Vraag

Internet snelheid

  • 10 May 2024
  • 5 reacties
  • 94 Bekeken

Onlangs hebben is de hele instalatie bij ons vervangen.Internet box, v7 tv-box en v2 booster.

Pakket is nu ook een fiber max 1000/500. De snelheden die ik nu haal (wifi) liggen nu lager dan bij  de vorige(bbox3). Juist gemeten up 254; down 337. Ook de technieker zei dat de snelheid te laag lag. Kan dit eens nageken worden?


5 reacties

  • Wat haal je bij http://proximus.be/speedtest als snelheid, enkel en alleen met een pc/laptop die met de Internet box (bbox4) verbonden is met een UTP kabel.
  • En werd de internet box al eens gereset?
  • Als je de snelheid meet op wifi-5.0 als je dicht bij de bbox4 staat met alleen dit toestel dat verbinding maakt met je bbox ?

@Martin

Allemaal al  gedaan. Zelfs door de technieker. Ook de omzetter (zwart kastje) is heropgestart. Wifi verbinding is zeer goed, alleen de snelheid niet . 

Is de wifi snelheid ook via de internet box laag als je dicht bij de bbox staat en dus geen verbinding maakt via de boosters.

Of is de snelheid via utp aan de bbox4 is die dan ook te laag misschien?

@Martin

Via UTP ok.

Contact gehad met PX. Laptop rechtsreeks via UTP op Modem. Het rare is dat de snelheid over wifi plots ook omhoog geschoten is?? Voor het moment toch.Haal nu bijna 600 down. Hmm Had dat nochtans reeds gedaan en toen was er geen verandering.

En weer is de snelheid beneden alle peil. Haal nog geen 200Mbps meer in download. Met kabel 980 Mbps. Haalde met de Bbox3 meer. De uitleg die ik van de hulplijn kreeg was ook maar om er vanaf te zijn. Kan mss beter een Bbox3 terug vragen.

Reageer