ons huis. In sommige kamers zijn er oude stopcontacten die waarschijnlijk vroeger dienden voor telefonie. Het is geen DSL.

 

Zou het kunnen dat die stopcontacten ook kunnen dienen als een VDSL2+ aansluiting?

M.V.G.

  • Peter

4 reacties

zie uitleg hier → installation-modem

daar zie je de aansluiting via zo’n stopcontact, maar verderop zie je hoe het normaal uitgevoerd wordt via een NTP2007/TF2007 VDSL = (intro aansluitpunt)/(VDSL2 filter)

Reputatie 6
Badge +3

Het zou kunnen MAAR

 

je moet opletten.

 

De binnenbekabeling moet zonder aftakkingen zijn, dus alle andere kabels moeten verwijderd zijn.

 

Dus je moet goed weten hoe je kabels verbonden zijn en overtollige kabels mogen niet meer verbonden zijn.

 

ze mogen wel verbonden zijn in rechte lijn maar er mag geen stub gevormd worden (T-aftakking) op die rechte lijn van verschillende stopcontacten (of beter stopcontacten er van tussen halen en kabel doorverbinden) als je niet anders kan.

Reputatie 7
Badge +4

@PeterST123 De modem wordt normaalgezien verbonden via een speciaal daarvoor voorzien stopcontact waar je lijn binnenkomt. In dit speciale stopcontact zit een splitter die het telefoon- en internetsignaal van elkaar scheidt. Als je modem toch beter op een andere plaats staat om een betere ontvangst te hebben vb, blijft het heel belangrijk dat die 2 signalen correct van elkaar gescheiden worden zoals Martin en Frank ook al vermeldden hierboven. 

Hier vind je nog meer info over de binneninstallatie. Als je nog vragen hebt, altijd welkom hier.

Reageer