TV-Gidsen - waar vind ik correcte informatie?

  • 15 June 2014
  • 0 reacties
  • 227 Bekeken

Reputatie 2
Badge

Is er nog één enkele bruikbare bron die wèl te vertrouwen is?


Ik vind het tegenwoordig bijna onbegonnen werk om nog naar een programma te kijken of er eentje te programmeren. Alle TV-Gidsen zijn blijkbaar de kluts kwijt. Ze spreken elkaar tegen of worden lukraak en incorrect gewijzigd: zowel die van Belgacom, als die van teletekst, die in de gedrukte boekskes en die op bepaalde websites. Enkele voorbeelden:


° TV-Gids van Belgacom: op Vier stond gisterenavond 'Charlie and the Chocolate Factory' 2 keer na mekaar in het overzicht, hoewel twee heel andere films werden uitgezonden ('Charlie...' wordt nu pas uitgezonden). Idem vandaag op Canvas. Volgens het overzicht, 2 keer na mekaar Fifa WK. Fout! Er was om 12:30 'Puur Muziek', niets geen voetbal. Vorige zondag werd een vooraf geprogrammeerde aflevering van 'Nurse Jacky' op Acht niet opgenomen, wegens een in de tussentijd onverklaarbare en incorrecte 'aanpassing' in de TV-Gids. Of helemaal geen aanpassing als een geprogrammeerde aflevering veel later begint dan voorzien: een 'Top of the Lake' gemist die meer dan anderhalf uur later begon. Of 'Midnight Cowboy' op MGM die een heel andere film bleek te zijn. Etc, etc, etc.


° op telekest van Vier en Vijf moet men ook al allerminst rekenen: de informatie die daar verschijnt is een lachtertje wegens helemaal totaal fout.


° op de boekskes ook al niet, wegens te lang op voorhand gedrukt (zo werd op Een de eerste aflevering van 'Young James Herriot' zomaar een dag eerder uitgezonden). Of de afleveringen van 'Special Victims Unit' op Vier op vrijdagavond die meestal niet vermeld staan (en die bovendien eerder aanvangen dan in de TV-Gids van Belgacom aangegeven).


° en ga zo maar door!


Allerminst normaal en om gek van te worden, toch?

0 reacties

Geen reactie

Reageer