Vraag

tv box ethernet en wifi

  • 24 June 2023
  • 9 reacties
  • 219 Bekeken

Hallo ik heb een vraag ik heb gezien op de nieuwe tv box dat daar ethernet als wifi op staat maar lukt niet en op wifi weet iemand hoe dit komt aub ?

 

 


9 reacties

als je bv. met een toestel over wifi wilt werken met je bbox4 klik je gewoon in je lijst met binnenkomende signalen op het wifi SSID van je bbox en zal de wifi code gevraagd worden die je invult.

wificodes kan je vinden via  http://proximus.be/myinternet   zie ook : Internet Box - wifi codes - YouTube 
Onder wifi vindt je SSID en wifi wachtwoord, ook via telefoon kan het.

zie ook: Internet Box - Maak een verbinding (proximus.be)

Reputatie 7
Badge +4

Dit zou kunnen betekenen dat in de betrokken Proximus TVbox de WiFi hardware aanwezig is, maar dat de Proximus software/firmware (nog) geen WiFi connectie ondersteunt

Reputatie 6
Badge +3

De optie staat er inderdaad in, maar deze is niet functioneel. 

Ja dat vind zou echt heel handig zijn, ik had al op verschillen manieren geprobeerd 

Ik hoop dat deze functie binnekort toegevoegt worden zou handig zijn 

Weet iemand soms dat er een update komt op de tv box voor wifi zou echt handing zijn ??

Reputatie 7
Badge +3

Weet iemand soms dat er een update komt op de tv box voor wifi zou echt handing zijn ??

@techboy27 

Voorzien in  2024 met de V7C Decoder  Bron:

Proximus prépare un nouveau décodeur TV qui supprimera un câble encombrant - L'Avenir (lavenir.net)

Proximus prépare un nouveau décodeur TV  V7c  qui supprimera un câble encombrant

Le controversé décodeur TV Proximus V7 sera prochainement remplacé par une version revue, corrigée et améliorée. Le boîtier sera plus vert et se connectera au modem en Wi-Fi, faisant ainsi l’impasse sur le câble réseau.

 

Vertaling naar het Nederlands uit het artikel van  de krant L’Avenir

Proximus bereidt een nieuwe V7c-tv-decoder voor die een omslachtige kabel zal elimineren
De controversiële Proximus V7 TV-decoder wordt binnenkort vervangen door een herziene, gecorrigeerde en verbeterde versie. De box wordt groener en maakt via Wi-Fi verbinding met de modem, waardoor de netwerkkabel overbodig wordt.

 

Provider Proximus heeft zojuist zijn nieuwe ambities onthuld om voorop te lopen in het digitale tijdperk. Tijdens zijn persconferentie stelde Proximus zijn nieuwe decoder en zijn nieuwe tv-interface voor: Pickx.
De Proximus TV-decoder V7 (versie 7), gepresenteerd in juni 2019, vertraagd en op grotere schaal verspreid vanaf juli 2020, zal binnen enkele maanden een stapje opzij doen ten gunste van zijn opvolger.

Operator Proximus rondt op discrete wijze de lancering af van een nieuwe tv-decoder op basis van het Android TV-besturingssysteem, de tweede in zijn soort na de V7-box (versie 7) uit 2020. Codenaam: V7c. Specificiteit: Wi-Fi om verbinding te maken met de modem (internetbox, b-box, enz.). Uitleg en details.

Verwacht begin 2024


Zal de V7c, die momenteel in de maak is als opvolger van de controversiële V7, deze problemen oplossen? Wij mogen dat met recht hopen.

Wanneer ?

“We willen het begin 2024 lanceren”, bekent Proximus. De exploitant werpt het vooruitzicht op een “efficiëntere” doos, bestaande uit meer gerecycleerde materialen, die minder energie verbruikt. De belangrijkste nieuwigheid? Wi-Fi-connectiviteit.

Anders gezegd: de Proximus V7c TV-decoder zal via Wi-Fi verbinding kunnen maken met de modem of Wi-Fi Booster, in plaats van de Ethernet-(netwerk)kabel om de verbinding te garanderen. Eén kabel minder wordt altijd gewaardeerd.

De V8 die wordt bestudeerd en een technologische verschuiving die alles zou kunnen veranderen.


Naast de ontwikkeling van de V7c werkt Proximus al aan het volgende decodermodel. De V8 moet allesbehalve een simpele evolutie zijn van de V7 en V7c.

In focus: een complete verandering in het uitzendmodel van de digitale televisiedienst van de operator, van het IPTV-model naar het Full OTT-model.

Deze verschuiving zal verre van triviaal zijn. In absolute termen zou Proximus hierdoor veel gemakkelijker een “enig” tv-abonnement op de markt kunnen brengen, zonder de verplichting om ook een internetabonnement te nemen.

Hoe nuttig zou zo’n strategie zijn? Stop de vlucht van tv-klanten.

Het afgelopen jaar is Proximus getuige geweest van de erosie van zijn abonneebestand voor zijn digitale televisiediensten: 1.732.000 klanten eind maart 2022 vergeleken met 1.697.000 eind maart 2023 (-2,02%). “Voor de V8 en de strategie om Full OTT te gaan zijn dit ontwikkelingen die we nauwlettend in de gaten houden, maar die in dit stadium nog steeds vertrouwelijk zijn”, aldus Proximus.

bron: Proximus prépare un nouveau décodeur TV V7c qui supprimera un câble encombrant - L'Avenir (lavenir.net)

En zou je de oude gewoon kunnen vervangen naar de nieuwe met kost ?

Reputatie 5
Badge +2

@techboy27 Tot nader order is er nog geen info over de V7C wat en hoe je hem in de toekomst kan verkrijgen en of een swap een kost heeft of niet.

Reageer