Vraag

DNS lookup faalt via BBOX


Reputatie 1

Een DNS lookup via mijn BBOX-3 blijft falen. Echter als de lookup rechtstreeks doe op de proximus DNS servers (195.238.2.21 of 195.238.2.22) dan resolved deze wel….

Ik heb de BBOX al eens een reboot gegeven, maar het probleem blijft. Ik dacht dat de BBOX zelf naar de proximus DNS servers zou gaan als zijn eigen lookup faalt?

 


27 reacties

Sow sow, ik dacht dat ik weer de enigste was die iets raars voorhad. Niet dus…

 

nslookup van een publieke hostname waarvan ik weet dat hij naar een RFC1918 adres resolvet, faalt wanneer de bbox3 als DNS server gebruikt wordt. Alsof de bbox weigert om recursie toe te passen.

nslookup van diezelfde hostname via 8.8.8.8, 8.8.4.4 of 195.238.2.21 resulteert wel in een correct antwoord.

Of ‘dig’, of ‘host’, allemaal hetzelfde resultaat.

 

Uiteraard ben ik er mij van bewust dat eens ik een antwoord op die DNS heb, ik dat RFC1918 IP toch niet via het internet gerouteerd krijg. Mijn PC is slim genoeg om dat in een VPN tunnel te duwen. Maar ik heb echter wel eerst de publieke DNS resolving nodig...

Interessant topic. Ik heb al maanden problemen met mijn internet. Plots valt alles weg, merk dit meestal omdat de internetradio via sonos wegvalt. Vanaf dit moment is mijn thuisnetwerk perfect bereikbaar, ook kan ik via sonos nog de muziek van mijn synology nas bereiken. De modem blijft gesynced aan de Dsl (alle lampjes branden) maar geen contact meer naar ‘buiten’. Proximus wijst naar sonos. Sonos zegt dat het een DNS probleem is…. Ben geen specialist maar is verdomd vervelend. Soms loopt alles uren/dagen goed dan gaat alles plots 4 keer per uur er uit.

Benieuwd naar reacties!

Reageer