Vraag

Pay&Go 2G telefoon (nokia 3310 zonder 3Gà werkt niet, wel in 3G telefoon (iphone 11)

  • 14 July 2020
  • 6 reacties
  • 203 Bekeken

Onlangs Pay&Go kaartje gekocht, geactiveerd via bijladen.

Idee was om dit als backup-telefoon te gebruiken. Draarvoor ook Nokia 3310 (nostalgie) zonder 3G aangeschaft. Echter blijkt er steeds ‘No Service’ op te komen. Kan niet bellen, sms-en. Beide slots uitgeprobeert, pin code wordt gevraagd en gevalideerd.

Dit kaartje in i-phone, no problem.

Zie niet waar het nog aan kan liggen ...


6 reacties

Reputatie 7
Badge +4

Vermits het sim-kaartje werkt in een Iphone, kan het enkel aan het toestel liggen: defect of niet correct ingesteld

Ik begrjjp dat het de 2G versie betreft, de kans dat er geen dekking in de 900 en/of 1800 MHz band is lijkt mij immers weinig waarschijnlijk

Fyi

https://www.nokia.com/phones/nl_be/support/nokia-3310-user-guide/calls

https://www.proximus.be/support/nl/id_cr_qelp/particulieren/support/surf-en-e-mail-op-uw-gsm.html?page=device/nokia/3310/topic/berichten/mms-instellen

Reputatie 6
Badge +3

Het is het formaat van de SIM kaart dat de 3310 ondersteund (micro) : https://www.nokia.com/phones/nl_be/support/nokia-3310-user-guide/set-up-and-switch-on-your-phone is anders dan de  iphone 11 (nano simkaart): https://support.apple.com/nl-be/HT202645  meestal heb je SIM kaart houder die je van nano, naar micro en zelfs naar SIM kan omzetten. Je hebt in totaal 3 formaten van SIM kaarten. Wanneer niet het juiste formaat dan maakt de SIM kaart geen contact.

Ik denk dat je dit toch vlug opmerkt als de simhouder groter is dan de sim zelf.

Reputatie 6
Badge +3

Er is maar een klein verschil tussen nano en micro, soms gebeurd het weleens dat mensen toch een kleiner formaat (nano) in het SIM kaart steken het past maar maakt absoluut geen contact met de ingebouwde contactpunten in de GSM/smartphone in een micro SIM kaartslot zoals bij de nokia 3310 het geval is.  Anders zou je no signal niet mogen krijgen.

Als zijn iphone nano formaat heeft en geen adapter gebruikt werd voor de Nokia, dan zou dit wel inderdaad de reden kunnen zijn!.

Reputatie 7
Badge +4

Is het probleem met een wissel van de simkaart opgelost?

Reageer