Vraag

Decoder loopt constant vast

  • 23 september 2020
  • 8 reacties
  • 107 Bekeken

Hallo,

Ik ben in het bezit van een V6 decoder. Sinds geruime tijd loopt deze constant vast, waardoor er geen beeld meer is. Op en af zetten helpt, maar kan niet de bedoeling zijn.

Het lijkt mij op te vallen dat dit vooral bij zenders VTM en VT4 is (kan toeval zijn)

Ook krijgen wij regelmatig blokjes op het scherm, alsof het beeld stil valt (verbinding ?)

Er wordt gewerkt met een bridge die op 2m van de modem staat, dus dit is niet het probleem.

Slechte decoder? Eén van de lampjes (middelste) wordt dan rood.

Iemand enig idee wat dit kan zijn of hoe dit op te lossen?

Bedankt

 

 


8 reacties

Wel problemen die je beschrijft die nog voorvallen met de V6 die spijtig genoeg met vervelende bugs zit en niet meer gecommercialiseerd wordt om die reden.

Maar om te weten of het echt niks met de bridge te maken heeft zou je de decoder eventueel eens voorlopig met een lange utp kabel kunnen verbinden rechtstreeks aan de bbox.

Anders Indien je het nog niet moest gedaan hebben kun je ook de bbox / wifi bridge / decoder resetten!

Beste Martin,

Bedankt voor de info, maar het resetten heb ik allemaal al geprobeerd zonder resultaat.

Is er al een opvolger van de V6, die geen bugs heeft en eventueel kan omgeruild worden?

Op deze manier kijken heeft weinig nut.

M.v.g.

Patrick

 

V7 decoder is de opvolger maar ook nog niet 100% bugloos, maar voor de omruil moet ik dit overlaten aan een proximus forum medewerker zelf als die hier straks de draad opneemt. 

Reputatie 7
Badge +4

@C Ocker Op je lijn zie ik niet onmiddellijk een oorzaak voor deze storingen. Ik zie wel nog een tweede decoder aangemeld staan. Heb je daar hetzelfde probleem op ? 

Kan je, zoals Martin al voorstelde, toch eens testen met een kabel ipv via het draadloze gedeelte (als je een kabel hebt die lang genoeg is). Het is niet omdat de draadloze ontvanger dicht bij de modem staat dat er geen probleem mee kan zijn. 

Beste,

 

Bedankt voor je antwoord. Had ook niet de indruk dat het aan de lijn lag, daar momenteel de snelheid ok is.

Het is ook zo dat er doorgespoeld wordt, het beeld gewoon blijft hangen. Soms is er geluid en blijft het beeld staan, soms blijft gewoon het beeld staan zonder geluid.

Dit is nu al ettelijke maanden aan de gang. De bridges zijn recent en werden geinstalleerd door een proximus technieker.

Mvg

P.

Reputatie 7
Badge +4

Heb je op je 2de decoder hetzelfde probleem  ? En kan je met kabel testen ? 

Reputatie 5
Badge +3

Idd V6 loopt nog steeds niet stabiel, moet ook meerdere malen resetten, volgens mij is er onlangs een nieuwe SW uitgerold B160, kan dat? En wat veranderd er met deze SW?

 

mvg

B160 is al een tijd in omloop ergens van begin juli en de vraag is of die V7 in de toekomst nog gecommercialiseerd zal worden, nu de V7 decoder gecommercialiseerd is!

Reageer