Welke tv zenders wil je als klant

  • 4 September 2015
  • 28 reacties
  • 1276 Bekeken

Vraag aan de medewerkers van Proximus.


Welk pakket je ook neemt de meeste zenders in dit pakket bekijk je nooit en die waar wel je interesse hebben moet je extra bijnemen in een boeket . Bv. in mijn geval Entertainment boeket kost mij maandelijks 5 euro voor 8 kanalen extra. Ik neem dit boeket enkel omdat enkel Syfy mij interesseert de rest niet. Heb meer geluk met Nature & Discovery boeket ook 5 euro en daar 4 van de 8 zenders.


Ik betaal maandelijks voor zenders waarvan 80% die ik nooit bekijkt. waarom laten jullie niet de keuze bij de klanten om een abonnement te nemen met de zenders die ze willen?


BV. in mijn geval ik wil hebben


vtm


ka2


vt4


één


canvas


nl 1, 2 en 3


de Nature & Discovery


en het Syfy Chanel


en al de andere zenders interesseren mij geen bal


Wat is de reden dat jullie deze mogelijkheden niet aanbieden aan de klant, is gewoon de software aan te passen dat de klant een abonnement kan nemen met zijn keuze van zenders?


Ben nu echt nieuwsgierig als ik op deze vraag een antwoord zal krijgen van Proximus



28 reacties

Beste Patrick,
Het is helaas niet mogelijk zelf een zenderlijst samen te stellen.
Met vriendelijke groeten,
Tina
http://bgctv.skynetblogs.be/#Een-nieuwe-dienst-of-product-in-zicht" target="_blank werd de reden al van uitgelegd waarom je zeer en hoogst waarschijnlijk geen antwoord zult krijgen, dus je zal er niet te veel mogen van verwachten en een antwoord krijgen waar je ook hoogst waarschijnlijk geen vrede zult kunnen mee nemen.


Maar ze zeggen altijd dat hoop doet leven, dus ik denk dat we nog lang gaan leven verrassing


Edit op mijn post van 10.26: mijn woorden waren nog niet koud ......en ze waren mij al voor lach
Reputatie 7
Badge +1
Voor al die zenders zijn er contracten met deze zenders waarbij zij dan verplicht zijn die aan te bieden, ofwel in het standaardaanbod, ofwel in een betalend boeket. Vroeger kon je zelf nog meerdere zenderlijsten samenstellen, maar dat is al lang afgeschaft. Nu kan je nog maar enkel de volgorde aanpassen.
Ik denk dat er ook weinig operators graag ingaan op die eisen van hun klanten om eigen paketten samen te stellen.Zo hebben zij immers een rompslomp aan facturen werk.De één pakt dit de andere dat.zoveel zenders en zoveel.Voor 5 mensen gaat dit,maar als het dan al voor meer dan 100000 gaat niet meer denk ik.En ik zie er ook geen voordelen in want zo is alles toch heel eenvoudig.Wat moet je dan nu bij telenet zeggen als je nieuwe klant word?Daar bestaan geen paketten meer.Enkel het franse en porno kan je nog nemen deze paketten hebben enkele zenders.dan heb je sport,maar je moet altijd het basispakket nemen anders kan je dit niet nemen.Dus wil je van iets extra genieten ben je verplicht van play of play-more te nemen.Dit zijn in feite de twee bestaande paketten van telenet.Het ene wat groter dan het andere.
Zoals ik dit al in een andere post uitgelegd heb, zou dit wel ideaal zijn voor de klant, maar of dit gaat goedkoper uitdraaien! eerder duurder !
Reputatie 7
Badge +6
Dat zou iedereen zeker wel willen, bv ook de klanten die maar naar weinig zenders kijken, en dat zijn er ook veel. Die zouden dan veel minder kunnen betalen! Helaas zal dat niet lukken. Proximus moet tweetalig zijn en ALLE basiszenders doorsturen, franstalige en nederlandstalige.


Voor wat de boeketten betreft: zoals sinjoor al aangeeft: als een provider een zender 'aankoopt', zullen we maar zeggen, moet die daar ook een aantal zenders bijnemen, die voor de kijker minder of niet interessant zijn. In feite heeft Proximus het zelfde voor als zijn klanten: voor één zender die je wil, drie erbij die je niet echt wil. Alleen, wij betalen de rekening uiteindelijk.frons


Wat ook ergerlijk is, vind ik, is dat wij hier in Europa flauwe afkooksels krijgen van de Amerikaanse zenders SyFy, 13th Street en ID o.a. De Engelsen, heb ik daar gezien, krijgen al veel interessante versies dan wij. We zouden allicht beter bij hen eens gaan protesteren, om wat meer te krijgen voor onze 5 € x ...

Die zouden dan veel minder kunnen betalen



Dat zal volgens mij eerder anders uitdraaien want als ik een louter fictief voorbeeld neem en er zijn er maar 1000 die een bepaalde zender nemen dan moet je wel die som dat PX betaalt om te moge uitzenden door 1000 delen !
Reputatie 6
Badge +2
Ik heb boeket Music geactiveerd voor BBC 4 en in mindere mate voor VH 1 Classic, de overige zenders in dat boeket heb ik reeds in Play More van Telenet.


Ik heb dat boeket moeten activeren omdat Telenet zo vriendelijk was om BBC 4 tezamen met BBC 3 uit hun aanbod te gooien anders had ik nooit dat boeket geactiveerd.


Reputatie 7
Badge +6
Kunnen is het belangrijke woord, hé. Mensen die alleen Eén, Canvas,VTM en een of 2 andere Vlaamse zenders bekijken kunnen in Vlaanderen nergens terecht tenzij bij Stievie op laptop etc..TV Vlaanderen biedt misschien te veel zenders aan en die schotel is ook niet alles. De franstaligen, die weinig in andere talen kijken, hebben bij VOO bv een 'goedkoper' aanbod via de kabel, met bijna enkel franstalige zenders, zodat die minder moeten aanbieden.


Als je meer zenders wilt en Engelstalige vooral, kom je in de categorie Proximus/TN terecht en ga je dus meer betalen. En als ze blijven proberen mekaar de loef af te steken, zullen we nog meer betalen.



Daar zit het hem juist 't is net ongeveer zoals bij een brand verzekering je betaalt ook graag mee zelf al brand je huis niet af ook al betaal je mee voor heel dure villa's , maar anders zou een brandverzekering ook veel te duur worden. De vergelijking gaat natuurlijk niet voor 100% op maar 't is het principe dat ik wil uitleggen. Maar we mogen hier zoveel uitleggen als we willen het zullen toch de mannen van het Rekenhof van Prox zijn die zullen beslissen wat het best is voor hen denk ik ;-)
Het is ook daarom,omdat elke klant zijn eigen zenders graag ziet dat een pakket soms zo uitgebreid is.En heeft 80% van de bevolking zenders die hij niet elke dag ziet of hem,haar niet interesteren.Maar nu zeg je mij nog altijd niet dat je op enkele zenders je avond of middag doorbrengt.Want anders leef je in een tent in een bos met een boek.En dan raad ik de klagers aan.Neem enkel het basis pakket,en zwijg,dan ben je tevreden en moet je geen extra betalen voor zenders zoals patrick het zo mooi kan zeggen die hem geen bal interesseren.
@Marleen;dan wordt het tijd om een schoteltje te zetten,dan is dat probleem ook weer van de baan.
@Marleen;ik snap jouw redebering niet.En ik weet ook niet juist wat voor zenders je nu net wilt.Want neem nu prox.Of tel. Het basispaket dan betaal je enkel digitale tv.Zoek enkel waar het het goegkoopste is en neem een pack.
Dank u beste medewerker Tina maar ben niets met uw antwoord heb gevraagd. Wat is de reden dat jullie deze mogelijkheden niet aanbieden aan de klant dat is de vraag, waarom kan geen klant geen selectie maken van de zenders die hij wilt?


Als ik ruw uitrekenen bij het goedkoopste tv abonnent kom dat uit 0,9 eurocent per zender. Dus in mijn geval ongeveer 15 euro maandelijks
Leven in 2015 Proximus is perfect in staat om via software de klant een lijst voor te schotelen waar hij gewoon moet aanvinken welke zenders hij wil en het totaalbedrag. Maar is een utopie jullie zijn al maanden niet in staat om gewoon de software op de boxen te laten werken. En zoals somige zeggen jullie verliezen geld als de klant de keuze heeft .
De mogelijkheden heb ik je al uit gelegd daar moet Tina geen verduidelijking over geven.Dat is een beslissing van een operator zoals dit ook bij telenet en vele anderen is.Ik zou eens willen zien dat ze dit bij tv-vlaanderen gaan toe passen.Daar zal dan nog meer volk zijn eigen zenders kiezen denk jij.Nee daar gaan juist mensen heen om meer zenders te hebben.Of je sie nu ziet of niet doet er niet toe.Ik kon vroeger toen ik geen telenet of belgacom kon ontvangen in Brecht enkel werken met schotel.En dan merkt een mens wat hij mist in zijn leven.want als je weet waar je moet zijn ,nu is dit allemaal wat verandert maar toen kon ik al die commerciële Hollanders krijgen en duizenden andere zenders. Zonder dat ik een maandelijks abonnement had.Ik moest enkel mijn kaart laten uploaden als ze uitviel voor 100 franken maar dat was om het half jaar ongeveer.En je kon er ook alle zenders mee ontvangen die je nu kan zien,en nog veel meer.
Marleen,je moet eerlijk zijn ik heb het al gepost.Als jij een hele dag met 5 zenders toekomt.
Reputatie 7
Badge +1
In een pack kost TV maar 15€ extra. Internet Comfort kost 38,95€; een pack met TV kost 53,95€. Een vaste lijn erbij nog eens 9€ meer of 62,95€ (momenteel in promo € 62,95 € 49,95€/maand gedurende 6 maanden)...Ik betaal bij Telenet voor alleen TV (kabelabonnement en huur digicorder) 24,70€; zonder digicorder 16€ voor het kabelabonnement. Maar écht vergelijken is moeilijk, want alleen TV is bij Proximus niet mogelijk; goedkoopste optie is TV + vaste lijn voor 35,75€. Deze optie hebben veel oudere mensen, die geen internet hebben, maar al van vroeger vaste telefoon hadden, toch genomen. Ik ken er in de familie al zeker 3 of 4. Bij Telenet is het héél moeilijk op de website te vinden wat enkel de optie vaste lijn (Freephone Europe kost 21,70€) en dig. TV (24,70€) zouden kosten. bovendien bevat FreePhone Durope 2000minuten bellen naar vaste lijnen in Europa, de VS, Canada en Marokko; vergelijken wordt dan héél moeilijk als je geen internationale gesprekken nodig hebt. Ook kan je bij Telenet met een CI+-module (als je een geschikte TV hebt) ook de digicorder uitsparen (8,70€), wat niet mogelijk is bij Proximus.
daar mag je nog de korting trouwe klant aftrekken die velen krijgen en is gemiddeld 5€ (afhankelijk van de samenstelling van je pack)
@patrick ik snap niet waar jij een probleem achter zoekt om nu persé je eigen abonnement (zenders) samen te stellen.Stel nu proximus heeft een abonnement x aantal € denk je dan dat voor jouw keuze zenders dat allemaal goedkoper gaat worden.Want denk er aan,je moet me niet geloven.Je weet niet waar je uitkomt met je bedrag of ze moeten je het op voorant zeggen,max.10 zenders of zoiets voor die prijs.
Ik heb nu een rekening van 98.31€ gehad.Dit is een pack.Ik heb Wop genomen,internet fiber,telenet freephone Europe korting gedurende 12 maanden Maar globaal gezien blijf het nog altijd iets duurder als proximus,maar het voordeel,zijn dan weer het grote aanbod films.
Als je nu het goedkoopste abonnent neemt kom dat ongeveer uit aantal zenders delen door de prijs kleine euro per zender. Dus je mag rekenen wat je wil als ik de keuze mogelijk hebt om per zender te kiezen kom ik altijd 50% goedkoper uit dan bij een tv pakket.
Zelf al hebben we 100% gelijk dan moet je ook nog gelijk krijgen hé !
@patrick dat is jouw veronderstelling waarschijnlijk.Ik weet niet hoeveel paketten met hoeveel zenders proximus nu nog bezit.Maar er zijn twee mogelijkheden.Zoals ik al zei,ze leggen een limiet op, dat je zoveel zenders mag kiezen voor die prijs,maar dit is zeer onwaarschijnlijk omdat elke zender een andere waarde heefd..Dus is er nog een keuze,je kiest het aantal zenders dat je in een pakket wil,en daar word dan een prijs op geplakt.Te nemen of te laten.Er kan misschien wel een richtlijn of beperking opgelegd worden.
Reputatie 2
Badge
Ik wens de NL1, 2, 3 in HD

Reageer