Vraag

Google Classroom en Proximus thuisnetwerk via Bbox3

  • 9 February 2021
  • 1 reactie
  • 56 Bekeken

Beste,

 

Mijn dochter dient voor school met https://classroom.google.com/ te werken.  Het is echter niet mogelijk met ons thuisnetwerk via WiFi of ethernet met diverse verschillende toestellen te verbinden met de servers van Google.  Ik krijg een time-out netwerkfout.   Wij hebben een normaal werkende verbinding met ping:8 down:75 Mbps en up: 19 Mbps. Via mij werk maak ik gebruik van een VPN verbinding op datzelfde thuisnetwerk waarmee ik feilloos kan verbinden met Classroom…  Via een losse 4G verbinding met mijn smartphone en ook verbonden via deze hotspot werkt Classroom ook….  Wat is er mis met mijn verbinding ?  Zijn er nog mensen die soortgelijke problemen hebben ?   Groet, Tom


1 reactie

Ik ondervind dezelfde problemen: over het algemeen heb ik geen surfproblemen (download 80Mbps, upload 18Mbps, ping ok) behalve bij het surfen naar https://classroom.google.com. Verder onderzoek levert nog volgende resultaten op:

ping classroom.google.com → IP 172.217.20.110 : Request timed out

ping classroom.google.com → IP 216.58.211.110 : Reply ok

Kan het zijn dat mijn publiek dynamisch IP ergens geblokkeerd wordt? Of is er een mogelijkheid dit (geforceerd) te vernieuwen?

Reageer