Vraag

Proximus wifi Booster: 2 verschillende types?

  • 27 June 2021
  • 6 reacties
  • 224 Bekeken

Na de bestelling en ontvangst van mijn eerste gratis wifi Booster kreeg ik al na enkele dagen een bericht dat deze niet ‘ok’ zou zijn wegens technische problemen die zich onregelmatig zouden kunnen voordoen - ik had dit echter gedurende die enkele dagen nog niet ondervonden. Daardoor werd er mij een nieuwe opgestuurd en mocht ik de oude naar een recyclagepark brengen (wat ik natuurlijk nog niet heb gedaan :wink: ).

Na opnieuw een succesvolle installatie ontdekte ik echter een fundamenteel verschil tussen beide toestellen het 1e (‘not ok’) toestel biedt namelijk de mogelijkheid om binnen ‘Networking’ te kiezen tussen DHCP en Static IP, wat het 2e toestel echter niet meer aanbiedt. In de veronderstelling dat het 2e toestel dan toch recenter zou zijn dan het 1e, merk ik bovendien op dat het copyright jaar net andersom laat uitschijnen … :thinking:

Ik vind het sowieso erg jammer dat het met de nieuwste toestellen niet meer mogelijk zou zijn om voor een vast ip-adres te kiezen. Via mijn kinderen verneem ik trouwens dat er zich regelmatig verbindingsproblemen voordoen met het 2e toestel. Zou dit een gevolg kunnen zijn van dat switchen van ip-adres?

Ook zou ik graag van iemand met kennis van zaken willen horen of het werken met ‘ONE SSID’ te verkiezen is boven 2 aparte SSIDs. Ik merk namelijk dat bij ‘ONE SSID’ de Booster zijn 2.4 WiFi netwerk dan configureert als ‘repeater’ en het 2.5 WiFi netwerk als ‘station’. Een slechte zaak dus voor toestellen die enkel 2.4 aankunnen, niet?


6 reacties

Bij “one ssid” actief op de bbox en na het resetten en synchroniseren vand booster met de bbox, zendt de booster dan bij u twee SSID’s  uit, ene op 2.4 en ene op 5.0 of begrijp ik je uitleg verkeerd? 

 

Ik merk namelijk dat bij ‘ONE SSID’ de Booster zijn 2.4 WiFi netwerk dan configureert als ‘repeater’ en het 2.5 WiFi netwerk als ‘station’. Een slechte zaak dus voor toestellen die enkel 2.4 aankunnen, niet?

Moet natuurlijk 5.0 WiFi netwerk zijn

Bij “one ssid” actief op de bbox en na het resetten en synchroniseren vand booster met de bbox, zendt de booster dan bij u twee SSID’s  uit, ene op 2.4 en ene op 5.0 of begrijp ik je uitleg verkeerd? 

Moest natuurlijk 5.0 ipv 2.5 zijn … :wink: 

Er wordt maar één SSID uitgezonden met naam “2.4”, maar deze naamgeving wordt default gekozen en is wijzigbaar. Wanneer ik via ip naar de booster ga kijken, zijn beide wifi’s wel degelijk actief.

Ik heb wel geen reset en nieuw sync gedaan van de booster met de bbox. Is dat verplicht nà het wijzigen van het wifi-netwerk naar One SSID en omgekeerd?

Verplicht is een groot woord maar wel aangeraden.

@Martin, welk van mijn 2 types booster is nu de meest recente (en beste): deze met mogelijkheid tot vaste IP, of de andere? En zie jij voor/nadelen tot het werken met een booster met vaste IP?

Voor je eerste vraag zou er best iemand van het @Proximus forumteam eens navraag doen bij de bevoegde specialisten.
Voor je tweede vraag kan ik deze vraag vergelijken met de vraag werk ik liever op de bbox met vaste IP’s of laat ik de bbox ze uitdelen via zijn DHCP, het is zo dat er normaal geen enkel probleem is om via DHCP te werken, maar als je dan een toestel hebt die problemen geeft zoals ik voorgehad heb met een printer verbonden via wifi, waar dikwijls de verbinding met de printer niet kon gemaakt worden heb ik deze laten werken met vast IP adres en zijn mijn problemen opgelost.

Dus mijn conclusie is dat je normaal gezien alles zonder probleem kan laten werken via ip’s uitgedeeld door de DHCP, maar dat je bij problemen best eens kunt experimenteren door met een vast IP te werken. 

Reageer