Vraag

Casten lukt niet

  • 16 January 2020
  • 74 reacties
  • 5267 Bekeken

Reputatie 5

Ik heb dit al gepost in een ander topic maar dat zal niet meer gelezen worden omdat probleem opgelost staat.

Wanneer ik wil casten loopt het mis. Ik heb nog maar een paar keer beeld gekregen op mijn tv via casten. En de beeldkwaliteit was slecht. Maar nu lukt het niet meer om beeld te krijgen. Er komt op “klaar om te kijken “ en dan zwart beeld. Als ik dan op mijn tablet op het pijltje klik dan krijg ik hierop de fout”oeps er ging iets verkeerd” en dan sluit app of loopt vast. Op mijn tv komt dan terug “klaar om te kijken” en dan loopt het daar ook vast en moet ik de stekker uit trekken. Ik heb getest met 2 tablets en een smartphone. En op allen hetzelfde probleem. Ook sluit de app geregeld zichzelf na opstarten. Daar ik enkel via de app tv kan kijken en jullie reclame voor epic combo stelt dat je via chromecast kan kijken op een tv scherm , zou ik graag een oplossing hiervoor krijgen. Ander apps geven geen problemen. Vtm go,vrt nu,youtube ,Netflix geen problemen. Meerdere keren opnieuw geïnstalleerd maar haalt niets uit. Nu kan ik wel kijken via vrt nu of vtm go maar zou handig zijn om alles in 1 app te kunnen bekijken. En op een tablet of smartphone kijken is het toch ook niet.

mvg


74 reacties

Reputatie 7
Badge +4

@Jamo  Lukt het wel om te casten via andere applicaties ? Kan je even verduidelijken welke toestellen je juist gebruikt (merk , model , software , … ) .? Ik geef vervolgens de info daar aan de betrokken diensten om het eens na te laten kijken.

Reputatie 5

Ik gebruik volgende toestellen: Lenovo tablet Android 7.1.1 model TB-x704F, Sony Xperia tablet Android 5.1.1 model sgp612 en een smartphone Sony Xperia Android 7.0 model f3111. Zoals gezegd met andere apps geen problemen met casten. Ik heb 2 Nvidia shield met ingebouwde chromecast en een Google chromecast in gebruik. Nog nooit enig probleem gehad met casten,tot nu met de Proximus pickx app.

mvg

Reputatie 5

Gisteren avond een hele avond liggen klooien om te proberen casten. Eerst kreeg ik beeld maar wanneer ik van zender veranderde ging het weer op zwart en de “Oeps” meldingen vlogen me weer om de oren. Op de tablets de app verschillende keren opnieuw geïnstalleerd. Haalt allemaal niets uit. “Klaar om te kijken” en dan eindeloos draaiend cirkeltje of direct zwart beeld. Soms kan ik via de tablet casten stoppen maar meestal loop de boel vast. Dan komt de tekst “klaar om te kijken” op tv maar via de tablet is de casting stop gezet en dus were de stekker uit de chromecast. Ben ik dan de enige die hier problemen heb om te casten. Staat er dan iets niet goed bij mijn abonnement. Er is al een aanpassing moeten gebeuren omdat ik geen beheersrechten had volgens de app. Nu moet ik kijken via vrt nu of vtm go,hetgeen ik vroeger ook al deed. Dit is gratis en werkt perfect. Maar omdat ik vier niet kon kijken en dat het gemakkelijker leek alles in 1 app te hebben leek het een goede optie epic combo te nemen. De extra mobiele data is ook mooi meegenomen. En het is niet alleen het casten,de app op zich is ook niet stabiel. Sluit uit zichzelf af en is zeer traag in gebruik. Ook is de beeldkwaliteit zeer wisselvallig en het ligt niet aan de snelheid van verbinding. Nu ben ik eens bij de concurrentie gaan kijken en die hebben een vergelijkbaar product. Met meer zenders en 10 gb mobiele data. En data van tv wordt niet meegerekend. Enige kanttekening de app zou ook niet zo goed werken volgens wat ik al gevonden heb aan reviews. Ik stel voor dat jullie het gedeelte van tv van mijn factuur aftrekken tot ik gebruik kan maken de cast functie en kan kijken op mijn tv scherm. Hetgeen jullie ook beloven op de productpagina van Epic combo.

mvg

Je bent uiteraard niet de enige die problemen heeft met casten onder het OS iOS zijn ze er blijkbaaer nog altijd mee bezig om op te lossen, bij OS Android zijn er ook meldingen hier op het forum van anderen dat na het aanklikken van cast symbool het tenslotte blijft bij laden enz…

Maar hoe ver het staat met dit probleem dat zal iemand van Prox moeten toelichten en die komen pas maandag terug langs op het forum.

NB: En ik persoonlijk heb het probleem niet bij OS = android en ook niet met de webversie van Pickx als ik het, direct via wifi van mijn bbox ,uitprobeer.

Reputatie 5

Als het een gekend probleem is waarom wordt dat dan niet vermeld op de epic combo website. Er staat nog altijd dat je op tv kan kijken via de app en een chromecast. Ik vind dat niet kunnen. Bij de algemene voorwaarden bij de app staat dat je bij problemen met de picx app Proximus direct op de hoogte moet brengen en dat ze dan al het mogelijke doen om het probleem op te lossen. Bij deze stel ik jullie op de hoogte. Ik zou het via mailformulier gedaan hebben maar daar is blijkbaar ook een probleem mee,wegens overbelasting tijdelijk niet beschikbaar.

@Martin  Welke android versie gebruik je?

mvg

Android 9 

pickx 5.1.3

Gaat dit nu over een probleem met iOS toestellen? Ik zie nochtans enkel Android toestellen in de lijst :slight_smile:

@Jamo Heb je al eens de Chromecast dongle volledig gereboot? Die is, buiten de app zelf, het enige gemeenschappelijke punt dan.

Reputatie 5

Ben je er mee aan het lachen? U collega vraagt om de toestellen te vermelden waar ik problemen mee heb en dan begin jij over ios. Ik heb enkel android toestellen.Ik heb al verschillende keren de stekker uitgetrokken dus ja is al volledig gereboot. En wat bedoel je met het enige gemeenschappelijke punt ?  Ik heb duidelijk de verkeerde keuze gemaakt door mijn abonnement te veranderen.

mvg

Je bent uiteraard niet de enige die problemen heeft met casten onder het OS iOS...

Ik wou even verduidelijken en reageren op hetgeen Martin aangaf vooraleer ik jouw informatie doorgeef. Mogelijks had Martin iets opgevangen in andere topics over jouw zaak die ik nog niet gelezen had. Nu is het duidelijk en bij deze geef ik het dan ook door. 

Mss toch een een tip aan alle forumleden: inderdaad ik geef toe dat dit heel moeilijk is om volgen als iemand een nieuw topic opent omtrent het zelfde probleem dat reeds in een ander topic besproken werd. Eigenlijk is het beter van in het zelfde topic verder te gaan of als je dan toch een nieuw wilt openen, over identiek het zelfde, dan mss best verwijzen met de link naar het vorige topic, want anders moet men op zoek gaan naar het oude topic en soms vindt je dit direct maar het kan ook soms wat tijd vragen:relaxed:

Reputatie 5

Wat wil je nu eigenlijk zeggen,ik begrijp het niet. Ik mag dus mijn probleem niet posten omdat er iemand anders hetzelfde probleem al eens gepost heeft. En waarom moet er naar een oude topic gezocht worden,alle info is hierboven te vinden. En nog even melden dat ik nog geen tv kunnen kijken heb. De eerste factuur is wel al opgemaakt.Ik moet dus betalen voor een dienst die ik niet kan gebruiken. Ik verwacht deze week nog een oplossing.

mvg

Nee, versta mij niet verkeerd,  het is een algemeen probleem dat ik wil aanhalen over meer dan één post opstarten over het zelfde probleem, door een zelfde auteur …….,
maar soit daar gaat uw probleem niet om, het gaat bij u om je probleem casten op android toestellen, en ik hoop dat ze weldra een oplossing hebben voor u.

Reputatie 5

Chromecast naar fabrieksinstellingen gezet. picx app op 2 toestellen gereset. Resultaat is zwart beeld en chromecast blijft hangen. Fout meldingen in de app.” Oeps er ging iets verkeerd”.  Hoe kan ik een factuur betwisten,want ik ga hier niet voor betalen. Kan ik nog terug naar mijn oude pack. Ik betaal 11 € meer per maand dan vroeger voor iets dat niet werkt. Via mail kan je nog altijd geen klacht indienen wegens overbelasting. Dan maar langs deze weg blijven “zagen”.

mvg

Reputatie 5

@Jamo  Lukt het wel om te casten via andere applicaties ? Kan je even verduidelijken welke toestellen je juist gebruikt (merk , model , software , … ) .? Ik geef vervolgens de info daar aan de betrokken diensten om het eens na te laten kijken.

Geachte,

Heb je de verstrekte gegevens al door gegeven? Wat is jullie oplossing? Ik heb al het mogelijke geprobeerd om dit werkend te krijgen. Ik ben al klant van 1995 en wil dit best nog blijven. Maar als er geen interesse is om mijn probleem op te lossen of ook maar een antwoord te geven tja..  Waar kan ik een klacht indienen via mail? Ik wil het tv gedeelte op de factuur betwisten. Hoe doe ik dat? Wanneer kan je het mailformulier terug verwachten op de contact pagina? In afwachting van een antwoord laat ik alvast iemand komen om een prijs op te maken om de Telenet kabel in onze woning te brengen. Ik heb in de bijna 25 jaar dat ik klant ben nog maar een paar keer iets laten veranderen en telkens liep er iets mis. Met een hoop gedoe en 2 klachten bij de ombudsdienst tot gevolg. Je zou verwachten dat het beter wordt maar helaas. Ik verwacht op zijn minst zo snel mogelijk een antwoord zodat ik weet waar ik aan toe ben.

mvg

 

 

vraagje: ik heb gisteren een update  5.2.1 van pickx app binnengekregen op mijn android smartphone

heb je die ook al? 

Reputatie 5

@Martin 

Ja die staat op al mijn toestellen. Helaas zonder gevolg.

mvg

het casten bij mij gaat nu vlotter want vorige versie was  dat toch nog even wachten vooraleer je ik beeld had op TV 

PS: voor ios is er gisteren ook een update geweest op 21/01/20 hier gisteren al iemand gemeld dat zijn probleem opgelost was.

Reputatie 5

@Martin

Dan vraag ik mij af wat er bij u anders is dan bij mij. Dan moet er toch iets niet juist staan bij mijn abonnement. Ik zie in MyProximus de optie instellingen van “Light TV experience” . Daar staat enkel TV Replay  en dat kan je niet af zetten. Verder staat er verbruik 0 video’s. Dat is alles. En volgens mij kan je geen films huren met deze formule.

mvg

Inderdaad ik zou ook denken dat er toch iets aan de profielinstellingen van je abo iets niet in orde moet zijn of heeft het  dat dan toch iets te maken met je android versie, ik heb namelijk versie 9.0 ? kortom ik veronderstel toch dat de proximus specialisten dit toch allemaal zouden moeten weten en natrekken of melden waarom het niet kan werken bv in uw geval!

Reputatie 5

Vandaag krijg ik volgende mail, en laat het duidelijk zijn dat ik met niemand gesproken heb.

 

Hé daar,
 
 
Zoals afgesproken in ons gesprek sturen we je de volgende informatie: Download de Epic-app.
 
Heb je nog vragen of opmerkingen over Epic?
Bezoek dan even onze webpagina www.proximus.be/MakeItEpic of stuur gewoon een berichtje via Facebook Messenger en we helpen je direct!
 
Misschien ontvang je binnenkort een tevredenheidsenquête. Neem je dan even de tijd om dit in te vullen alsjeblieft? Zo kunnen we jou in de toekomst nog beter helpen !
 
Bedankt voor je vertrouwen en interesse.
 
 
Met vriendelijke groeten,
Het Epic-team

 

De link naar de app leid nergens heen. En nog altijd geen casten mogelijk met de “Oeps er ging iets verkeerd” app,zoals die bij ons nu heet. TvVlaanderen app van een vriend getest en geen problemen. Telenet app geen probleem. Eigenlijk kan ik alles casten buiten de pick app. Het zou jullie sieren een waarschuwing te plaatsen bij jullie Epic combo light  dat het casten niet werkt. Zodat potentiële klanten weten waar ze aan toe zijn. 

mvg

Deze link is terug te vinden op hun site >

https://www.proximus.be/epic/nl/id_zwpe_s/makeitepic/zwpe-s.html

maar werkt ook niet !

Reputatie 7
Badge +4

Jammer genoeg hebben we nog geen antwoord gekregn van de specialisten, maar ik heb nog eens aangedrongen. Mijn excuses voor het lange wachten.

Reputatie 5

Op de hulppagina volgende gevonden: De Pickx-app staat niet in de lijst van uw producten maar TV staat er wel. Contacteer ons. Dat is dus bij mij van toepassing,ik zie de app niet staan bij mijn producten.Heeft dat iets te maken met mijn probleem? Op de contact link klikken heeft geen zin want mailformulier werkt nog altijd niet. Jullie hebben toch het charter ondertekend indertijd waar de mailoptie ook in stond.

mvg

Dit is hier alleszins het probleem niet.

Jouw probleem is nog altijd in behandeling door de specialisten.

Heb je al eens geprobeerd om eerst te starten met casten en dan pas op play te duwen? 

Reputatie 5

Ja dat heb ik al geprobeerd. Dan krijg ik soms even beeld en dan direct op zwart en op tablet de oeps foutmelding. Ik heb 1 keer naar een film kunnen kijken die in replay stond bovenaan de app. Maar toen die gedaan was en ik klikte op iets anders dan liep het weer vast. Soms begint het casten goed maar dan ga ik naar live tv een weer hetzelfde.

mvg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageer