Vraag

Bbox 3v+ line registeren

  • 21 February 2023
  • 41 reacties
  • 327 Bekeken

Hallo ik heb een vraag weet iemand hoe je de vaste lijn kunt registeren op Bbox 3V+ aub ?

Mvg


41 reacties

en als gewoon op aansluitdoos NTP2007 blijft aub ?

Reputatie 7
Badge +4

Voor gewone analoge telefonie via de koperen telefoonkabel kunt u gewoonweg uw NTP2007 aansluitpunt blijven gebruiken

Bij overschakeling naar VoIP en/of bij het gebruik van fiber dient overgeschakeld te worden naar uw Bbox3v+/internetbox groene RJ11 aansluitpunten (en wordt er geen gebruik meer gemaakt van de NTP2007 

Deze laatste kunt u dan bv. eventueel vervangen door een Niko RJ11 contactdoos waarop een Bbox3v+/internetbox RJ11 via telefoonkabel kan aangesloten worden voor de eventuele verdere verdeling van de telefonie in de woning (indien nodig, DECT kan in dat geval ook een alternatieve oplossing bieden)

 

en als gewoon op aansluitdoos NTP2007 blijft aub ?

als je bedoelt dat je de NTP2007 wilt behouden en je het ziet zitten (het praktisch mogelijk is) om een verbinding te maken tussen de groene Rj11 poort van je bbox en een  Rj11 poort van de NTP2007 met een VVT telefoniekabel voorzien van Rj11 stekkers, dan is je binnenhuis telefonie weer zoals vroeger.

Indien dit moeilijk te verwezenlijken is zou je met een DECT telefoon kunnen werken dan zet je het Dect basisstation bij je bbox en sluit die aan op een Rj11 groene poort en de dect telefoon in zijn lader zet je dan waar het u best past.

je kunt natuurlijk ook de NTP2007 vervangen door een Nico RJ11 contactdoos zoals M_016 aangegeven heeft als je dit mooier vindt  → Telefooncontactdoos 2 x RJ11 parallel (niko.eu) of 1x RJ11 bestaat ook.
 

2 x RJ11
1 x RJ11

 

Maar word je dsl verbinding niet afgesloten als je fiber neemt ?

je zal inderdaad afgesloten worden VDSL eens je op fiber zit.

Maar ivm met je binnenhuis Telefoon lijn die er ligt en vertrekt vanaf  de NTP2007 die blijft gewoon liggen alleen komt dan het analoog Telefoonsignaal niet meer binnen op de NTP2007. eens op fiber zal het telefoonsignaal via je bbox binnenkomen (via VOIP.) en daarom moet  de telefoon aansluiting via de groene TF RJ11 stekkers gebeuren (kan ook via het groen klemmenblokje dat je ziet als je de NTP2007 openvijst.

Op de manieren zoals reeds uitgelegd hierboven. 

NB: bij VDSL had je twee signalen die samen gezet werden op je binnenkomende koperlijn die aangesloten  werd aan de NTP2007
Die twee signalen waren respectievelijk

  • het analoge Telefoonsignaal
  • Het VDSL signaal (=IPTV + Internet)

daarom zit er op je NTP2007 een TF2007 splitter om deze signalen te scheiden

  • in het analoog telefoonsignaal ( 2 RJ11 poorten op je NTP2007 en dat e.v.t. verder loopt binnehuis over VVT telefoniekabel)
  • en VDSL signaal dat op de TF2007 (Rj11 poort “DSL”  » dat naar je bbox loopt)

Je kan natuurlijk ook in het geval van VDSL je telefoonlijn laten overschakelen naar VoIP (voice via IP =digitaal) in plaats van analoge telefonie (voice over koperlijn=analoog) en valt het analoge telefoonsignaal dan weg op je binnenkomende koperlijn en komt dus niet meer buiten op de NTP2007 RJ11 stekkers en moet voor telefonie voor je binnenhuisaansluiting via de groene RJ11 stekkers gebeuren van de bbox.

Dus met koperlijn (VDSL  met VoIP) komen dan ook alle signalen uit je bbox net zoals het bij fiber het geval zal zijn.

PS: ik gebruik hier overal de algemene benaming bbox en dit kan zowel een bbox3V+ als een bbox4 zijn (internet box genoemd) al naar gelang er bij u staat of zal staan in de toekomst...

koper(VDSL + analoge TF)>NTP2007+TF2007> Bbox> 
                                                         |-->2xRJ11> Telefoonlijn

koper(VDSL + VoIP TF)>NTP2007+TF2007> Bbox> gele RJ45 (IPTV en Internet)
                                                                                     |-->2xgroene RJ11> Telefoonlijn

FIBER (   VoIP TF   )--->ONTP> fibermodem >Bbox>4xgele RJ45 (IPTV en Internet)
                                                                                     |-->2xgroene RJ11> Telefoonlijn

Kun je op internet box zowel analoog telefonie als digitale telefonie aansluiting?

Reputatie 7
Badge +4

Uiteraard 

Wat op een Bbox3v+ kan kan ook op een internetbox met één uitzondering nl. de internetbox bezit in tegenstelling tot de Bbox3v+ niet over een geïntegreerde DECT basis en derhalve kunt u niet zonder meer de Proximus Twist HD40 Dect toestel (zonder Dect basis) aansluiten

Ik heb een ander toestel maestro ?

Maestro heeft verschillende types telefoons

Handleiding voor je vaste telefoon | Proximus

  • Naast “analoge” telefoons
  • kun je ook draadloze DECT telefoons met het DECT basis station aansluiten op de groene poorten van de bbox4 (=Internet box).
  • IP telefoons kan je aansluiten via de gele utp poort van de bbox4 (=Internet box) . 

Heb mijn maestro op groene aangesloten maar werkt niet

Heeft Proximus uw lijn nu al overgeschakeld op voip en staan de voip instellingen ook in je bbox4?  zou je moeten kunnen zien via MyProximus wat er ingevoerd staat in je bbox3.

Heb analoge telefonie geen voip

Dan moet je die op je gewone telefoonlijn, of op je NTP2007 TF rj11, aansluiten.

Ik dacht dat je voip aangevraagd had aan Proximus!

Neen ik heb een maestro 2055 en internet box daarom de vraag kan ik deze gewoon aansluiten 

Reputatie 7
Badge +4

Indien u nog over een analoge telefoonlijn beschikt via de Proximus contactdoos NTP2007 dient u deze Maestro 2055 via RJ11 van/op deze NTP2007 (rechtstreeks of onrechtstreeks via bv. telefoonkabel en Niko RJ11 contactdozen) aan te sluiten 

Indien u daarentegen een Proximus VoIP aansluiting via Bbox3v+/internetbox zou hebben dient u deze via een groene RJ11 poort op de Bbox3v+/internet box aan te sluiten (en uiteraard kunt u dit ook onrechtstreeks doen via een RJ11 kabel vanaf de Bbox3v+/internetbox,  RJ11 contactdozen en RJ11 kabel verderop naar de Maestro 2055)

 

Zoals reeds eerder aangestipt kan een Proximus medewerker (moderator) op uw expliciete vraag desgewenst uw analoge telefoonaansluiting (gratis) in een VoIP aansluiting laten omvormen

 

M2055 FIA.indb (proximus.be)

@techboy27 hoe dan ook zelfs al heb je geen Voip,  kan je in afwachting van een gratis overschakeling naar Voip, je maestro verder blijven gebruiken zoals je die vroeger gebruikte toen je nog een bbox3 had.

Reageer