Vraag

Modem op afstand opstarten

  • 14 maart 2019
  • 6 reacties
  • 165 Bekeken

Wij hebben een vakantiehuisje in Ardennen met Proximus internet. De verbinding is niet optimaal en soms vliegt de modem er uit... Even opnieuw opstarten en opgelost. Beetje moeilijk als je niet ter plaatse bent. Kan dit vanop afstand? We regelen centrale verwarming, toegangscontrole en zonnepanelen via wifi... Beetje moeilijk zonder internet... Bedankt voor de tips!

6 reacties

googel eens op
schakelen via gsm
>
https://www.google.com/search?q=schakelen+via+gsm
Reputatie 7
Badge +4
Vermits Proximus medewerkers dit vanop afstand kunnen, zou dit toch ook op één of andere manier voor de gebruiker moeten mogelijk zijn/gemaakt worden, nee?
Bij Telenet kan dit eenvoudig via MijnTelenet (&ook beheer van andere parameters) , misschien dus een oplossing via MyProximus te voorzien ….
Misschien in afwachting van een voorstel tot oplossing door Proximus gewoon een schakelklok voorzien in het stopcontact waar de modem op aangesloten is en bv. elke dag 1 of 2 minuten op een eventueel wisselend tijdstip (random) de stroom onderbreken.
https://www.brico.be/nl/gereedschap-installatie/elektra/schakelmateriaal/lichtschakelaars/lichtschakelaars-voor-binnen/chacon-compact-ditigale-schakelklok/3084256
Er zijn nog van die zaken die ze van Proximus uit kunnen op afstand, maar of ze die zullen ter beschikking stellen van de gebruiker is wel de vraag, maar vergeet niet dat het wel afhangt wat er vastloopt op de bbox want dan kunnen zij ook niks meer doen van op afstand!
Reputatie 7
Badge +4
@Martin …. let's keep it easy & simple … and we will allways try to do more & better ...
maar het is juist niet altijd zo simpel is om van op afstand te kunnen resetten als de modem vastloopt wat juist de bedoeling is van TS, zelf al zou Proximus de toelating of de mogelijkheid voorzien dan moet je juist nog een andere mogelijkheid hebben ook als dit niet lukt, dit wou ik alleen maar duidelijk maken.
Reputatie 4
Badge +2
Hey Dimitri,

kan je ons het lijnnummer of klantennummer eens doorsturen via privé-bericht?

Dan kunnen we het eens nakijken voor je.

Je kan een privé-bericht sturen via de onderstaande link:

https://nl.forum.proximus.be/inbox/conversation?with=51679

Reageer