Vraag

nieuwe modem + behouden van films

  • 31 August 2020
  • 12 reacties
  • 453 Bekeken

Als je een nieuwe modem installeert, worden alle opgenomen films behouden? Ook al zijn die al van bv 10 jaar terug?


12 reacties

Reputatie 7
Badge +4

Als je een nieuwe modem installeert, worden alle opgenomen films behouden? Ook al zijn die al van bv 10 jaar terug?


hi, de modem omruilen heeft geen invloed op het bewaren van je opnames
tenzij je de decoder bedoelt ?

@M.S. bedoel je een nieuw BBOX/modem/router of een nieuwe TV decoder 

In het eerste geval verlies je geen opnames in het tweede geval zal je inderdaad opnames die op je harde schijf van je decoder opgenomen werden en dus kunnen van onbeperkte duur kunnen bekeken worden, niet meer te bekijken zijn via je nieuwe decoder zelf al zou je nieuwe decoder er ene met harde schijf zijn, maar tegenwoordig worden die niet meer geleverd met harde schijf, opnames die op de server opgeslagen werden (bv opnames 60 dagen) kunnen wel met een nieuwe decoder bekeken aangezien die op de servers van Proximus opgeslagen staan (opnames in de cloud) 

nee, ik heb een nieuwe B Box 3 ontvangen, de modem zelf dus. Maar ik wil zeker zijn dat ik al mijn opgenomen dingen nog kan bekijken na het vervangen.

Dat zal inderdaad geen probleem geven om je opnames te kunnen bekijken zie mijn voorgaande uitleg

Ik had in de tijd gekozen voor Belgacom ipv telenet na mijn expliciete vraag van mij als ik films op mijn dvdrecorder kon blijven opnemen. “ Ja hoor, geen probleem !” Zelfs in het boekje met de uitleg voor installatie staat heel duidelijk beschreven hoe dit te installeren. Alleen, dit blijkt toch niet te kunnen! ( in feite wel, 1 technieker aan de telefoon zei me letterlijk : “ dit kan wel hoor, dit is gewoon een instelling die ze moeten open zetten maar dat willen ze niet doen… Zogezegd voor auteursrechten maar dit heeft er eigenljjk niets mee te maken.” )

Dus ik wil echt wel al die opnames behouden! Of de mogelijkheid hebben ze op  te nemen op mijn dvdrecorder.( er staan er bv enkele op van concerten die niet te vinden zijn op youtube en van nieuwsuitzendingen waarin een familielid komt)

Reputatie 6
Badge +2

De enige manier die ik ken is de film af te spelen (je mag er naar kijken of niet) en terzelfdertijd opnemen op dvd. Eentje per nacht bvb. Maar opnames gaan niet verdwijnen door van modem te veranderen. 

@M.S. Blijkbaar gaat het door de scart van je proximus decoder te verbinden met de scart stekker van je dvdrecorder, maar dat is dan wel in minder kwaliteit dus geen HD kwaliteit dat het opgenomen wordt.

Ik heb dat zo aangesloten ( scart van je proximus decoder te verbinden met de scart stekker van je dvdrecorder,). En ik heb klank maar geen beeld. Mijn broer, die een krak is in dergelijke dingen snapt het ook niet.

Daarom dat ik daar verschillende keren voor gebeld heb. En dan kreeg ik telkens het antwoord dat dit niet mogelijk was en niet kon enz enz. Zelfs in de winkel zeiden ze me dat. Tot ik die handleiding onder zijn neus duwde en zei “ als het dan niet mogelijk is , waarom staat het dan letterlijk in jullie handleiding?????” En toen kwam dus het toegeven dat ze daarvoor iets open moeten zetten maar dit niet willen…. Blijkbaar zou dit ook al niet meer in de handleiding staan.

 

Mij zou het niet uitmaken als het mindere kwaliteit is, als ik het maar op dvd kan zetten en zo bewaren!

Reputatie 6
Badge +2

Volgens mij is het toch een kwestie van auteursrechten.

@M.S. Het heeft nochtans gewerkt want er zijn er verschillenden die dit vroeger op het forum gemeld hebben, wat dan de echte reden is dat het ineens niet meer kan dat zou iemand hier van het proximus forum team eens moeten opvragen bij de bevoegde specialisten ter zake

Dus een oproep aan @Pro⌘imus  om dit eens op te vragen.

Reputatie 7
Badge +4

In principe moet het toch als volgt werken:

van decoder naar TV via HDMI en van TV naar dvd-recorder via scart waarbij op de dvd-recorder moet gekozen worden voor “externe bron”

ik vermoed dat de HDMI en scart stekkers van de decoder niet (meer) gelijktijdig bruikbaar zijn (enkel geluid geen beeld)

Via HDMI heeft dit nog nooit gewerkt want er zijn er al genoeg die dit geprobeerd hebben 

Maar beide stekkers tegelijk op de de TV geeft inderdaad soms problemen ook hier vroeger genoeg gemeld geweest op het forum

Reageer