Vraag

Going Home met Samsung One Remote

  • 6 April 2022
  • 3 reacties
  • 266 Bekeken

Dit is mijn eerste vraag dat ik stel op dit forum. Het is ook heel lang geleden sinds ik online nog eens een vraag heb gesteld. Meestal kan ik zelf een oplossing vinden door te proberen of eerst online te zoeken.

 

Helaas heb ik nog geen oplossing gevonden voor dit probleem. Het is ook zo'n probleem dat niet per se onoverkomelijk is en ook niet echt de verantwoordelijkheid is van iemand. Het is denk ik wel een feature dat meerdere mensen zouden (kunnen) gebruiken.

 

Hopelijk zie ik iets over het hoofd en kan iemand mij helpen.

 

Mijn situatie

  • Ik heb een Andoid TV box (v7)
  • Sinds kort heb ik een Samsung QLED QN92A met de Samsung One Remote.
  • Ik gebruik de Samsung One Remote als enige afstandsbediening (audio: Bose 5 Solo, tv: Pickx)

 

Mijn probleem

Met de Samsung One Remote kan ik niet naar het hoofdmenu. Op de Samsung One Remote zit een 'Home' knop, maar die gaat naar het hoofdmenu van de TV en niet naar het hoofdmenu van Pickx.

 

Mijn vraag

Is het mogelijk om op een andere manier in het hoofdmenu te komen? Via de gids, ..
Zie ik iets over het hoofd? Of heeft iemand een (andere) tip voor mij?

 

Als het niet mogelijk is

Hoe doen andere partijen dit? Een afstandsbediening met een 'Home' knop wordt steeds gebruikelijker. En het gebruik van een enkele afstandsbediening ook (nog) steeds logischer.

 

Ik hoop dat iemand mij op weg kan helpen..
 


3 reacties

Ter info: de meesten maken hun proximus afstandsbediening universeel : 

Hoe kan je je afstandsbediening universeel maken? | Proximus

Bedankt voor de suggestie. Ik heb dit zo ingesteld en heb het een avond geprobeerd. Als de meesten kiezen voor de Proximus afstandsbediening als universele afstandsbediening, in combinatie met een gelijkaardige televisie, dan hebben ze in mijn ogen ook geen ideale oplossing. 

 

Voor mij werkt deze optie minder goed. Ook op de Proximus afstandsbediening is er maar 1 'Home' knop en ook hier heeft die maar 1 functie. Dan kan ik inderdaad zonder problemen in het menu van Pickx komen, maar is het tv menu praktisch onbereikbaar. Ook zit er met deze optie een vertraging in het aansturen van de audio. De knop ingedrukt houden werkt niet en er zijn meerdere kliks nodig om het volume aan te passen. Dat is niet prettig.

 

Helaas is dit voor mij minder werkbaar en ik hoop dat iemand een andere oplossing of andere tip heeft.

Iemand van de proximus forummedewerkers kan het altijd eens navragen bij de betrokken specialisten of er eventueel een mogelijkheid is om met de “Samsung One Remote” te werken i.p.v. met de V7 decoder remote.

Reageer