Vraag

Mail berichten verdwenen

  • 3 October 2020
  • 9 reacties
  • 412 Bekeken

Vreemd geval. Gisteren 2/10/2020 Outlook afgesloten zonder problemen. Deze morgen Outlook geopend en… alle berichten van 2/10/2020 tot en met 28/11/2018 zijn verdwenen. (Ik maak gebruik van IMAP) Rap gekeken op webmail van Proximus, daar hetzelfde, zelfde berichten niet te vinden. Iemand een uitleg? Wordt de server zomaar geledigd zonder de gebruikers te verwittigen?


9 reacties

Reputatie 7
Badge +4

Servers worden nooit geledigd. Als mails verdwenen zijn op de mailserver is dit omdat een ander toestel (ingesteld op POP3), de mails heeft binnengetrokken. 
Is er enkele dagen geleden een oud toestel gebruikt waar de mailbox vroeger onder POP3 werd gebruikt?

Beste Charlotte. D : Neen, geen enkel ander (oud) toestel gebruikt. En dan zelfs, mocht dit gebeurt zijn, zou het mail adres hierop onder IMAP ingesteld zijn. Dus POP3 werd niet gebruikt.

Reputatie 7
Badge +4

Dan moeten de emails via de webmail nog terug te vinden zijn. Emails verdwijnen op de mailserver pas nadat een emailaccount verwijderd wordt (18 maanden na opzeg van een abo). Anders gaan hier van Proximus uit geen wijzigingen op gebeuren.

Beste Charlotte. D : Als ik u goed begrijp zouden de verdwenen berichten nog terug te vinden zijn op de mailservers van Proximus. Dus volgende vragen : hoe dit bekomen, welke procedure hiervoor indienen, waar en bij wie aanvragen? Hoe lang duurt dit?

Reputatie 7
Badge +4

Goeiemiddag

 

De webmail = rechtstreekse link naar onze mailserver is: Klik hier

 

Als je hierop gaat inloggen moeten je mails daarop terug te vinden zijn. Als dit niet het geval is dan moet het probleem toch aan een toestel te wijten zijn. 

Sinds enkele weken zijn inkomende mails in mijn proximus account niet zichtbaar in de inbox. Ik weet dat er mails zijn binnengekomen want deze worden automatisch doorgestuurd naar een ander email adres. Echter, deze instelling heb ik pas gemaakt nadat ik vaststelde dat er geen emails te zien waren in de inbox. In de verzonden items kan ik de doorgestuurde mails wel zien. 

Dit probleem doet zich voor op alle toestellen ( PC, GSM, tablet)

 

 

Reputatie 4
Badge +2

@Wilfried Wuyts Kun je eens kijken via de webmail of je daar de mails wel vind? Link webmail

Nee, op de webmail zijn de binnengekomen berichten ook niet te zien in de inbox, wel bij de verzonden berichten als doorgestuurd.

 

Wilfried

Reputatie 4
Badge +2

@Wilfried Wuyts  Ja nu ze doorgestuurd worden dan zie je ze niet in je inbox. Maar de oudere mails wel?

Reageer